Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Transport Tycoon (1 item)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Transport Tycoon

2006

Transport Tycoon: Informatie op Catawiki over het item Transport Tycoon, 2006.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 12,00 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nog niet in een verzameling
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 172421
Categorie: Spellen
Titel: Transport Tycoon
Algemene spelnaam: Transport Tycoon
Fabrikant / uitgever: Identity Games
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 2006
Aantal spelers: 2-4
Auteur / ontwerper:  
Thema: Transport
Taal: Engels, Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
In dit spel speelt iedere speler een ondernemende transporteur. Het doel van het spel is om als eerste een bepaald bedrag aan speelgeld te verdienen. De speler die als eerste het afgesproken bedrag in contanten heeft, is de winnaar.

Spelers kunnen geld verdienen door met hun vrachtauto lading tussen de verschillende steden te vervoeren. Het verdiende geld kun je investeren om zo nog sneller en meer geld te verdienen. Je kunt extra en grotere vrachtauto's kopen met meer laadruimte. Je kunt zelfs een Megatrailer kopen waarmee je extra grote lading (megalading) kunt vervoeren, wat extra geld oplevert. Daarnaast kun je de actieradius van je vrachtauto's vergroten door te investeren in een dieseldepot. Ook kun je ervoor zorgen dat je meer opdrachten (lading) verkrijgt, door te investeren in een Warehouse.

Om aan lading te komen moet je als transporteur bieden op een ladingkaart. Daarna wordt de lading "klaar voor verlading" op de stad van vertrek op het speelbord gelegd. Bij aflevering van de volledige lading wordt uitbetaald.

Als transporteur is het dus zaak goed de route te plannen met het juiste type vrachtauto. Het speelbord is met stippellijnen verdeeld in vakken. De kosten van het vervoer hangen af van de vrachtauto waarmee je rijdt. Heb je een grotere vrachtauto dan zijn de kosten om 1 vak te rijden hoger.

De dobbelsteenworpen bepalen middels een legenda op het speelbord welke actie je in je speelbeurt moet doen. Dit kan zijn: een kanskaart pakken en voorlezen, een ladingkaart pakken en veilen of rijden met de vrachtauto's. Sommige acties gelden alleen voor de speler die aan de beurt is, andere acties gelden voor alle spelers tegelijkertijd.


Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: ca. 60 minuten

Inhoud:
- speelbord
- 54 kanskaarten
- 56 ladingkaarten
- 2 dobbelstenen
- 40 ladingen
- 20 megaladingen
- 4 infokaarten
- 1 pak speelgeld
- 12 vrachtauto's
- 4 warehouses
- 4 dieseldepots
- 12 vrachtauto-fiches
- spelregels
Invoerdatum: 26-12-2008 10:58:55
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 22-05-2015 13:59:18
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 9,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen