×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Neo-Geo AES/MVS (36 items)

Standaard | Gerelateerd (0)

Thumb2_dfae8960-e463-012e-ae4c-0050569439b1

  • Toevoegen Item aan catalogus
  • Bulk_add_button2

Neo-Geo AES/MVS games (36 geselecteerd van 36)

De Neo Geo AES (Advanced Entertainment System) is afgeleid van het Neo Geo MVS (Multi Video System), een videogame platform door SNK ontwikkeld voor de arcade hall. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Neo-Geo AES/MVS

1cf1eb90-d5a8-012f-a749-005056960004
Aantal items
36
Oudste item
Magician Lord (1990)
Nieuwste item
Rage of the Dragons (2002)
Duurste item
Battle Flip Shot (MVS) (€ 85,00)

De Neo Geo AES (Advanced Entertainment System) is afgeleid van het Neo Geo MVS (Multi Video System), een videogame platform door SNK ontwikkeld voor de arcade hall. Het was oorspronkelijk ontworpen voor commerciëel gebruik in hotels, restaurants etc., maar omwille van de interesse vanwege particuliere gebruikers werd het al vlug ook als home video console verkocht.

De Neo Geo AES was een 'home' console in staat om dezelfde spellen met dezelfde kwaliteit te spelen als het speelhal toestel (de Neo Geo MVS). De AES was bij de introductie de krachtigste video game console op de markt, maar met een prijs van ongeveer $600 ook veruit de duurste. De (enorm grote) spelcassettes waren eveneens extreem duur. Opmerkelijk was ook de grote controller met dito joystick.

De spelcatalogus voor de AES bevatte voornamelijk Fighting games. Dat en de hoge prijs maakten van de Neo Geo een niche-, maar ook een cultobject.

Later verscheen ook een goedkoper CD-rom gebaseerd toestel, de Neo Geo CD.

De AES cassettes zijn verschillend van de MVS cassettes. De game rom inhoud is identiek, maar de connector layout is verschillend zodat MVS games enkel met een convertor op AES systemen kunnen gespeeld worden.

De Neo Geo AES Games zijn in principe regiovrij, maar de console is het niet. Er zijn enkel Japanse en USA (allebei NTSC) consoles op de markt gebracht. Om op een PAL TV aan te sluiten heb je dus altijd een NTSC/PAL convertor nodig. De USA versie zal altijd een engelse schermtekst geven en de Japanse versie een Japanse schermtekst.

Invoerdatum
31-08-2012 14:43:13
Ingevoerd door
Zwendel