We are hiring!

Forum (97992 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Nieuws > Het onfatsoen van sommige veilingmeesters. (Afgesloten)

32 berichten

TheRover 47 berichten

Ik ben altijd opgevoed met fatsoenregels.

In de geest van spreek met twee woorden, heb respect voor een ander, enz.

Maar ik krijg hier de indruk dat sommige veilingmeesters rechtstreeks uit een hol gekropen zijn.

Let op! Ik zeg sommige.

Gewoon stomweg niet reageren op een mail bijvoorbeeld.

Er wordt blijkbaar vergeten dat zij werk hebben omdat er mensen zijn die hun spullen aanbieden.

Als er dan mensen / aanbieders zijn die een vraag hebben dat die dan ook beantwoord wordt en dan ook op een duidelijke manier.

Blijven ze zo onbeschoft dan kijk ik er niet gek van op dat er steeds meer weglopen. 

 

 

 
puurveensboeken 1,178 berichten

heb er geen last van gelukkig onze strip keur meesters zijn prima

en bij echt serieuze vragen/verschil van mening pak ik de telefoon maar niet iedereen heeft die luxe

 
Veilingmeester Catawiki Team 454 berichten

TheRover
Ik ben altijd opgevoed met fatsoenregels.
In de geest van spreek met twee woorden, heb respect voor een ander, enz.
Maar ik krijg hier de indruk dat sommige veilingmeesters rechtstreeks uit een hol gekropen zijn.

Het taalgebruik in bovenstaande tekst is een contradictie, maar stuur mij s.v.p. een pb met voorbeelden van de onduidelijke antwoorden door veilingmeesters. Dan zal ik er naar kijken.

 
Maggy 111 berichten

Hoe stuur ik je een pb met voorbeeld?

 
Succo 1,053 berichten

Klik op Veilingmeester en voila...

 
Maggy 111 berichten

ja dan kom ik op  de contactpagina,maar ik heb een vraag aan Tammo

 
Veilingmeester Catawiki Team 454 berichten

@Maggy
ja dan kom ik op  de contactpagina,maar ik heb een vraag aan Tammo

Stuur maar naar Veilingmeester(apestaartje)catawiki.nl

 
wesfotograaf 36 berichten

Heb al veel contact gehad met diverse veilingmeesters maar heb hier nooit geen last van gehad.

Eerder dat ze erg vriendelijk zijn, en ze staan vrijwel altijd meteen voor je klaar.

 

mvg wesley 

 
classic20040 7 berichten

Ik heb ook contact gehad met meerdere veilingmeesters maar er spant er bij mij echt wel eentje de kroon.

termen als "zeur en klaagmails" en al je zinnen beginnen met IK stuiten mij als voormalig dhz-verkoper zeer tegen de borst.

het vermanend toespreken en een houtaine manier van schrijven zijn m.i. niet de manier waarop je met je "klanten" omgaat.

Als ik in het verleden zo met mijn klanten was omgegaan, had ik niet lang de baan gehouden.

ook het aantrekken van regels en limieten zonder voorafgaande waarschuwing is als een klap in de nek, evenals het in concept zetten van kavels die er al maanden staan.

Ik heb nu al 161 kavels via Catawiki verkocht, daarvan ging 980 euro naar Catawiki, dat hoort bij de deal die je gemaakt hebt daar gaat het niet om, ik wil gewoon als zodanig behandelt worden en niet alsof je blij mag zijn dat hij (niet CW) je kavel goedkeurt.

Ik heb in het begin heel veel hulp van de toenmalige veilingbeheerder gehad, maar met de huidige heb ik eenzijdig de afspraak gemaakt geen zeur- en/of klaagmails meer te sturen.

wie heeft er dezelfde ervaring, ben ik het dan alleen, ga tweifelen aan mezelf, moet je niet doen zeggen velen.

 
paulcoret 541 berichten

Het ligt misschien welke veiling het betreft. De stripveiling was de eerste veiling en de veilingmeester was bij catawiki betrokken vanaf den beginne als ik het goed heb. Ook bij de catalogus en zelf verzamelaar gok ik zo. Deze betrokkenheid straalt in positieve zin uit naar de later aangenomen strip veilingmeesters. Onlangs was er een probleem met een verzending naar Frankrijk. Door goed te communiceren van Patrick naar mij en de koper is alles prima opgelost. Een enkele keer gaat een kavel op concept en is de reden goed aangegeven. Ik kan daar prima mee leven.

 
sjwibbel 1 bericht Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen met Catawiki : de veilingmeester van aziatica is uiterst correct, beleefd en vriendelijk en antwoordt op mails. Een enkele keer is een kavel een concept geworden, en daar kon ik het mee eens zijn. Dus misschien een kwestie van met welke veilingmeester men te maken heeft.
 
classic20040 7 berichten

Natuurlijk heb ook ik zeer positieve ervaringen met andere veilingmeesters.

het gaat mij niet om het aan de schandpaal nagelen van een specifieke beheerder maar meer om het ventileren van mijn teleurstelling aangaande deze ene persoon.

en te peilen of er meer mensen met een negatieve ervaring met een veilingbeheerder

Juist temeer omdat ik positieve ervaringen had, komt deze persoon op je over als een koude douche. 

Ik ben echter ook wel blij met deze twee (to nu toe?) positieve reacties.

 

 
sambou 14 berichten

Heb het zelfde probleem met momenteel de horloge & klokken veilingmeester.

Het aanbod op deze veiling schijnt zo gigantisch te zijn dat de wachttijden 6 tot 8 weken of langer zijn.

Na het mailen ( 2 weken voor dat gereageerd werd ) over en weer met de veilingmeester die eerst beloofde om in een bepaalde periode de kavels te zullen gaan beoordelen maar dit uiteindelijk niet deed.

Waarna ik weer op mijn beurt mijn ongenoegen hierover aan hem bekend maakte, uiteindelijk moest ik het maar bekijken en wenste mij veel succes met mijn aan te bieden   goederen.

Zeer ongepast en niet zoals een veilingmeester behoort te reageren ik kan mijn mijn horloges of klokken nu niet meer aanbieden omdat de verhouding nu is verpest en er geen ander veilingen meer zijn op catawiki waar je dergelijke kan aanbieden.H

Het maakt niet uit of 220 kavel ter waarde € 15.000 van het begin van dit jaar tot nu heb verwerkt, volgens de veilingmeester heeft hij mijn kavels niet nodig, zal de leiding van Catawiki hier ook zo over denken ben ik wel benieuwd naar.

Verder gaf hij aan 16 uur voor Catawiki te werken lijkt mij inderdaad te weinig tijd om dit soort werk te kunnen doen, aan de andere kant ik ben ook op zondag bezig om kavels aan te maken naast mijn 6 dagen per week en (12 uur per dag) werken in de zaak dus je moet er maar wat voor over hebben denk ik dan maar, de andere veilingmeesters heb ik een zeer goede relatie mee en werkt perfect overigens.

Nu wordt de veiling gesplitst maar het kwaad is geschied zeg maar, ik heb er een nare nasmaak ervan overgehouden.

 

 

 
classic20040 7 berichten

Ook hier proef ik weer een irritatie van iemand uit de oorsprong van de dienstverlening DE WINKEL.

Sommige veilingmeesters, de goeden daargelaten, hebben het idee dat Catawiki om hen draait, maar eerst komt Ctawiki kort daarop de klant dan een hele tijd niets en dan de veilingmeester.

Misschien moeten ze die naam maar veranderen, het begrip meester roept verkeerde assosiaties op blijkt maar weer.

Beschrijving als veilingassistent of veilingbegeleider dekt de lading beter en geeft ook een bepaalde bescheidenheid aan.

Weigeren van kavels kan m.i. niet ook al ben je groot of klein in het aanbieden en mag de vielingmeester je niet, hij heeft zijn plicht te doen, en zich te onthouden can dergelijke uitspraken.

er is ook nog iemand die boven de veilingmeesters staat, die zou je kunnen aanspreken, succes.

De verhouding van mij met de veilingmeester van mijn doelgebied is stabiel, die heb ik beloofd geen enkele mail meer te versturen, hij stuurt ze mij wel met tips e.d. die ik dan weer commentaarloos en zonder tegenspraak opvolg, hoe discutabel ook (soms).

 
sambou 14 berichten

Beste Classic20040

U geeft precies aan hoe het hoort te gaan.

Ik had een mail bericht verwacht van de veilingmeester zoals: beste aanbieder op het ogenblik is het erg druk ik verwacht binnenkort meer kavels te kunnen beoordelen omdat we de horloge & klokkenveiling gaan splitsen.

Ik moest notabene van curiosa veilingmeester horen dat de veiling wordt gesplitst.

En in zijn bericht aangeven dat hij mij een eerlijke uitleg heeft gegeven, de enige uitleg die hij mij gaf ging alleen maar over de werkdruk en over wat hij allemaal moest doen als ,veilingmeester,.

Catawiki heeft mij vorige jaar een aantal keren benadert om goederen op Catawiki aan te bieden, nu lijkt het of je moet smeken, slijmen en op je woorden passen etc om je kavels beoordeelt te krijgen sorry daar pas ik echt voor ligt niet in mijn aard.

 
classic20040 7 berichten

Ja dat is precies hoe ze zouden moeten communiceren, afwijzen is een, maar alternatieven (die er dus zijn!!) aandragen is toch normaal, je houd de klant binnen.

echt grote paralellen in houding en gedrag, het IK staat te hoog in het vaandel.

sorry mijnheer ik heb het erg druk, dat leg je niet bij de klant, maar daar ga je mee naar je baas. begrip daarvoor vragen en vervolgens e.e.a. herstellen op korte termijn mag.

maar ik hoef U niets te vertellen, nogmaals we werken of hebben gewerkt volgens het handboek van een goede winkelier, dat zou iedereen in de dienstverlening moeten lezen.

jammer, ik moet het nog schrijven, zoek nog sponsoren.

 

 
sambou 14 berichten

Inderdaad op het ogenblik in deze moelijke tijden ben ik blij dat ik mijn klanten altijd fantsoenlijk heb benadert en ten aller tijde een goede service heb verleent in de 25 jaar dat ik bezig ben.

Want ik pluk er nu de vruchten van dat uit zich in het net iets beter doen dan de concurrent.

Het fenomeen gunnen kon deze veilingmeester ook al niet, ik gaf hem een voorbeeld vandaag een aanbod van een kavel van een paar tientjes morgen gun ik de zelfde veiling een kavel van een paar duizend., ik kreeg daarop te horen dat hij mijn manier van communiceren niet kon waarderen.

 
Veilingmeester Catawiki Team 454 berichten

@sambou en classic20040

Wij vinden het vervelend om te horen dat de communicatie met sommige veilingmeesters niet goed lijkt te verlopen. Uiteraard is het onze intentie om alle aanbieders en kopers professioneel en tijdig te woord te staan. Het kan voorkomen dat er door een groot aanbod vertraging ontstaat bij het screenen van de kavels en u dus een tijdje op een reactie moet wachten. Wij werken er momenteel hard aan om dit probleem op te lossen, hiervoor alstublieft uw geduld. De geopperde suggesties ter verbetering van onze communicatie nemen wij graag ter harte. Als u echt ergens vastloopt, neemt u dan contact met ons op via info at catawiki.nl, dan zal onze klantenservice u verder helpen.

 
sambou 14 berichten

Beste veilingmeester

 

Bedankt voor u reactie.

Ik pas even voor de horloge veiling ondanks dat ik nog leuke items in de vooraadkasten heb voor deze veiling, als je krijgt te horen van een veilingmeester dat deze niet afhankelijk is van je aan te bieden kavels houd het op.

Mischien is het zo dat ik zelf te snel heb verteld hoe ik erover dacht, maar dat neemt niet weg dat een veilingmeester zo niet hoort te regageren, ik heb verteld dat ik contact zou nemen met de accountmanager deed hem niet zo veel moest ik maar doen.

Een mailtje met een toenadering wat positief zou klinken, blijft u gewoon u kavels aanbieden we proberen het op te lossen heb ik van hem kant niet gehoort.

 
classic20040 7 berichten

sambou wat ik je kan adviseren is je niet weg te laten drukken en je over te geven aan emoties.

kijk eerst wat voor voordelen Catawiki voor je heeft en tel dan je zegeningen.

heb ik ook gedaan en kwam tot de slotsom dat als het niet anders kan dan moet het maar zo.

je hebt alleen jezelf als je je terugtrekt, het is heden ten dage nou eenmaal zo dat mensen schijnbaar zich zo willen gedragen.

Ga door zou ik zeggen, niet in discussie gaan en doorzwemmen.

sterkte.

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,520 berichten

als je krijgt te horen van een veilingmeester dat deze niet afhankelijk is van je aan te bieden kavels houd het op

@Sambou: Sorry hoor, maar hier heeft de veilingmeester gelukkig toch echt gelijk ! Als het alleen aan jouw kavels zou liggen, dan heeft CataWiki geen basis om op te staan en te weinig inkomsten! De veilingen zijn van iedereen en niet van 1 privé persoon. 

Omdat het erg druk is, moet men gewoon geduld hebben. Door het grote aanbod is er gewoon een hele lijst af te werken om te reviewen voor de veiling. Het feit dat je beantwoord bent door een veilingmeester is toch prima service ! Maar wederom ligt het probleem hier weer aan communicatie, want in dit geval is er dus 'ruis' ontstaan, zoals dat heet. De mededeling is toch echt niet negatief bedoeld, maar gewoon een uitleg van hoe het ervoor staat. Jammer dat dat zo negatief wordt uitgelegd. Ik vind dat Tammo ook een prima uitleg geeft.

 
mctf 1 bericht

Ook ik maak het mee dat kavels heel lang op aangeboden staan voordat er naar wordt gekeken, maar ik leg me er bij neer omdat ik best geloof dat het stervens druk is en ik dus niet de enige ben die kavels aan brengt.

Soms worden de kavels terug gezet naar concept, maar tot nu toe heb ik daar altijd keurige uitleg over gekregen en er zelfs over kunnen praten, en ondanks dat ik het er niet altijd over eens was, respecteer ik de mening van de veilingmeester of probeer ik het later nog eens in de hoop dat een andere veilingmeester mijn kavel beoordeelt en er een andere mening op na houdt.

Wel vind ik het jammer wanneer een kavel heel lang op aangeboden staat, dan eindelijk goedgekeurd wordt voor de veilingvoorraad en dan enkele dagen daarna gelijk weer op concept wordt gezet omdat ze vinden dat ze teveel voorraad hebben, maar als zoiets gebeurt denk ik altijd maar dat ik niet het enige slachtoffer ben ;-)

 

 
Sinbad-de-Zeema 1,901 berichten

mctf,

Een slachtoffer ben je pas als je financiele, geestelijke of lichamelijke schade hebt geleden door toedoen van een ander, daar lijkt me hier geen sprake van (of je moet van de afwijzing/wachtkamer er geestelijk aan onderdoor gaan)

 
Lieneke1207 1 bericht

Ik heb mijn aangeboden object weg gehaald. Had al 4 maanden iets aangeboden. En was goed gekeurd. Maar nog steeds niks gehoord wanneer het geveild word. Helaas. Probeer het wel op een andere manier.

 
Jasper9404 6 berichten

De veilingmeester van de modeltreinveiling beweert dat het aanbod zo groot is, dat daarom mijn kavels in concept blijven staan. Van de 125 kavels op deze veiling zijn er 75 van dezelfde aanbieder. En als ik de waarde van de kavels mag prognotiseren, blijft meerendeel onder de e75,- Vraag me af wat hier aan de hand is. Heeft deze aanbieder soms aandelen in Catawiki of omgedraaid?!?  Niet zo vreemd dat er voor mijn kavels geen plaats is. En als dan de veilingmeester zelf ook nog kavels gaat aanbieden zoals op deze veiling gebeurt, stop ik maar even met Catawiki. Kan m'n tijd wel beter gebruiken.

 
lordernie 796 berichten

Nu vind ik het ook niet eerlijk van sommige veilingmeesters, want mij overkomt het volgende:

Krijg bericht van de veilingmeester dat ik geen reserveprijs mag aangeven daar het item geen 200€ waard is.
Groot is nu mijn verwondering dat er bij mijn item staat :

 

Schatting veilingmeester: € 180 - € 280 

 
Jasper9404 6 berichten

Dan heeft de veilingmeester uiteindelijk je reserved price geaccepteerd. Anders zet hij er niet de geprognotiseerde opbrengst bij. Niets aan de hand hier...

 
paulcoret 541 berichten

In het overzicht mijn aangeboden veilingkavels staat de reserve price als het goed is ook vermeldt

 
lordernie 796 berichten

Nee Jazsper, er staat geen reserveprijs vermeld, dus is hij niet aanvaard

 
Morits 2,809 berichten

@lordernie

toch heb je het geaccepteerd dat dat item zonder reserved price op de veiling staat, je moet toestemming geven, anders gaat het niet

Reageer op onderwerp