We are hiring!

Forum (97507 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Nieuws > Catawiki Nieuws No. 2 (23 sept 2008)

1 bericht

Rene Catawiki Team 3,698 berichten

Beste Catawiki gebruiker,
Catawiki is al weer 2 weken oud. We krijgen veel positieve reacties. Uitgevers, distributeurs en tekenaars komen zelf met aanvullingen. Experts op deelgebieden zoals Prins Valiant, Tex Willer en Reclamestrips melden zich als beheerder. Daar zijn we allemaal erg blij mee!
Knipsels / voorpublicatie in Strips
Op de vorige Catawiki Nieuws kregen we veel suggesties binnen. Een aantal is meteen doorgevoerd en andere issues zijn aan onze to-do lijst toegevoegd.
Een punt dat vaak werd gemeld was dat voorpublicaties in tijdschriften of kranten – in uitgeknipte vorm ook wel “knipsels” genoemd – hinderlijk tussen de reguliere albums stonden. Dit gaf een rommelig beeld. We hebben dit opgelost door items van de soort “Knipsel” niet meer standaard te laten zien. Ze worden pas toegevoegd aan de reguliere items als je het vakje aanvinkt dat voor “Voorpublicaties / knipsels” staat in de zwarte balk boven een fotogalerij, lijst of vitrine pagina. Als je in bulk een hele serie toevoegt aan je verzameling dan worden de knipsels niet toegevoegd.
De voorpublicaties zijn wel interessant omdat ze aangeven wanneer verhalen voor het eerst zijn gepubliceerd. Soms gaat het ook om verhalen die niet of niet in dezelfde vorm als album zijn uitgegeven.
Voorbeeld zonder Voorpublicaties / knipsels:

Voorbeeld met Voorpublicaties / knipsels:

Hulp gevraagd: oude strips voor in de film!
We zijn bezig een filmpje te maken voor onze stand op de Stripdagen. Het biedt in vogelvlucht een overzicht van de Nederlandse Stripgeschiedenis op basis van alle items in Catawiki. De periode van voor de oorlog kan hierin nog beter vertegenwoordigd worden. Met name Jilles Bijsterveld heeft al behoorlijk wat vooroorlogse strips toegevoegd maar er missen nog wat prominente uitgaven. Bijvoorbeeld de oude drukken van Prikkebeen (wie voegt de eerste toe?) We willen je vragen om indien mogelijk oude strip items toe te voegen die nog niet in de catalogus staan. Ook is het toevoegen van ontbrekende covers van oude uitgaven erg welkom.
Wellicht tot ziens komend weekend in Houten tijdens de Stripdagen!
Met vriendelijke groeten,
René Schoenmakers en Marco Jansen
Catawiki

Reageer op onderwerp