Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Up and Down (1 item)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Up and Down

2005

Up and Down: Informatie op Catawiki over het item Up and Down, 2005.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 11,50 bekijk
Goede staat € 9,50 bekijk
Goede staat € 10,00 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Nieuwstaat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 172631
Categorie: Spellen
Titel: Up and Down
Algemene spelnaam: Up and Down
Fabrikant / uitgever: Ravensburger (Otto Maier Verlag)
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks: 21 025 1
Jaar: 2005
Aantal spelers: 2-6
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Dit spannende en diepgravende spel is een juweeltje binnen de geheugenspellen.
Onthoud de kleuren van de mollen goed, want wie goed kombineert en de mollen die op z'n opdrachtkaartje staan te pakken krijgt, wint het spel.

In een grasmat zitten 10 molshopen. Uit elk van de molshopen duikt een mol op. Niets bijzonders denk je. Elke figuur bestaat echter uit twee verschillend gekleurde mollen: eentje staat zichtbaar op het grasplein, zijn collega zit verstopt in de gang (beide mollen kleven met de poten aan elkaar).

Een willekeurige startpositie wordt opgesteld. Daardoor zie ik b.v. 4 blauwe mollen, 2 zwarte en rode en 1 gele en witte mol.

30 opdrachtkaartjes liggen klaar op tafel. De opdrachten zijn onderverdeeld in 4 verschillende oplopende moeilijkheidsgraden. Met jongere kinderen laat je de kaarten met vier schoppen in de doos. Elke speler neemt voorzichtig 1 opdrachtkaart met 1 schop. Die zijn niet zo moeilijk. Op mijn kaart staan drie gele mollen getekend. Ik moet er nu voor zorgen dat er op het speelbord drie gele mollen zichtbaar komen.

Wie aan de beurt komt, moet drie verschillende mollen op het speelbord omkeren. Daardoor veranderen die drie beesten van kleur. Staan op het einde van je beurt precies het aangeven aantal mollen van je opdrachtkaart op het veld, dan scoor je die kaart (1 tot 4 punten) en neem je de volgende opdrachtkaart. Komen de mollen niet overeen met je opdrachtkaart dan komt de volgende speler aan de beurt.

Iedereen moet dus steeds goed onthouden welke combinaties voorkomen. Die blauwe mol heeft een rode mol onderaan, die witte mol verbergt een gele, enz. Je moet ook steeds drie verschillende mollen omkeren, zelfs als de mollen bij het begin van je speelbeurt reeds overeenkomen met je opdrachtkaart.

De moeilijkheidsgraad op de kaarten stijgt ook steeds, maar dan zijn er ook meer punten te verdienen. Een kaart op niveau 3 toont b.v. vier rode, twee witten en twee gele mollen. Wie deze opdracht moet uitvoeren moet er dus voor zorgen dat op het einde van zijn speelbeurt precies die drie kleuren in die drie aantallen voorkomen. De andere kleuren doen er niet toe.

Up and down speelt verrassend vlot. Je kunt er wat tactiek aan toevoegen door slechts enkele mollen uit het hoofd te leren en de kleuren te bekijken als patronen.

Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Spelduur: ca. 20 minuten

Inhoud:
- 1 speelveld
- 10 mollenparen
- 30 opdrachtkaartjes
- spelregels
Invoerdatum: 26-12-2008 11:18:24
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 10-12-2012 16:53:34
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen