Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

XHG-C3 strips (10 geselecteerd van 14)

Na het laatste album te hebben getekend van Ramiro voor de publicatie in Het Rijk der Vrouw, schreef en tekende Vance twee kortverhalen over ruimteheld Honey. Zij moet de aarde van een gewisse ondergang zien te redden. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

De avonturen van de vrouwelijke ruimtereiziger, genaamd Honey, die onze moeder aarde moet behoeden voor een gewisse ondergang doordat een op hol geslagen ruimteschip, XHG-C3, erop dreigt te pletter te storten, schreef en tekende William Vance zelf. Ze dienden om de verdere publicatie van strips te garanderen in het vrouwenblad Het Rijk der Vrouw. Deze twee korte avonturen ('De ruimtepiraat' en 'Mysterie boven de woestijn') verschenen in 1983 als voorpublicatie in Het Rijk der Vrouw en werden pas veel later (in 1995) in albumvorm uitgegeven onder de naam van het ruimteschip, 'XHG-C3'. Wel moest Vance nog een tiental pagina’s extra tekenen, genaamd ‘studies en projecten’ over het thema Science Fiction, voor deze uitgaven. Dit louter om tot een 48 pagina’s tellende stripboek te komen!

Wat op te merken valt is dat de platen van de beide verhalen gemaakt zijn via directe inkleuring. D.w.z. dat er geen potloodtekeningen of inkt aan te pas gekomen zijn. Vance schildert als het ware zijn tekeningen. Deze techniek kennen we ook van Don Lawrence’s 'Storm'. Een beetje een revolutionaire werkwijze voor strips, zeker in die tijd.

En omdat het album over het leven in de ruimte handelt ergens in de (verre) toekomst, kan Vance het niet laten om bij wijze van een vette knipoog een, toen, toekomstige datum te schrijven bij de tekening van “De amazones van Whoow”, nml. 2006 i.p.v. het echte jaartal 1995!

Invoerdatum
11-02-2013 13:31:47
Ingevoerd door
Vance-ke