Je hebt je e-mailadres nog niet bevestigd

Yunheng Deng

Expert Munten

Is het mogelijk om een expert op het gebied van numismatiek te worden door alleen boeken te lezen? Dat is niet mogelijk!

Yunheng Deng

Toen Yunheng klein was, werkte zijn moeder bij de plaatselijke bank en bracht ze soms enkele nieuw uitgegeven oplages herdenkingsmunten mee terug. Hij was meteen gefascineerd door de prachtige patronen op de munten en hij gebruikte een woordenboek om de betekenis van de tekst erop te vinden. Toen hij op de lagere school zat, gaf zijn grootvader hem een aanzienlijk aantal oude Chinese munten cadeau. Hij rangschikte de munten in chronologische volgorde, plakte ze op een stuk karton en toonde ze trots aan zijn vrienden.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het verzamelen van munten een zeer breed onderwerp. Op een gegeven moment moest Yunheng een specialisatie kiezen. Dit is het moment waarop hij besloot zich te specialiseren in Aziatische munten. Maar hoe werd hij een expert?

Is het mogelijk om een expert op het gebied van numismatiek te worden door alleen boeken te lezen? Volgens Yunheng is dat niet mogelijk. Om een muntenexpert te worden, moet je de magie ervaren van het verzamelen, kopen en verkopen van munten, praten met andere verzamelaars en munthandelaren, naar markten en beurzen gaan en onderzoek doen. Hierdoor heeft Yunheng kennis opgebouwd en nu is hij een zeer trotse muntenexpert bij Catawiki.

Yunheng biedt Catawiki zijn expertise, zijn enorme kennis over verschillende munten en zijn passie en enthousiasme. Met een uitgebreid netwerk van contacten in Azië, blijft hij graag leren en nieuwe muntschatten ontdekken. Op deze manier kan hij zeer gevarieerde veilingen samenstellen met munten van hoge kwaliteit, die spannende en zeldzame verhalen meebrengen.

 • Meer dan 30 jaar ervaring als muntenverzamelaar
 • Gepassioneerd over de verhalen achter de munten
 • Groot Aziatisch netwerk

Sluit vandaag

Andere veilingen

Uitgelicht

Hoe werkt verkopen via Catawiki?

 1. 1. Aanmelden als verkoper

  Registreer je gratis als verkoper. Je kunt zoveel objecten van premiumkwaliteit aanbieden als je wilt.

 2. 2. Objecten aanbieden

  Als je objecten door onze experts zijn goedgekeurd, worden ze geveild in één van onze veilingen.

 3. 3. Spanning van de veiling

  Ervaar de spanning van een veiling als er vanuit de hele wereld op je objecten wordt geboden!

 4. 4. Veilig geld verdienen

  Je verstuurt het object pas nadat de koper heeft betaald. Catawiki regelt het betalingsverkeer.

De voordelen van verkopen via Catawiki

 • Hoge opbrengsten

 • Snelle verkoop

 • Veilig betalingssysteem

 • Bieders uit heel de wereld

 • Toezicht door experts

 • Minimumprijs mogelijk bij dure objecten

 • Professionele klantenservice

 • Gebruiksvriendelijk

Begin nu met verkopen

X
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen