Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Bimbo 31

1942

Bimbo (tijdschrift): Informatie op Catawiki over het item Bimbo 31, 1942.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 2 verzamelaars. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nog niet in een verzameling
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 79755
Categorie: Strips
Titel: Bimbo 31
Serie / held: Bimbo (tijdschrift)
Reeks: Jaargang 1942
Nummer in reeks: 31
Nummertoevoeging:  
Tekenaar:  
Scenarist:  
Uitgeverij: Studio Guy
Jaar: 1942
Cover: Softcover
Druk: Eerste druk
Inkleuring: Ongekleurd
ISBN:  
Oplage:  
Aantal bladzijden: 8
Afmetingen: 28.00 x 36.00 cm
Soort: Tijdschrift
Taal / dialect: Nederlands
Bijzonderheden:
Op cover: nr. 31 (= Bimbo nr. 1)

Bimbo is de opvolger van het, op groot formaat gedrukte, tijdschrift " Geïllustreerde Avonturen" (Aventures Illustrées) en verscheen voor het eerst in 1942. Laatste uitgave: februari 1950. Het olifantfiguurtje Bimbo zelf was al onderdeel van "Geïllustreerde Avonturen" (G.A.) en werd gebruikt als mascotte van de zgn. Bimbo-Club; nuttig om lezers aan het blad te binden.
Het blad G.A. loopt naadloos over in Bimbo. Het laatste exemplaar van G.A. is nummer 30 (prijs: 1 Fr.). Bimbo nummer 1 heeft volgnummer 31 (prijs: 1,25 Fr.) en als ondertitel "Geïllustreerde Avonturen" “Groot onuitgegeven Belgisch weekblad der jongeren”. Op het blad staat “Tweede jaar’, maar het is dus de 1e jaargang voor Bimbo. Exemplaren van Bimbo met opdruk “Eerste jaar” bestaan niet.

Het op de voorkant van Bimbo genoemde bijvoegsel is feitelijk niets anders dan het verhaal “De bliksem” van Bob Hunter op blz. 7 en 8.

Uitgegeven door “Studio Guy” te Brussel.

Guy Depierre werkte met een studio waarin onder andere Marcel Moniquet en Fernand Cheneval, de stichter van het befaamde stripblad "Héroic-Albums", werkzaam zijn geweest. Tevens heeft Maurice Tillieux voor de studio gewerkt. J.M. Charlier en Victor Hubinon hebben in Bimbo nog Joe la Tornade laten verschijnen onder het pseudoniem Charvic. Ook Fred Funcken leverde diverse bijdragen, waaronder de reeks Tommy Tuller (pseudoniem: Dick John's) en Bob Hunter (pseudoniem: Mac Bones).
Invoerdatum: 12-06-2008 00:01:13
Ingevoerd door: Bonte
Laatst gewijzigd op: 02-04-2014 07:23:58
Laatst gewijzigd door: BigBadWolf
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Bijna nieuwstaat:
Goede staat:
Redelijke staat:
Verhalen in dit Album
Verhaaltitel: Nummer 31
Verhaalnummer:
Serie / held: Bimbo (tijdschrift)
Tekenaar:  
Scenarist:  
   
Dit item
  


meer informatie toevoegen