Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Phase 10 (2 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Phase 10

2005

Phase 10: Informatie op Catawiki over het item Phase 10, 2005.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 8,00 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Nieuwstaat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 171573
Categorie: Spellen
Titel: Phase 10
Algemene spelnaam: Phase 10
Fabrikant / uitgever: Ravensburger (Otto Maier Verlag)
Soort spel: Kaartspellen (overig)
Reeks:  
Nummer in reeks: 27 174 0
Jaar: 2005
Aantal spelers: 2-6
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Duits, Engels, Frans, Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Dit spannende kaartspel verloopt, zoals de titel suggereert, in 10 fasen. Elke fase is verschillend en verlangt zijn eigen strategie. Phase 10 combineert de twee klassiekers Romm? en Canasta.

Doel bij dit spel is om, door het verzamelen en uitleggen van kaarten, 10 verschillende combinaties van kaarten uit te spelen. Die 10 combinaties moeten in een welbepaalde volgorde uitgespeeld worden. De eerste fase moet je 2 drielingen (= drie kaarten met zelfde cijfer, kleur maakt niet uit) spelen, tijdens de tweede fase moet 1 drieling en een reeks van 4 kaarten samen stellen. Dit gaat zo verder tot fase 10 waar je 1 vijfling en 1 drieling moet hebben.

Wie aan de beurt komt, moet eerst een kaart van de verdekte of aflegstapel nemen, kan vervolgens een fase uitspelen en moet een kaart op de aflegstapel leggen om zijn speelbeurt te eindigen. Als je zelf reeds een fase op tafel liggen hebt tijdens die ronde, mag je aanvullend extra kaarten bij uitgespeelde fases van om het even wie aanleggen. Zo kan je je voorraad handkaarten uiteindelijk uitspelen. Slaagt iemand daarin, dan ontvangen de andere spelers strafpunten per overgebleven handkaart. Alle kaarten worden opnieuw geschud en een nieuwe ronde start. Noteer wie reeds welke fase bereikt heeft en hoeveel strafpunten de spelers ontvangen per be?indigde ronde.

Wie het eerst de tiende fase bereikt, wint het spel. De strafpunten zijn er in geval meerdere spelers tijdens dezelfde ronde fase 10 bereikten.

Phase 10 zul je steeds met evenveel plezier blijven spelen. Soms lijkt het erop dat je hopeloos achterop sukkelt, maar twee ronden verder zit iedereen weer in dezelfde fase. Geluk en tactiek houden elkaar perfect in balans.

Een echte aanrader!

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Inhoud:
- 108 speelkaarten, incl. 8 jokers
- 6 overzichtskaarten
- spelregelboekje
Invoerdatum: 26-12-2008 08:57:45
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 30-04-2017 11:31:07
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen