Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Risk (29 items)

 

Thumb2_9f00a5b1-e788-012b-3b40-0050569439b1

  • Toevoegen Item aan catalogus

Risk - Wereldveroverend

2004

Risk: Informatie op Catawiki over het item Risk - Wereldveroverend, 2004.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 20,00 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 171841
Categorie: Spellen
Titel: Risk - Wereldveroverend
Algemene spelnaam: Risk
Fabrikant / uitgever: Parker
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 2004
Aantal spelers:  
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
In deze klassieker van de bovenste plank zien weinigen in het begin hun (geheime) opdracht zitten. Alle velden van de wereldkaart worden nl. willekeurig over de spelers verdeeld. Op die velden worden daarna de beginlegers geplaatst. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van het aantal spelers.

Wie aan de beurt komt, mag drie acties uitvoeren. Eerst is er de mogelijkheid om de eigen troepenmacht te versterken. Het aantal extra legers wordt bepaald door de grootte van het bezette gebied, de exclusieve macht over een of ander continent en/of het ingeven van een combinatie van drie RISK-kaarten. Als tweede actie kan een speler overgaan tot een of meer aanvallen. Bij elk van die aanvallen moet steeds aangegeven worden welk gebied het doelwit is, van waaruit de aanval vertrekt en met welk leger de aanval uitgevoerd wordt. Dobbelstenen bepalen uiteindelijk of de aanval al dan niet lukt en het vijandige leger verdreven wordt. Bij winst moet het veroverde gebied ook steeds conform het aanvalsbevel ingenomen worden. Enkel in dit laatste geval ontvangt de aanvaller een (uiterst belangrijke) RISK-kaart. Als derde en laatste actie mag de speler aan beurt tenslotte nog een troepenverschuiving tussen twee eigen velden doorvoeren.

Denk bij elke beurt goed na en probeer de belangen van je tegenspelers in te schatten. Onderschat niemand want een samenzwering kan snel tot stand komen! Tactiek, strategie en natuurlijk wat geluk bij het dobbelen zijn de basisingredi?nten van dit schitterende spel.

Het spel duurt vrij lang, zeker bij 5 of 6 spelers. Bij dit aantal bereikt het spel evenwel haar hoogtepunt. Voor wie er niet genoeg kan van krijgen en het - volgens sommigen - onevenwicht in de opdrachten wil uitschakelen, moet zich zeker eens wagen aan een van de drie uitdagende spelregels voor gevorderden.

Dit spel kan ook met z?n tweeen gespeeld worden. In dit geval wordt gebruik gemaakt van een derde neutraal leger.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- gebiedskaarten
- 2 jokers
- 28 opdrachtkaarten
- 6 sets speelstukken
- 3 rode dobbelstenen
- 2 witte dobbelstenen
- Gouden Cavalerist
- spelregels
Invoerdatum: 26-12-2008 09:24:37
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 06-06-2017 16:43:22
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 20,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen