Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Uno (29 items)

 

Thumb2_eb111700-ed49-012b-dd6c-0050569439b1

  • Toevoegen Item aan catalogus

Uno

2002

Uno: Informatie op Catawiki over het item Uno, 2002.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Afbeeldingen
Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Nieuwstaat:
Redelijke staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 172597
Categorie: Spellen
Titel: Uno
Algemene spelnaam: Uno
Fabrikant / uitgever: Mattel
Soort spel: Kaartspellen (overig)
Reeks:  
Nummer in reeks: 51967
Jaar: 2002
Aantal spelers:  
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Duits, Frans, Italiaans, Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
In dit kaartspel ter wereld wordt gebruik gemaakt van kaarten met een eigen eenvoudige voorstelling. De gewone kaarten zijn genummerd van 0 tot 9 in vier verschillende kleuren (geel, groen, rood en blauw). Daarnaast bestaan nog een aantal speciale kaarten. In totaal zijn er 108 kaarten in een UNO-spel: de gewone kaarten van 0 tot 9, waarbij allen tweemaal voorkomen per kleur, behalve de 0, die maar 1 maal voorkomt per kleur. Drie speciale kaarten (beurt overslaan, spelvolgorde omdraaien en kleur wijzigen) die elk tweemaal per kleur voorkomen en twee speciale kaarten zonder kleur die elk viermaal in het dek voorkomen.

Afhankelijk van de spelregels die er gebruikt worden, wordt er door de deler een aantal kaarten uitgedeeld. Er wordt in het algemeen met de klok mee gedeeld. De bedoeling is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Wanneer een speler een kaart legt en daarna maar 1 kaart overhoudt in zijn hand, moet de speler luidop "Uno" zeggen. Het niet melden hiervan wordt bestraft met twee te pakken kaarten. Een speler kan het de anderen het leven zuur maken met de speciale pestkaarten die ertussen zitten:

- beurt overslaan
- spelvolgorde omdraaien
- kleur wijzigen
- 2 kaarten voor straf pakken
- 4 kaarten voor straf pakken en kleur wijzigen

Het is mogelijk om de beide laatste kaarten te stapelen. Als speler 1 een +2 kaart opgooit, moet speler 2 dus 2 kaarten pakken en de beurt overslaan. Als speler 2 ook een +2 kaart heeft, mag speler 2 die kaart opgooien, waardoor speler 3 nu 4 kaarten moet pakken.

In de toernooivorm worden elke ronde de overgehouden punten bij de score van die speler opgeteld. Er wordt dan bijvoorbeeld gespeeld tot een speler 500 punten heeft, waarna de resterende spelers verder gaan
Invoerdatum: 26-12-2008 11:16:33
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 16-06-2015 13:39:36
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 6,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen