Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Op dit moment wordt een selectie getoond. Klik hier om alles van 'Howard Flynn' te zien.

Hoofdreeks | Alle Howard Flynn strips items tonen (3 geselecteerd van 76)

Als geïnteresseerde in de zeevaart met al haar aspecten, las William Vance vroeger de verhalen van Horatio Hornblower in een Engelse krant. Na het zien van de verfilming ervan en een gesprek met Yves Duval was Howard Flynn een feit. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Howard Flynn

Baab4f80-4aac-0130-e510-00505694738d
Aantal items
76
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Kuifje 4 (1964)
Nieuwste item
De jaren Pep (2014)
Duurste item
Howard Flynn (€ 100,00)

Als William Vance in 1962 medewerker van Kuifje wordt, illustreerde hij eerst de historische verhalen en tekende hij kortverhalen (58 kortverhaaltjes en 51 illustraties in ’t totaal), veelal op scenario's van Yves Duval. Dit bleef hij doen tot 1967, met een laatste illustratie voor het Kuifje-nummer gewijd aan ‘Operation Overlord’ in 1969.

Vance, altijd al geïnteresseerd in de zeevaart, las in die tijd de Engelse krant The Saturday Evening Post. Hierin werden sinds 1937 de verhalen over 'Horatio Hornblower' van de Engelse auteur C.S. Forester (1899 - 1966) als feuilleton gepubliceerd. En nieuwe verhalen verschenen tot in de jaren zestig. Vance verslond deze verhalen, en zag eveneens de verfilming met Gregory Peck uit 1951.

Een kort gesprek met zijn grootste scenarioleverancier Yves Duval, een vaste kracht bij Kuifje en specialist in geschiedenis, en de rest was, euh..., geschiedenis!

Zijn eerste vingeroefening als volwaardige en volledige strip was de historische zeevaart-strip 'Howard Flynn' uit 1963 (gepubliceerd in Kuifje het jaar nadien). In een gesprek over zijn eerste volwaardige strip erkent Vance dat zelfs de naam van de reeks door Duval en de redactie bedacht waren. Dit omdat de naam die hijzelf voorstelde, "Patrick Tomkins" of "Patrick Townshend" (*), die aspirant was aan boord van fregat Tiger onder kapitein Sir Edward Yale, veel te moeilijk uit te spreken was! De strip is in feite de voorloper van 'Bruce J. Hawker', een stripreeks die eerst in 1976 van start gaat.

Al de verhalen, er volgen nog twee lange verhalen, De aanval (in 1965) en De Tijgerklauw (in 1968), en tussendoor verschillende kortverhalen, verschijnen allemaal in het weekblad Kuifje. In 1973 tekent hij voor het eerste Kuifje pocketboekje zijn laatste illustraties voor een tekstverhaal van 'Howard Flynn', waarna, zoals reeds gemeld, drie jaar later zijn meest favoriete (zee)held gestalte aanneemt…

(*) Een eerste tekening uit 1963, bedoeld als aankondiging of misschien zelfs om Duval een beter idee te geven van hoe de held eruit ziet, is pas gebruikt geweest in de brochure gewijd aan de tentoonstelling “In het kielzog van Horatio Nelson – William Vance’s Bruce J. Hawker”, in het Marine Museum in Den Helder.

Invoerdatum
27-01-2013 12:41:01
Ingevoerd door
Vance-ke