Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Restaurant (1 item)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Restaurant

1987

Restaurant: Informatie op Catawiki over het item Restaurant, 1987.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Goede staat € 22,50 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 171759
Categorie: Spellen
Titel: Restaurant
Algemene spelnaam: Restaurant
Fabrikant / uitgever: Flying Turtle
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 1987
Aantal spelers:  
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Wordt kelner in een restaurant. Met uw ambitie wordt u snel "chef de rang". Laat daarom in uw plaats uw collega's de dagschoteld opdienen terwijl u het dienstgeld opstrijkt van de beste menus.
U zult met de ellebogen moeten werken en een paar tafels zullen u een aangename verrassing bezorgen.

Het speelbord stelt een restaurant voor met 60 tafels met in het midden van het bord het salon-gedeelte.
Bij het voorbereiding wordt op elke tafel een verdekte kaart gelegd. Deze toont een dagschotel (zonder punten), een menu (100 tot 600 punten) of een speciale verplaatsingskaart.

In de eerste fase van het spel verzamelen de spelers zoveel mogelijk kaarten en hopen daarbij vooral interessante bestellingen te bemachtigen. Alle spelers markeren hun tafels bij dit wegnemen met een pionnetje van de eigen kleur. Treffen ze toevallig een tafel met een dagschotel, dan proberen ze deze d.m.v. een ruil door te geven aan een speler naar keuze. Vooral de volgorde van het overlopen van de tafeltjes is vernuftig gevonden. Beginnend bij een tafel aan de rand moet steeds een (horizontaal of verticaal) aangrenzende tafel besteld worden. Zodra dit systeem spaak loopt en minstens 30 kaarten weggenomen werden, stopt de bestellingsfase. Elke speler maakt nu de som van al zijn opgenomen bestellingen. Dit zijn de maximale punten die elke speler kan verdienen. De speler met de laagste score wordt de startspeler van de tweede fase.

In deze tweede fase worden de opgenomen bestellingen zo snel mogelijk rondgebracht: elke speler plaatst een handkaart terug op een tafel van de eigen kleur waarna de volgende speler een aangrenzende tafel moet bedienen. Enkele leuke plaatsingsregels maken het geheel vrij tactisch. Zo kunnen dure menukaarten enkel in het salon bediend worden en zitten de goedkopere menu?s buiten. Het komt er dus voortdurend op aan om de eigen tafels te bereiken en de tafels van de andere spelers te vermijden. De verzamelde verplaatsingskaarten komen in deze tweede fase dan ook erg goed van pas. Zodra iemand al zijn handkaarten terug op het bord kon leggen of niemand kan nog een bediening uitvoeren omdat het terugplaatsen vastliep, eindigt het spel. Alle vermelde puntenwaarden op de nog resterende handkaarten tellen negatief. Wie uiteindelijk de meeste punten overheeft, wint. Enkele speciale reservatiekaarten maken het geheel nog spannender. Alleen een kelner die goed kan inschatten hoeveel tafels hij effectief in de tweede ronde zal kunnen bedienen, heeft kans op succes.

Leuk en origineel spel!

Aantal spelers: 3 - 6

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- 60 kaarten
- 120 fiches in verschillende kleuren
- spelregels
Invoerdatum: 26-12-2008 09:16:36
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 14-09-2011 23:59:06
Laatst gewijzigd door: masterofdisaster
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen