We are hiring!

Forum (97451 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Nieuws > Catawiki Nieuws No. 5 (20 dec 2008)

1 bericht

Rene Catawiki Team 3,698 berichten

Beste Catawiki gebruiker,
Sinds de vorige Catawiki Nieuws is er veel gebeurd. Een succesvolle VerzamelaarsJaarbeurs waar we de site officieel hebben gelanceerd. En naar aanleiding daarvan al aardig wat media-aandacht. Daarnaast hebben we ook weer veel kunnen verbeteren aan de site.
Zoeklijst
Sinds enkel weken is het mogelijk om je zoeklijst bij te houden. Toevoegen aan je zoeklijst werkt hetzelfde als het toevoegen aan je Verzameling of Shop: via het oranje / paarse vlak aan de rechterkant als je een item in de catalogus bekijkt. In “Mijn Verzamelingen” vind je je zoeklijst. Kies eerst het hoofdverzamelgebied (Strips, Muziek, Aardewerk etc.) waarvoor je je zoeklijst wilt zien. En kies dan voor “Zoeklijst”. Je kunt je zoeklijst – net zoals je verzameling – exporteren naar Excel. Bij ieder item in de catalogus zie je nu ook wie het zoekt. Binnenkort gaan we de zoeklijsten en shops automatisch vergelijken. Als iemand dan iets aanbiedt dat je zoekt dan krijg je daar meteen bericht over. Heb je het item gevonden dan kun je het eenvoudig naar je verzameling verplaatsen met de actieknoppen rechts in de zoeklijst.
Widgets voor op andere sites
Je kunt nu een Catawiki widget op een andere site plaatsen. Een widget is een klein grafisch object waarmee je de inhoud van een site op een andere site kunt laten zien. Zo kan een verzamelaar een widget met zijn Catawiki verzameling op z’n eigen site zetten. Een shop-eigenaar kan een Catawiki shop-widget op sites zetten die interessant voor hem zijn. En een fanclub kan een widget van een deel van de catalogus op haar site plaatsen.
Je kunt een widget maken in “Mijn Verzamelingen” of “Mijn Shop”. Ga in Mijn Verzamelingen of Mijn Shop naar de hoofd- of subrubriek waarvan je een widget wilt maken en klik op “Widget maken”. Je ziet dan de widget en de bijbehorende code waarmee je die widget op een andere site kunt laten zien. De site eigenaar moet die code dan op zijn site plaatsen. Je kunt de widget aanpassen voor wat betreft de titel en de afmetingen. Met “scope” kun je instellen wat de widget van de betreffende rubriek moet laten zien: je verzameling, je shop of de catalogus. Met type kun je kiezen of de standaard items uit de rubriek getoond moeten worden of curiosa items. Als de rubriek waarvan je een widget wilt maken nog niet in Mijn Verzamelingen zit, voeg dan eerst een item van die rubriek uit de catalogus aan je verzamelingen toe.
De actieve Catawiki-gebruiker Eric Toonen heeft al een aantal widgets op zijn site geplaatst: www.erict.nl
Curiosa
Met curiosa bedoelen we de artikelen die verwant zijn aan een verzamelgebied. Bijvoorbeeld bij Strips vind je onder Bommel en Tom Poes curiosa in de vorm van ansichtkaarten en speelgoed met deze figuren (klik op Curiosa onder “Bommel en Tom Poes”). Wanneer je curiosa toevoegt aan het verzamelgebied wordt aan je gevraagd om een type te kiezen (bijvoorbeeld ansichtkaart of speelgebied). Vervolgens krijg je dan de invoervelden te zien die specifiek zijn voor dit type. Als er geen passend type is, kies dan voor Overig. Het mooie is dat nadat je het item hebt ingevoerd je het ook terug kunt vinden in het verzamelgebied wat bij dat type hoort. Zo kun je verbanden leggen tussen verzamelgebieden.
Tip: Openingspagina Mijn Verzameling en Shop personaliseren
Van de openingspagina van je Verzameling of Shop kun je zelf bepalen welke plaatjes er worden getoond (standaard zijn het 8 willekeurige plaatjes). Dit kan in 2 stappen: klik in je verzameling of shop op het item dat je op de openingspagina wilt laten zien, zet een vinkje achter “Toon op openingspagina” en druk op de Wijzigen knop. Bepaal vervolgens de volgorde van de plaatjes met de link “Wijzig volgorde plaatjes” rechtsonder de plaatjes op de openingspagina.
Prijzen voor grootste toevoegers aan Strips
Er loopt al enige tijd een wedstrijd waarbij we de gebruikers die het meeste toevoegen aan de rubriek Strips gaan belonen. Er zijn prijzen voor de 5 toevoegers met de meeste nieuwe items, de meeste verbeteringen, de meeste toegevoegde afbeeldingen en de meeste prijzen. In totaal zijn er 20 mooie prijzen die we verdelen op basis van de stand aan het eind van het jaar. De details over de wedstrijd en alle prijzen vind je in dit forum topic: http://forum.catawiki.nl/forums/strips-nieuws/t…
Deze prijzen zijn zeker de moeite waard om een poging te wagen. Dus aan de slag in de kerstvakantie! De tussenstand met de 20 gebruikers “in de prijzen” zie je als je op de homepage op “Strips” klikt. Binnenkort komen er ook soortgelijke wedstrijden voor andere rubrieken.
Nieuwe verzamelgebieden
Samen met verzamelaars hebben we de volgende verzamelgebieden opgezet: Munten, Bankbiljetten, Film en TV collectibles, Luchtvaart (o.a. kotszakjes en safety cards!) Theezakjes en theelabels, Dieren en Trading cards. Snel toegevoegd zullen worden: Spellen, DVD’s, Keukengerei (o.a. emaille), Kunst / grafiek, Militaria, Spaarpotten, Fototoestellen, Leesplankjes en schoolplaten.
N.B. Verzamel je iets wat nog niet op de site staat? Stuur ons even een mailtje dan zetten we dat verzamelgebied samen met jou op.
Binnenkort op de site
Meer inhoud in de rubrieken: we hebben van een aantal verzamelaars bestanden (spreadsheets en databases) ontvangen met items uit hun verzameling. Die gaan we snel op de site zetten. Heb je ook een bestand voor ons? Laat dat dan even weten s.v.p.
Vertel je vrienden over Catawiki
Hoe meer mensen Catawiki gebruiken, hoe sneller de catalogus compleet wordt en hoe meer leuke shops er komen. Daarom: laat anderen weten hoe leuk Catawiki is. De site is voor iedereen interessant want wie heeft er nu geen verzameling boeken, CD’s of DVD’s? Dus stuur al je vrienden en bekenden meteen een linkje naar Catawiki.
Profielfoto
Voor iedereen die nog geen profiel-foto of -plaatje heeft geplaatst: meteen doen! Dat maakt de site nog leuker.
We wensen iedereen hele prettige feestdagen en het beste voor 2009!
René en Marco

Reageer op onderwerp