Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Samurai (3 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Samurai

1998

Samurai: Informatie op Catawiki over het item Samurai, 1998.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 2 verzamelaars. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nieuwstaat:
Redelijke staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 171855
Categorie: Spellen
Titel: Samurai
Algemene spelnaam: Samurai
Fabrikant / uitgever: 999 Games
Soort spel: Legspellen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 1998
Aantal spelers: 2-4
Auteur / ontwerper: Knizia, Reiner
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Een legspel waar in elke beurt stukken op het bord geplaatst worden met het doel punten te verdienen. Het speelbord stelt de eilanden van Japan voor. Bij aanvang worden de steden gevuld met Helmen, Boeddha?s en Rijstvelden. Elke speler krijgt 20 fiches die voorzien zijn van cijfers en symbolen. De symbolen komen overeen met de figuren in de steden. Sommige symbolen zijn neutraal en kunnen betrekking hebben op om het even welke figuur. Door het plaatsen van fiches oefenen de spelers invloed uit op de steden. Zodra een stad volledig omringd wordt door fiches, krijgen de spelers die het meeste invloed hebben op de aanwezige figuren, deze in bezit. Maar het doel van het spel is niet het veroveren van zoveel mogelijk figuren. Neen, dat is te eenvoudig voor Reiner Knizia. Om te kunnen winnen moet je vooreerst een meerderheid hebben in ??n van de drie domeinen. Het aantal veroverde pionnen in de twee andere categorie?n bepaalt uw zegepunten (een systeem dat we kennen van Euphrat & Tigris).

Samurai speelt vlot en is een heel aantrekkelijk spel (ook door zijn uitvoering) voor tactisch ingestelde spelers. De fiches geven je meer mogelijkheden dan dat je eerst zou kunnen denken. Je krijgt het gevoel nauw bij het spelverloop betrokken te worden.

Het spel is schitterend uitgevoerd met 39 speelstukken van fijn geslepen en in chique zwart uitgevoerd plexiglas. Het speelbord bestaat uit meerdere stukken en stelt de vier Japanse hoofdeilanden voor.

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Inhoud:
- 1 vierdelig speelbord
- 13 Helmen van plexiglas
- 13 Boeddha's van plexiglas
- 13 Rijstvelden van plexiglas
- 80 fiches met symbolen
- 4 Japanse speelschermen
- spelregelboekje
Invoerdatum: 26-12-2008 09:27:46
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 16-10-2015 10:43:45
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 17,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen