Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

MaNiKi (1 item)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

MaNiKi

MaNiKi: Informatie op Catawiki over het item MaNiKi, .
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 170941
Categorie: Spellen
Titel: MaNiKi
Algemene spelnaam: MaNiKi
Fabrikant / uitgever: Jumbo (Hausemann & Hötte)Icon-information
Soort spel: Overig
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar:  
Aantal spelers:  
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Logisch denken en snel reageren.
De spelers zijn dompteurs in het circus. Door bevelen te roepen laten zij de dieren hun kunsten vertonen. De speler die de dieren de meeste kunstjes laat doen, wint het spel.

De dieren worden neergezet volgens een willekeurig getrokken opdrachtkaart. Dit is hun beginpositie. Vervolgens wordt er van de stapel een nieuwe opdrachtkaart getrokken. De bedoeling is om de dieren van hun oude positie naar de nieuwe situatie te krijgen. Hiervoor heb je de beschikking over vijf commando's. Een serie van die commando's laat de dieren steeds van positie wisselen. En als je het goed roept, staan ze uiteindelijk zoals het hoort. Maar de dieren zijn zeer gehoorzaam, dus als je een fout commando geeft, wordt het alsnog een chaos. Let dus goed op! Als je het correct hebt, dan win je het opdrachtkaartje. Degene die aan het eind de meeste opdrachtkaarten heeft, wint het spel. De vijf commando's zijn:

MA: het onderste dier van het rode trapezium springt bovenop het bovenste dier van het rode trapezium.
SO: het onderste dier van het blauwe trapezium springt bovenop het bovenste dier van het blauwe trapezium.
LO: het bovenste dier van het rode trapezium springt bovenop het bovenste dier van het blauwe trapezium.
KI: het bovenste dier van het blauwe trapezium springt bovenop het bovenste dier van het rode trapezium.
NI: de beide bovenste dieren van de twee trapeziums verwisselen van plaats.

Iets wat ook nog meespeelt, is het ongeduldige publiek. Dat wil niet te lang wachten, dus moeten de commando's in een snel tempo worden uitgevoerd. Maar snelheid levert vaak ook fouten op. Welke dompteur kan het snelst de dieren foutloos dresseren?

Maniki is een zeer origineel spel. Het ziet er leuk uit, de dieren zijn stevig en blijven goed op elkaar staan. In het begin is het even zoeken naar de juiste manier van commando's geven, maar daar kom je snel achter. De diverse commando's achter elkaar leveren leuke "kreten" op. De spelregels zijn zeer duidelijk. Er staan goede voorbeelden bij met veel plaatjes. De tijdsdruk speelt menigeen parten, dit maakt het echter ook leuk. In de haast zie je daardoor vaak dingen over het hoofd en doen de dieren iets heel anders dan jij wilde.

Het leukste is om het spel te spelen met spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Dan zorgt het voor veel hilariteit en is het spel een echte aanrader.

Aantal spelers: 2 - 10

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 1 houten ijsbeer
- 1 houten olifant
- 1 houten leeuw
- 24 positiekaartjes
- 5 commandokaartjes
- speelbord
- spelregels
Invoerdatum: 25-12-2008 20:44:53
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 04-10-2013 06:45:51
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen