Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Degroide, Marc (67 geselecteerd van 266)

Marc Degroide (Michetz) succes komt met "Kogaratsu" in 1983, naar scenario's van Bosse. Michetz publiceert enkele jaren later bij Ansaldi een opmerkelijk portfolio over het land dat hem zo inspireert ("Japon") en start in 1990 met Yann een historische ree Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 67 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Degroide, Marc

Volledige naam
Marc Degroide
Pseudoniemen
Michetz
Geboren
Elsene (Ixelles) , 15 oktober 1951
Aantal items
266
Aantal curiosa items
Gerelateerd (178)
Oudste item
Bundeling 9 (1977)
Nieuwste item
Taro (2014)
Duurste item
Geisha (€ 125,00)

Marc Degroide (Elsene, 15 oktober 1951) kiest voor het pseudoniem Michetz om zijn visie op de Japanse beschaving uit te drukken.

Hij is een groot liefhebber van de oosterse vechtkunst: hij beoefent judo, kendo en iaï, en verschijnt in zijn eigen rol in de gagreeks rond "De Mazdabende", waarin Christian Darasse de studio tekent die hij enkele jaren heeft gedeeld met Bernard Hislaire (zijn eerste scenarist voor deze fantasie, gevolgd door Tome) en de robuuste Marc, en waarin altijd wel een samoeraizwaard rondslingert.

In het begin werkt Michetz voor de studio Graton. Hij wordt zelfs gekarikaturiseerd door zijn werkgever in een episode van Michel Vaillant in 1975 ("San Francisco circus").

In 1979 creëert hij zijn eerste eenzame strijders: "Mutsuro" in KUIFJE en "Hito le Banni" voor SPATIAL. Het succes komt met "Kogaratsu" in ROBBEDOES, in 1983, naar scenario's van Bosse, ook een fan van het middeleeuwse Japan.

Michetz publiceert enkele jaren later bij Ansaldi een opmerkelijk portfolio over het land dat hem zo inspireert ("Japon") en start in 1990 met Yann een historische reeks bij Glénat, "Tako", veel intiemer van sfeer dan de reeks over de spectaculaire heldendaden van de trouwe Kogaratsu.

Deze fan van Nippon reist veel (en raad eens waar naartoe...) en trakteert zich op een vrolijk uitstapje met "Le repos du samourai", op scenario van Yann, in het tweede deel van de "Vieze Sprookjes", de face-lift van de sprookjes van Charles Perrault.

Invoerdatum
26-03-2016 20:56:31
Ingevoerd door
anlibab