Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Op dit moment wordt een selectie getoond. Klik hier om alles van 'Bruce J. Hawker' te zien.

Hoofdreeks | Alle Bruce J. Hawker strips items tonen (7 geselecteerd van 158)

In 1976 verscheen er een heel nieuw verhaal van de dan vaste huistekenaar William Vance in het vrouwenblad Het rijk der Vrouw. Om er wat bij te dragen aan de geschiedenis was zijn redenering! Enkele jaren later verhuisde de reeks naar Kuifje. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Bruce J. Hawker

14fa33c0-4a00-0130-30c1-005056942d16
Aantal items
158
Aantal curiosa items
Gerelateerd (28)
Oudste item
Bundeling 21 (1979)
Nieuwste item
Apr-mei-jun-jul 2016 (2016)
Duurste item
Reproductie Vance expo (€ 1.700,00)

Het was in 1976 dat William Vance het karakter van 'Bruce J. Hawker' op papier zet zodat er een beetje geschiedenis wordt gepubliceerd in het damesblad Het Rijk der Vrouw. In een interview verklaart Vance een boontje te hebben voor de periode van Admiraal Nelson. Ten tijde van 'Howard Flynn' hield de censuur nog een oogje in het zeil om te zien of je niet te ver ging met je realiteitszin, en waren deze avonturen eerder vriendelijker. De avonturen van Hawker zijn realistischer en stemmen beter overeen met hoe het er toen aan toe ging. Hij krijgt veel meer te verduren. Deze 20 jarige held is in het eerste verhaal meteen de commandant van H.M.S. Lark, wordt gedegradeerd omdat zijn missie slecht afloopt en nadien zelfs beschuldigd van hoogverraad! Als zoon van een onbekende vrouw werd hij verlaten door zijn adoptiegezin, zijn verloofde en zijn vrienden.

Nadien werd dit eerste verhaal van deze jonge kaper, 'Koers Gibraltar', volledig opgepoetst voor de publicatie in 1979 in het weekblad Kuifje. Voor deze gelegenheid werd de aflevering aangevuld met het kortverhaal ‘De ingewanden van de HMS Thunder’.

Om te vermijden dat deze avonturen gepubliceerd werden in een ander tijdschrift omdat William Vance teveel tijd besteed aan andere toppers (o.a. 'Ramiro', 'Bruno Brazil', 'XIII', …) stemt André-Paul Duchâteau, toentertijd redactiechef bij Kuifje, in 1986 ermee in Vance te helpen met de scenario’s. Deze hulp bestond er in eerste instantie in om de bladindeling en al de dialogen voor ‘Press Gang’ voor zijn rekening te nemen. Vanaf het volgende album was de medewerking officieel beklonken en werd er gezamenlijk besloten de held in een hele nieuwe verhaalcyclus onder te dompelen. Met nog meer gevaar voor eigen leven!

Na zeven schitterende avonturen beleefd te hebben, Vance tekende een contract voor 10 albums bij De Lombard, is het nog maar de vraag of het achtste verhaal (Signaal 314), gezien de tanende gezondheidstoestand van de schepper, ooit de haven zal uitvaren…

Invoerdatum
26-01-2013 16:05:09
Ingevoerd door
Vance-ke
Laatst gewijzigd op
27-04-2017 12:59:52
Laatst gewijzigd door
Collectioneur