Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Monopoly (379 items)

 

Thumb2_f5e70030-eb78-012b-4353-0050569428b1

  • Toevoegen Item aan catalogus

Monopoly Klassiek - 2e replica

1985

Monopoly: Informatie op Catawiki over het item Monopoly Klassiek - 2e replica, 1985.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 171121
Categorie: Spellen
Titel: Monopoly Klassiek - 2e replica
Algemene spelnaam: Monopoly
Fabrikant / uitgever: Parker
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks: Monopoly Klassiek, Monopoly zwarte dozen
Nummer in reeks:  
Jaar: 1985
Aantal spelers: 2-6
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen: 23,5 x 46 cm
Bijzonderheden:
Onderop de doos staat "Dit Monopoly spel is een replica van de oorspronkelijke versie. Ook het bord en de Kaartjes zijn op weinig na identiek aan de eerste Nederlandse Monopoly."
Wat met "de eerste Nederlandse Monopoly" bedoeld wordt is niet erg duidelijk, want het is een kopie, met elementen uit de diverse varianten, van het spel Monopoly De Luxe, patent no.453689 uit de jaren 1946 t/m 1970. Toch zijn er ook weer afwijkingen. Zo, staat er nu in de witte band met rode strepen <<Monopoly klassiek>>. Daarboven staat het vignet van Parker met spiraal.
Het "locomotievenplaatje" met de voorloper van Suikeroompje is zowel op het zwarte deksel als op de zwarte achterzijde van het bord gedrukt. Bovendien staat er het uitvoerige registratieverhaal op, beginnend met "Registered in U.S. Patent Office Marca Registrada. .... Made in France." In tegenstelling tot de oorspronkelijke uitvoeringen staan deze regels ook onder het "locomotievenplaatje" op het bord, in plaats van "Wettig gedeponeerd" en al of niet de naam van (Smeets en) Schippers.
In de doos is het aparte vakje met oranje rand, voor het bewaren van de eigendomsbewijzen. De rand van de binnendoos is oranjerood. Op de smalle kanten van het deksel staat Monopoly.

(Gegevens Monopoly Lexicon Albert Veldhuis)
Invoerdatum: 25-12-2008 21:04:57
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 08-07-2016 15:23:29
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 15,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen