We are hiring!

Forum (99625 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Speldjes, pins en buttons algemeen > Waarde speldjes

9 berichten

Henkier6 2 berichten

Ben tijdens het opruimen van mijn zolder een 3 tal insteekboeken met speldjes tegengekomen waarvan ik hoop dat iemand mij kan vertellen of hier vraag naar is.

 
fazerco 1,893 berichten

Kijk maar eens op de veiling.

Type speldjes daar in de zoekbalk.

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,317 berichten

Er zijn tijdens de speldjesrage midden jaren zestig gigantische hoeveelheden reclamespeldjes in omloop gebracht (in 1965 alleen al naar schatting zo'n 200 miljoen). Grote aantallen daarvan slingeren nog steeds rond op zolders en het merendeel daarvan heeft alleen in bulk enige waarde. Stel je er niet teveel bij voor, deze verzamelingen leveren over het algemeen niet meer op dan een paar cent per speldje.

Met name voetbal- en autospeldjes kunnen het wat interessanter maken (die worden nog steeds veel verzameld), en natuurlijk bestaat altijd de kans dat er een echt zeldzame speld tussen zit.

Overigens bereiken de kavels met speldjes op de Catawiki-veiling meestal veel hogere prijzen dan op bv. Marktplaats. Ik blijf me daarover verbazen.

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,522 berichten

Dan blijf ik me erover verbazen hoe mensen dan op beurzen (voor verzamelaars, vlooienmarkten of gewonen algemene beurzen) er zoveel geld voor durven vragen.

Ik kom nog steeds speldjes tegen die wel 12,50 per stuk kosten als het niet meer is. Vooral de stripspeldjes wordt veel geld voor gevraagd.

@Stripspeldjes: Ben jij niet degene die die bulkaanbiedigen aankoopt (of aanbiedt) ? ;) 

Het zijn wel hele leuke kavels voor beginnende verzamelaars, lijkt me.

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,317 berichten

Vragen en krijgen zijn twee verschillende dingen.

Mensen denken soms dat ze goud in handen hebben. Natuurlijk betaalt wel eens iemand een paar euro voor een heel specifiek speldje, bv. uit nostalgische overwegingen. En natuurlijk zijn er speldjes die door veel verzamelaars gezocht worden en enkele tot vele tientallen euro's opbrengen. Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal zo zeldzaam zijn.

Ik koop heel af en toe wel eens een partij, waarvoor ik misschien een paar tientjes betaal omdat er 1 stripspeld bij zit die ik wil hebben. Maar de rest is dan het genoemde plastic en blikken reclamespul dat (voor mij) de porto nog niet waard is.

Het zijn misschien inderdaad beginnende verzamelaars zijn die zo fanatiek bieden. En ik wil natuurlijk andere mensen niet vertellen hoe ze hun geld moeten uitgeven ;-)

 
Henkier6 2 berichten

Het zijn zeker geen speldjes uit de jaren 60. Er zitten exemplaren tussen uit de oorlogstijd, waaronder nsb, hakenkruis en gebroken geweertje.

 

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,317 berichten

In dat geval is het – zonder aanvullende informatie – vrijwel onmogelijk om een zinvol antwoord op je vraag te geven.

 

 
wesfotograaf 36 berichten

Henkier6, het speldje van nsb hakenkruis leveren gemiddeld 40 euro op.

Als het tenminste de juiste zijn, en origineel.

 

 

 
daydream 1 bericht

Goedendag,

Mijn ouders willen heel graag van hun speldjes af, want ze zijn al enie tijd bezig om op te ruimen. 
Ik heb aangeboden om te kijken of er enige interesse is, want gewoon wegdoen naar kringloop levert niet de juiste doelgroep en zou leuk zijn als ze er nog een aardigheidje aan over houden. 

Maar hoe kan ik nu zonder ze alle 400 individueel te fotograferen ze bij een verzamelaar krijgen om aan te bieden?

Zijn pins van velerlei merken, verkeersborden, voetballers.

Hoop een tip te krijgen waar ik verder mee kom, zodat ze op een goede plek terecht komen.

groetjes Brigit

Reageer op onderwerp