Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Krokodil onder mijn bed (2 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Krokodil onder mijn bed

2002

Krokodil onder mijn bed: Informatie op Catawiki over het item Krokodil onder mijn bed, 2002.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 170587
Categorie: Spellen
Titel: Krokodil onder mijn bed
Algemene spelnaam: Krokodil onder mijn bed
Fabrikant / uitgever: Jumbo (Hausemann & Hötte)Icon-information
Soort spel: Bordspellen Kind
Reeks: Jumbo - De Spelende Olifant
Nummer in reeks: 00522
Jaar: 2002
Aantal spelers: 2-6
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
De dubbelzijdige speelborden tonen 6 tot 24 mogelijke plaatsen om de houten schijven te verstoppen. Het spelsysteem is uiterst eenvoudig: verstop de 24 schijven op de aangeduide plaatsen op het speelbord en probeer die dan opnieuw te verzamelen.

Het spelregelboekje bevat een heel leuk introductieverhaal en bouwt het eindspel via drie instapspellen geleidelijk aan op. Eerst wordt enkel met de 24 houten schijven gespeeld. De voorwerpen op die schijven zijn alledaagse dingen (zaklamp, poes, spin, enz.). Bij dit spel worden de voorwerpen benoemd en proberen de kinderen er samen zoveel mogelijk te herinneren.

Bij "Schijfje draaien" worden de schijven even zichtbaar op tafel gelegd en daarna omgedraaid. Als je een schijfje correct raadt, krijg je het in bezit. In het andere geval wordt de krokodil erop geplaatst. Wie de meeste schijven verzamelt, wint dit eenvoudig instapspel.

In "Verhaaltjestijd" worden verhalen geassocieerd met de voorwerpen op de schijven. Een of twee speelborden worden op tafel gelegd waarop 6 tot 24 verstopplaatsen voorkomen. Om beurt plaatsen de spelers een schijfje met de figuur naar beneden op een plaats op het speelbord. Hierbij moeten ze een verhaaltje improviseren in de stijl van "De beer is te dik en zit daarom vast in de doolhof". Als alle plaatsen bezet zijn, proberen alle spelers samen alle dingen terug te vinden door aan de verhaaltjes te denken.

In het uiteindelijke doelspel "Krokodil onder mijn bed" worden alle schijven open op alle plaatsen van het speelbord gelegd en moeten alle spelers individueel verhalen verzinnen om de locaties van de verschillende figuren te onthouden. Na een vijftal minuten b.v. worden alle schijven omgedraaid en vertellen de kinderen om beurt een verhaal om de juiste schijf op de juiste plaats te kunnen omdraaien. Als dit niet lukt, wordt de krokodil op die schijf gezet (waardoor die schijf niet meteen opnieuw mag geraden worden door de volgende spelers).

Dit eindspel is niet makkelijk. Er moeten immers 24 dingen onthouden worden. Maar door de combinatie met verhaaltjes (ezelsbruggetjes) lukt dit toch vrij goed. De speelborden bevatten genoeg verschillende plaatsen om de figuren m.b.v. een zinnig verhaaltje te kunnen plaatsen.

Het blijft een geheugenspel, maar wel eentje met een extra dimensie. Daarom heeft dit spel terecht een nominatie gekregen als Beste Kinderspel 2002

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Inhoud:
- 2 dubbelzijdige speelborden
- 1 speelfiguur van een Krokodil
- 24 houten schijven met opdruk
- uitgebreide spelregels

.
Invoerdatum: 25-12-2008 16:32:05
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 12-10-2016 10:44:42
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen