Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Op dit moment wordt een selectie getoond. Klik hier om alles van 'Roderik' te zien.

Hoofdreeks | Alle Roderik strips items tonen (2 geselecteerd van 11)

Met deze avonturen bevinden we ons in de 11de en 12de eeuw, de periode van de tempeliers en de kruistochten. Onder hen bevind er zich een kruisridder met een toch wel uitzonderlijke opdracht … Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Roderik

118d55b0-5696-0130-a9c7-0050569446fe
Aantal items
11
Oudste item
Amathea (1975)
Nieuwste item
Frühjahrsprogramm Februar 2014 bis April 2014 (2014)
Duurste item
William Vance (€ 65,00)

Met de avonturen van 'Roderik' (op scenario van Lucien Meys) begeeft William Vance zich in een decor waar hij graag vertoeft, de (hoge en late) middeleeuwen. Kruisridder Roderik en zijn drankorgel van een schildknaap (oftewel zijn metgezel) moeten een bloedmooie jonge vrouw in veiligheid zien te brengen naar een beloofde land ergens in het Nabije Oosten. Telkens als ze in grote moeilijkheden komen (door intriges aan het hof, door aanvallen van rovers of van afvallige tempeliers) worden ze daaruit geholpen door de mysterieuze (legendarische) Amathea met haar privé-legertje, de eerste huurlingen zeg maar.

Alhoewel het verhaal (enkel voorgepubliceerd in het vrouwenblad Het Rijk der Vrouw) eerder wat magertjes overkomt, de gedetailleerde tekeningen van Vance maken daartegenover veel goed. Zeker als hij de jonkvrouw Amathea tekende. Alhoewel zij geen hoofdrol wegkaapte ging toch menig (jong mannelijk) lezershart wat sneller kloppen! Deze reeks stopte vrij vlug na het tweede album omdat Vance zich wierp op 'Ramiro' welk zich in de Spaanse Middeleeuwen afspeelde. Een periode en decor wat hem beter lag.

Ook kwam hier Vance’s hang om het verleden zo goed mogelijk weer te geven naar boven daar hij achterin enige historische informatie en een kaart van Palestina (waar het verhaal gesitueerd wordt) bijvoegde. Verder ook enkele gravures van ’s mans grote voorbeeld, Gustave Doré, over deze periode.

Invoerdatum
11-02-2013 16:29:03
Ingevoerd door
Vance-ke