Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

De zonnige zageman

1997

Suske en Wiske: Informatie op Catawiki over het item De zonnige zageman, 1997.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 25,00 bekijk
Nieuwstaat € 30,00 bekijk
Nieuwstaat € 35,00 bekijk
Nieuwstaat € 39,99 bekijk
Nieuwstaat € 45,00 bekijk
Goede staat € 16,95 bekijk
Bekijk alle 6 items te koop: Nieuwstaat 5x, Goede staat 1x
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 17 verzamelaars. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 26884
Categorie: Strips
Titel: De zonnige zageman
Serie / held: Suske en Wiske
Reeks: Klassiek - Rode reeks
Nummer in reeks: 36
Nummertoevoeging:  
Tekenaar: Vandersteen, Willy (Bobs, Wil, Mik, Pim, Wirel, Kaproen, Karl...)
Scenarist: Vandersteen, Willy (Bobs, Wil, Mik, Pim, Wirel, Kaproen, Karl...)
Uitgeverij: Standaard
Jaar: 1997
Cover: Hardcover met linnen rug
Druk: Eerste druk van een heruitgave
Inkleuring: Ongekleurd
ISBN: 90-02-20102-8
Oplage:  
Aantal bladzijden:  
Afmetingen: 21.50 x 26.50 cm
Soort: AlbumIcon-information
Taal / dialect: Nederlands
Bijzonderheden:
Eerste uitzet met infokaart (afbeelding 3).
Datum uitgave: 05/97.
Verhaal is bekender onder de titel: "De geverniste zeerovers".
De hier gehanteerde titel is die van de voorpublicatie, die destijds gewijzigd werd door de uitgever, omdat deze de titel te Vlaams, te volks, vond.

Samenvatting:
Na het avontuur in "Het sprekende testament" (oftewel "Het taterende testament") zwemt Lambik in geld. Hij wordt langzaam maar zeker uit verveling een zuurpruim, die zijn naaste omgeving treitert en sart. Naar buiten toe geeft hij zich uit als weldoener, die in de arme sloppenwijken geld uitdeelt. Om niet meer onder de grillen van Lambik te lijden, monstert Jerom op een schip aan als kapitein. Lambik is jaloers op het mooie uniform van Jerom en laat dit duidelijk zien. Nu wordt het tante Sidonia teveel (en neemt voor de eerste keer in de reeks haar bril af!!!!) en zegt Lambik de waarheid over zijn gedrag. Verbolgen gaat Lambik weg en keert later terug met een kapiteinsuniform aan. Hij heeft het schip gekocht, waarop Jerom kapitein is en is nu dus de werkgever van Jerom. Lambik wil rond de wereld reizen en de filantroop uithangen, omdat hij thuis, volgens hem, niet genoeg gewaardeerd wordt.
Om erger te voorkomen willen Sidonia, Suske en Wiske aan boord gaan als verstekelingen. Op de weg naar het schip redden ze een tamelijk dronken zeeman met de talisman der Shings, die Lambik tijdens het avontuur met het sprekende testament onschatbare diensten bewezen heeft. Uit dankbaarheid geeft de zeeman hun een kruik met toververnis.
Aan boord vervelen onze vrienden zich al snel en Suske begint uit hout een poppetje te snijden met Lambik´s uiterlijk en noemt het Limbak. Ook vernist hij het met de toververnis uit de kruik.
Aan boord beginnen echter mysterieuze dingen de overhand te nemen. Stoelen verplaatsen zich op onverklaarbare wijze. De bemanning begint hierdoor aan spokerij te geloven en begint te muiten. Hierdoor worden onze vrienden ontdekt. Tijdens een naderende storm ontdekt Lambik het geheim van de stoel. De stoel is tot leven gekomen door de toververnis. Dit is voor de bemanning teveel en vlucht. De storm vernietigt het schip en onze vrienden landen hierdoor op een prachtig, maar verlaten tropisch eiland.
Lambik gedraagt zich weer als zuurpruim en weigert onze vrienden het voedsel, maar door het door de toververnis plotseling tot leven gekomen poppetje van Suske, Limbak, krijgen ze toch nog genoeg voedsel. Als neveneffect van het toververnis is nog te berichten, dat de geverniste objecten tot levensgrootte groeien. Limbak en Lambik krijgen ruzie en tijdens het gevecht tussen de twee ontploft het schip.
Lambik ziet het hopeloze van zijn situatie in en verbroedert zich weer met zijn vrienden.
Het leven op het eiland neemt zijn loop, maar door mysterieuze aanslagen op hun leven ontstaat er paniek. De oorzaak hiervan zijn piratenpoppetjes, die door de ontploffing van het schip van Lambik, in aanraking zijn gekomen met het toververnis en tot levensgrootte zijn gegroeid. Zoals piraten zijn beginnen ze herrie te schoppen.
Een strijd om het leven van onze vrienden begint....
Invoerdatum: 11-06-2008 20:08:01
Ingevoerd door: Bonte
Laatst gewijzigd op: 16-02-2016 21:52:20
Laatst gewijzigd door: prick
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat: € 45,00
Bijna nieuwstaat: € 34,00
Goede staat: € 22,50
Redelijke staat: € 11,00
Verhalen in dit Album
Verhaaltitel: De zonnige zageman / De geverniste zeerovers
Verhaalnummer: V43
Serie / held: Suske en Wiske
Tekenaar: Vandersteen, Willy (Bobs, Wil, Mik, Pim, Wirel, Kaproen, Karl...)
Scenarist: Vandersteen, Willy (Bobs, Wil, Mik, Pim, Wirel, Kaproen, Karl...)
   
Dit item
  


meer informatie toevoegen