Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Wij gaan op reis (1 item)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Wij gaan op reis

1976

Wij gaan op reis: Informatie op Catawiki over het item Wij gaan op reis, 1976.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 172893
Categorie: Spellen
Titel: Wij gaan op reis
Algemene spelnaam: Wij gaan op reis
Fabrikant / uitgever: Ravensburger (Otto Maier Verlag)
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 1976
Aantal spelers: 2-4
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
In deze doos toont het speelbord de kaart van Europa met daarop enerzijds een raster van vierkantjes en anderzijds een hele reeks gemarkeerde steden. Voor elk van deze steden is een kaartje aanwezig in de doos. Tenslotte zijn er voor elke speler nog een pion en een gratis vliegticket voorhanden.

Alle spelers starten in dezelfde - willekeurig getrokken - stad en hebben elk een andere verzameling van 8 kaartjes evenals een vliegticket. Het doel is simpel: probeer als eerste al je kaartjes te bereiken en zo uit te spelen. Alleen wie de kortst mogelijke route gebruikt en wat geluk heeft bij het nemen van nieuwe kaarten, kan winnen.

Het spelen zelf verloopt uiterst eenvoudig: wie aan de beurt is, verplaatst zijn pion drie vakken. Dit mag zowel horizontaal, verticaal, diagonaal, heen en/of terug. Enkel als je bij elke beurt een doelstad kunt bereiken of passeren, moet je geen nieuwe kaarten bijnemen. Wie bij zijn beurt helemaal geen kaartje kan ingeven, moet er twee bijnemen. Pas na enige tijd kan dit vermeden worden door dan slechts ??n vakje per ronde vooruit te gaan. Gelukkig beschikt iedereen over een vliegticket waarmee hij ??n keer tijdens het gehele spel naar een totaal vrij te kiezen vakje kan vliegen. Ook een verre bestemming kan hierdoor misschien toch nog vlot opgenomen worden in het eigen traject. Tussen de doelkaartjes zitten ook enkele speciale tickets verborgen waarmee een speler 6 vakjes vooruit mag bij zijn beurt...

Bij het spelen van dit spel leer je heel wat vaardigheden gebruiken zoals een stad opzoeken op de kaart, een reisvolgorde uitstippelen of aanpassen, zo economisch mogelijk reizen door de kortste weg te gebruiken en op het juiste moment het vliegticket in te zetten, enz.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Inhoud:
- 1 speelbord
- 90 kaartjes
- 4 speelfiguren
- spelregels
Invoerdatum: 26-12-2008 11:47:40
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 22-01-2017 23:12:37
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 2,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen