Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Op dit moment wordt een selectie getoond. Klik hier om alles van 'Thorgal' te zien.

Hoofdreeks | Alle Thorgal strips items tonen (35 geselecteerd van 1060)

Thorgal geldt als een van de meest succesvolle stripseries in het Nederlandse taalgebied. De eerste verhalen verschenen eind jaren zeventig in het weekblad Kuifje en vanaf 1980 in albumvorm. Naast de hoofdserie lopen er sinds 2010 drie spin-offreeksen die Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Thorgal

6a369d7a-9aaf-11e2-9885-2f3bedd81c40
Aantal items
1060
Aantal curiosa items
Gerelateerd (239)
Oudste item
Bundeling 8 (1977)
Nieuwste item
BM Mag - april-mei 2017 (2017)
Duurste item
Thorgal door Rosinski (€ 10.000,00)

Thorgal geldt als een van de meest succesvolle stripseries in het Nederlandse taalgebied. De eerste verhalen verschenen eind jaren zeventig in het weekblad Kuifje en vanaf 1980 in albumvorm. Naast de hoofdserie lopen er sinds 2010 drie spin-offreeksen die bekend staan als 'De werelden van Thorgal'. De strip verenigt veel thema's en legendes in één verhaal, variërend van Noordse mythologie tot sciencefiction.

Centraal in de verhalen staan de avonturen van de held Thorgal Aegirsson en die van zijn gezin. Het tijdperk waarin zij leven lijken zich af te spelen in de 8e en 9e eeuw, de vroege middeleeuwen. De kleding, landschap en e.d. doet denken aan de Scandinavische landen. De hoofdpersoon Thorgal is een van de laatste overlevenden van een hoogbegaafd volk dat ooit de aarde ontvluchtte om een nieuw bestaan op andere planeten te zoeken.

Doordat de bronnen van de planeet van het 'sterrenvolk' zijn uitgeput, proberen zij terug te keren naar de aarde waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen. De missie mislukt, maar enkelen overleven het. Wanneer een van hen, Haynee, op een vlot op zee bevalt, is ze gedwongen het pasgeboren kind in een capsule aan de zee toe te vertrouwen. Het kind wordt gevonden door de Vikinghoofdman Leif Haraldson, die het "Thorgal Aegirsson" noemt, zoon van Aegir, gezondene van Thor. Hoewel Thorgal de laatste is (later blijkt dat er nog enkele anderen het ook overleefd hebben) van het sterrenvolk, heeft hij niet de speciale krachten van hen geërfd. Zijn zoon Jolan en zijn dochter Wolvin zijn daarentegen geen gewone kinderen. Wolvin kan met dieren spreken en Jolan, ook al heeft hij zijn krachten nog niet volledig onder controle, kan dingen laten verdwijnen en later ook doen veranderen. Thorgal kent zijn vrouw Aaricia al sinds hun jeugd. Hij houdt zielsveel van haar en wil niets liever dan rustig met haar en zijn kinderen samenleven. Maar zijn noodlot en de goden laten hem niet met rust. Aan de ene kant hebben zij hem lief, omdat hij een rechtvaardig man is met een goed hart, dapper en oprecht, maar aan de andere kant is hij meer dan een gewoon mens en heeft hij in zijn avonturen meer gedaan en is hij op meer plaatsen geweest dan welk mens ooit is toegestaan.

De eerste verhalen van Thorgal werden voorgepubliceerd in het weekblad Kuifje. Na de opheffing van het blad in 1993 was deze reeks (naast Dommel) een van de weinige uit het blad die bleef voortbestaan.

De 29 eerste verhalen werden geschreven door Jean van Hamme, sinds album 30 is de reeks in handen van scenarist Yves Sente. De nadruk kwam hier dan ook meer te liggen op Jolan. Sinds 2010 is de reeks in drie delen opgesplitst. De hoofdserie rond Thorgal bleef bestaan, maar er kwam ook nog een serie rond Jolan, Aaricia en Wolvin en ten slotte een derde reeks rond Kriss, getekend door Giulio De Vita.

Invoerdatum
10-02-2013 11:44:24
Ingevoerd door
Geoffreys
Laatst gewijzigd op
01-04-2013 09:34:57
Laatst gewijzigd door
Vance-ke