We are hiring!

Forum (98259 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Nieuws > De dubbele moraal van website HONG en het 'jatten' van plaatjes

39 berichten

pegag Catalogus beheerder 2,143 berichten

H.O.N.G. is een website over spellen.

Het valt mij op dat HONG afbeeldingen uit Catawiki plukt (met vermelding van de naam van de invoerder, maar zonder vermelding van Catawiki) en de blauwe C wegpoetst.

Andersom noemt HONG in haar gebruiksvoorwaarden Catawiki expliciet als een site die GEEN gebruik mag maken van foto's en informatie van HONG.

Dat lijkt mij dus heel erg niet in de haak. Of je wisselt met wederzijds goedkeuren informatie uit, of je doet het niet.  Maar een site verbieden om jouw info te gebruiken terwijl je het zelf omgekeerd wel doet (en zelfs watermerkjes wegshopt) is 'abject en infaam'.

Ik denk dat René cum suis hier enige actie mogen ondernemen.

 
Ianus 29 berichten

De eigenaar van die site is de persoon die achter Wilmaspellen zat.

Die is destijds boos weggelopen omdat hij deze site te commercieel vond worden. Hij was beheerder van de spellen rubriek, en heeft hem met veel passie neergezet. Vandaar zijn expliciete verwijzing, hij is erg teleurgesteld. In feite heeft hij zijn eerder geplaatste afbeeldingen "terug genomen"

Op het moment dat hij afbeeldingen van door andere geplaatste spellen zou gebruiken heb je gelijk. Maar anders zou ik me er niet te druk om maken. Gewoon negeren lijkt me.

 
pegag Catalogus beheerder 2,143 berichten

Op het moment dat hij afbeeldingen van door andere geplaatste spellen zou gebruiken heb je gelijk.

Als je even naar mijn linkje had gekeken (en iets naar beneden gescrollt?) zou je gezien hebben dat er op HONG plaatjes staan die onder andere door gebruikers Vossinix en Pegag (ik-zei-de-gek) op Catawiki zijn geplaatst. Afbeeldingen van spellen die ook als eerste door Vossinix en ondergetekende op Catawiki zijn ingevoerd. Ingevoerd lang (meer dan een jaar) nadat Wilmaspellenpuzzels bij Catawiki is weggegaan. Afbeeldingen waarvan dus de blauwe C is weggeshopt. Die afbeeldingen zijn niet 'teruggenomen', die zijn bewust 'achterovergeleend'.

Ik heb dus helaas gelijk.

 
Ianus 29 berichten

Dan komt het inderdaad nogal opportunistisch op me over. Blijkbaar denkt hij dat hij meer rechten heeft omdat hij niet commercieel is.

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,520 berichten

Het is op zich een erg leuke site en heel handig wat betreft bijvoorbeeld ook de Monopoly- of Carriere-spellen. Of gewoon andere variaties van spellen.

Ik ben eigenlijk tegen jatwerk, maar een vermelding naar sites met meer informatie kan nooit kwaad. Zelf vind ik ook dat je geen plaatjes van anderen moet gebruiken, totdat iemand hem zelf heeft en toe kan voegen aan CataWiki.

Bij spellen is dat helaas ook niet altijd het geval, want er staat bijvoorbeeld ook een spel in CataWiki (maar ook in HONG!) waarvan de fotos gewoon gejat zijn van het spelmuseum in Drenthe (pin me daar niet op vast, maar het is ergens in het oosten). Zoek maar eens bij de monopoly-spellen uit de oorlog. 1 daarvan zou door Anne Frank in het Achterhuis gespeeld zijn. Het staat er weliswaar bij, maar ik vind dat dat niet de bedoeling is van CataWiki! Anders kunnen we wel diverse andere Databases gewoon kopieeren (oh wacht! Dat hebben we ook gedaan (oa Bonte en Yvert (??))).

Jammer dat we niet gewoon kunnen samenwerken. HONG voor meer info en CataWiki voor de verzamelaars.

 
metalfigures 538 berichten

Afbeelding 5436665 gejat van http://www.mwctoys.com/REVIEW_010711a.htm

 

 
1955-chevy 360 berichten

maken we ons hier echt druk over?

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Ja, daar maken we ons formeel druk over, al ben ik niet van het type 'Heksenjacht'.

 
metalfigures 538 berichten

Arco

Ik vond jouw mening van toen beter 30-01-2015 16:53:17

1955-chevy

Ik snap wel waarom jij je drukt maakt want als ik naar jouw inbreng kijk dan wordt het een heksenjacht.

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Die mening staat nog als een huis, hoor; je wil niet weten wat ik zo nu en dan allemaal verwijder. Maar het moet geen dagtaak worden.

 
metalfigures 538 berichten

Deze 17-05-2015 20:04:22 was in elk geval lekker snel verwijderd, maar misschien moeten we richtlijnen maken want sommige "heilige gralen" oa http://www.catawiki.nl/catalog/most_recent_items?id=1888&mode=expensive  daar kunnen wij verzamelaars alleen maar van dromen.

En voor 1955-chevy  voor de duurdere whisky's zou natuurlijk toestemming van de echte plaatjesmaker moeten zijn want ik geloof niet dat The Whisky Exchange blij is dat zijn whisky(plaatjes) zonder goedkeuring op CW worden gebruikt.

 

 
Morits 2,809 berichten

als de regel is: geen plaatjes pikken, dan moeten al die dure Superman Comics e.v. uit de catalogus verwijderd worden. Anders kun je beter geen regel instellen.

 
metalfigures 538 berichten

Als dat de regel is bij CW dan moet CW zijn eigen regels ook naleven.

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Als dan. Daar beginnen we niet aan, Morits. We gaan ook geen items verwijderen zonder afbeelding 2 omdat die tegenwoordig bij Strips verplicht is. Er is geleerd van foute beslissingen. Kijk altijd eerst naar de invoerdatum.

 
Morits 2,809 berichten

oke, wat is dan de 'verjaringstermijn' van items met gepikte plaatjes. Als er nu eentje wordt ontdekt, dan wordt deze direkt verwijderd, maar 'oude' reeds opgevoerde items mogen blijven. Dus als er nu wat wordt opgevoerd en het wordt pas over een maand ontdekt, wordt deze dan alsnog verwijderd of mag deze dan blijven staan?

Gewoon maar om te weten wat de regel is

 

 
metalfigures 538 berichten

Als sommige beheerders (want 1955-chevy is niet de enige) nu het goede voorbeeld geven om geen gejatte plaatjes van andere websites te pikken, scheelt dat Arco ook veel werk.

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Er is niet echt een verjaringstermijn. Bijna alles dat ik tegenkom haal ik weg als het nog simpel weggehaald kan worden. Als er al gebruikers aan hangen, zet ik een cameraatje neer. Plaatjes met watermerk van andere sites hebben daarbij prioriteit.

 
aartinge 1,661 berichten

zelfs cameraatjes pikken ze

 
metalfigures 538 berichten

zelfs cameraatjes pikken ze

Als er maar geen watermerk in staat dan mag je ze jatten, MAAR cameraatjes met een watermerk worden direct verwijderd door Arco;-)

I fought the law and I won

https://www.youtube.com/watch?v=CggJHN4Uj6U

 
metalfigures 538 berichten

Nu wordt er ook al binnen Catwiki gejat, mijn foto wordt hier "geleend"?

 

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Jouw foto van waar?

edit : heb hem inmiddels gevonden; je had de Serie/held niet ingevuld. Afbeelding verwijderd.

 
metalfigures 538 berichten

Zelfde foto 2048059   5338835

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,520 berichten

Waarom voert men hem dan in als men hem niet heeft ? Of kunnen ze geen digitale foto's maken ? Was waarschijnlijk uit de tijd dat het waarschijnlijk nog niet zo'n streng beleid was en men meer voor de kwantiteit ging boven de kwaliteit.

Die laatste afbeeldingen zijn toch niet van jou, metalfigures ?

Wel goed gezien, hoor ! Het is bij herdrukken altijd moeilijk om dat te zien van een afstand, omdat de voorkant vaak hetzelfde er uit ziet. Hier zijn echter zelfs de slijtplekken en de verwering hetzelfde

 
metalfigures 538 berichten

Die laatste afbeeldingen zijn toch niet van jou, metalfigures ?

?... Nee, ik jat geen foto's zoals je kon zien was de inbreng van peterchristianus

Was waarschijnlijk uit de tijd dat het waarschijnlijk nog niet zo'n streng beleid was en men meer voor de kwantiteit ging boven de kwaliteit.

weer mis, de inbreng is in 2015 geplaatst.

DisneyMeentwijc last van blue monday?

 

 

 

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Ik schat dat ik inmiddels 30 items van deze gebruiker heb verwijderd. Zonde (ook van de tijd).

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,520 berichten

Ach, ik ben net terug uit het buitenland en wilde weer iets te enthousiast reageren. Dan krijg je dat soort opmerkingen met soms te snelle reacties.

Arco, heb je die gebruiker wel een waarschuwing/melding gegeven van hoe je wel items kan invoeren en wat hij/zij fout deed ? Laten we hopen dat het gewoon enthousiasme was van die invoerder en dat hij/zij het opnieuw wil invoeren op de juiste manier.

 
Arco Catalogus manager 8,963 berichten

Ja, Disney, dat heb ik gedaan, anders krijg ik van jou op m'n kop. En daar zou ik niet mee kunnen leven. (;-)

 
metalfigures 538 berichten

zoek de verschillen

zoekplaatje 1

zoekplaatje 2

 
kdamme 507 berichten

Zoekplaatje 2 is niet meer.

 
metalfigures 538 berichten

Heb er weer 1 6340011 

Reageer op onderwerp