Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Evenboer, Tjarko (13 geselecteerd van 16)

Tjarko Evenboer (Zwolle, 9 april 1983) is een Nederlands cartoonist, illustrator, scenarist en grafisch ontwerper. Tjarko is opgegroeid in de Achterhoek en is woonachtig in Zwolle. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Evenboer, Tjarko

Volledige naam
Tjarko Evenboer
Geboren
Zwolle , 1983
Nationaliteit
Nederlands
Specifiek beroep
Cartoonist
Aantal items
16
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Evert Kwok 1 (2006)
Nieuwste item
Evert Kwok 1 (2017)
Duurste item
Evert Kwok vakantieboek (€ 6,00)

Tjarko Evenboer (Zwolle, 9 april 1983) is een Nederlands cartoonist, illustrator, scenarist en grafisch ontwerper. Tjarko is opgegroeid in de Achterhoek en is woonachtig in Zwolle.

Sinds 2003 tekent Evenboer samen met Eelke de Blouw de cartoonreeks Evert Kwok. Het duo plaatst vrijwel elke week een nieuwe cartoon op hun eigen website en publiceert de cartoons daarnaast via Facebook en Twitter. Evert Kwok heeft drie albums op zijn naam, allen uitgebracht door Uitgeverij Syndikaat. De cartoons zijn o.a. gepubliceerd in de CITO toets, de lesmethode Nieuw Nederlands van Noordhoff Uitgevers, WEET Magazine en 100% NL magazine.

Na zijn studie communicatie in Leeuwarden werkte Evenboer enkele jaren als grafisch vormgever bij diverse bedrijven. In 2005 startte hij met studiegenoot Eelke de Blouw een vormgevingsbureau in Zutphen. Zijn bedrijf houdt zich bezig met grafische vormgeving, illustratie en webdesign, waarbij Tjarko zich heeft gespecialiseerd in illustratie en cartoons. In 2012 is zijn bedrijf verhuisd naar Amersfoort.

In 2011 schreef Evenboer zijn eerste scenario voor de Donald Duck, een verhaal van zeven pagina's met de titel "de persoonlijkheidswisselaar".

Invoerdatum
27-08-2012 14:50:23
Ingevoerd door
deblouw