Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Op dit moment wordt een selectie getoond. Klik hier om alles van 'Ringo [Vance]' te zien.

Hoofdreeks | Alle Ringo [Vance] strips items tonen (3 geselecteerd van 157)

Het was in deze in '65 gestarte westernreeks voor het weekblad Kuifje dat Vance's gedetailleerde stijl langzaam tot uiting kwam. Na twee volledige verhalen en een trits kortverhalen, verscheen een 3de verhaal met de heruitgave van deze cowboyverhalen. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Ringo [Vance]

46353290-4930-0130-ab62-005056960004
Aantal items
157
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Kuifje 32 (1965)
Nieuwste item
De jaren Pep (2014)
Duurste item
Reproductie Vance expo (€ 1.700,00)

Het scenario voor het eerste verhaal van 'Ringo', een westernverhaal dat zich in 1867 afspeelt, schreef hij in ’65 nog zelf, het volgende werd door Jacques Acar aangeleverd. Het zeer gedetailleerd tekenwerk van William Vance, waarschijnlijk opgedaan in de reclamewereld waar hij eerst werkte, komen hier toch al naar boven. Daarna volgenden nog enkele kortverhalen van of Acar, Yves Duval of A.P. Duchâteau voor publicatie in de toen populaire Kuifje pocketboekjes. In ’78 volgde nog een derde verhaal, in feite een bundeling en herverwerking van de 5 kortverhalen van Duchâteau ter gelegenheid van het heruitbrengen van de serie in albumvorm.

Met deze serie werd er helaas gestopt wegens te grote concurrentie van andere westerntoppers, o.a. de Blueberry'' -reeksen van Charlier en Giraud en 'Jerry Spring' van Jijé.

Er ontstond ook een zekere verwarring daar er in dezelfde periode in het Nederlands stripblad Sjors ook een westernserie gepubliceerd werd met dezelfde naam 'Ringo'! Deze reeks werd gemaakt door de Chileense tekenaar Arturo Del Castillo en de Argentijnse schrijver Héctor Oesterheld. Deze laatste verdween op mysterieuze wijze tijdens de militaire junta aldaar.

En dan nog een leuke anekdote: in een interview gehouden in september 1974 onthulde Oesterheld dat de drummer van The Beatles erkend heeft zijn nick name puur uit bewondering ontleende aan de naar het Engels vertaalde naam die de originele reeks, “Randall, the killer”, kreeg. Ringo, dus!

Invoerdatum
25-01-2013 15:17:37
Ingevoerd door
Vance-ke