Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Monopoly (381 items)

 

Thumb2_f5e70030-eb78-012b-4353-0050569428b1

  • Toevoegen Item aan catalogus

Monopoly Editie voor Verzamelaars - Franklin Mint editie

1992

Monopoly: Informatie op Catawiki over het item Monopoly Editie voor Verzamelaars - Franklin Mint editie, 1992.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 12 verzamelaars. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nieuwstaat:
Redelijke staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 226429
Categorie: Spellen
Titel: Monopoly Editie voor Verzamelaars - Franklin Mint editie
Algemene spelnaam: Monopoly
Fabrikant / uitgever: Franklin Mint
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks: Monopoly Klassiek
Nummer in reeks:  
Jaar: 1992
Aantal spelers: 2-4
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen: 7,5 x 52,5 x 52,5 cm + voet
Bijzonderheden:
Het bord is gemaakt van gedistingeerd mahonie-kleurig hout met een verzonken middenveld dat bekleed
is met groen vilt. De opdruk is in goud. Onder het speelveld bevindt zich een schuiflade voor de bankier, waarvan de vakverdeling eveneens bekleed is met groen vilt. Aan deze lade zit een knop die is voorzien van een massief-bronzen Monopoly-munt. Op de andere 3 zijden van het bord is een goudkleurig Monopoly schildje bevestigd.

De ondergrond van de straten heeft dezelfde mahonie kleur als van het hout. Zelfs de handleiding en de "Portefeuille Onroerend Goed" zijn in deze kleur.
Er zijn 10 lopers van verguld, massief tin, waaronder een tasje en waterklok. De architectonisch ontworpen huizen en hotels zijn vormgegoten en resp. verzilverd en verguld.

Ook de bankbiljetten zijn zeer luxe uitgevoerd en speciaal ontworpen voor de Editie voor Verzamelaars. Er is dubbel zo veel geld als gewoonlijk. De rode Kans- en gele Algemeen Fonds-kaartjes zijn allemaal voorzien van de illustraties met Suikeroompje.

De houten voet voor dit spel bevat nog 4 laden, waarop de spelers hun geld en eigendomsbewijzen kunnen bewaren. Tenslotte kan het bord nog afgeschermd worden met een glazen afdekplaat

Het komplete spel kostte in 1993: f 2350,-.
De verkoopwaarde is sterk afhankelijk van de staat van het spel, de compleetheid van het spel en de aanwezigheid van een eventuele tafel, afdekplaat of stoelen.

Opmerkelijk is het feit dat de meeste spellen geen certificaat van echtheid hebben. Dit kan verklaard worden door het feit dat dit certificaat separaat werd verstuurd per post na aankoop van het spel. Oud-medewerkers weten dat veel spellen "verdwenen" uit de fabriek en dus wellicht niet op geheel legale wijze zijn verkregen.

(gegevens Monopoly Lexicon Albert Veldhuis)
Invoerdatum: 27-01-2009 20:39:19
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 22-09-2014 13:11:37
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 300,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen