We are hiring!

Forum (98190 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Nieuws > Eigen afbeeldingen verplicht bij aanbieden duurdere items

78 berichten

Rene Catawiki Team 3,698 berichten

Naast de verbetering aan het 'bulk toevoegen' (zie mijn andere post) is er zojuist nog een wijziging doorgevoerd: bij het toevoegen van duurdere items aan je shop is het nu verplicht om een of meer eigen foto's of scans toe te voegen. Dit is de op twee na meest gevraagde wijziging in onze suggestie-tool in het onderdeel Verkopers. Van duurdere items willen kopers eigenlijk altijd wel eerst zien hoe het aangeboden exemplaar er uit ziet.

Er werden in eerdere discussies verschillende bedragen genoemd als ondergrens voor deze verplichting. Vooral 50 en 100 euro werd genoemd. We zijn er tussenin gaan zitten: vanaf een verkoopprijs van 75 euro is het verplicht om een of twee eigen afbeeldingen toe te voegen. Of het een of twee afbeeldingen betreft is afhankelijk van de rubriek en daarbij kijken we naar het aantal verplichte afbeeldingen bij het toevoegen aan de catalogus. Voor strips is het bijvoorbeeld verplicht om 2 eigen afbeeldingen (bij voorkeur voor- en achterkant) toe te voegen bij items met een verkoopprijs van 75 euro of meer. Bij postzegels is bijvoorbeeld 1 afbeelding verplicht. Meer eigen afbeeldingen mag natuurlijk altijd en helpt alleen maar mee om het snel te verkopen.

Voor nieuwe toevoegingen van items van 75 euro of meer aan je shop, gaat de verplichting meteen in. Voor bestaande items van 75 euro of meer in shops, is er tot eind van het jaar tijd om de verplichte afbeeldingen alsnog toe te voegen. We zullen de betreffende verkopers daarover informeren.

 
Morits 2,809 berichten

dit is toch hopelijk niet gedaan voor items met status Nieuw, want daar is het natuurlijk klinklare onzin om iets dat van de plank gepakt wordt en je 10 keer in de winkel hebt staan een foto van te plaatsen. Nieuw is nieuw daar is geen speld tussen te krijgen. Ik denk dat je nog heel wat winkeliers over je heen gaat krijgen...

 
Collectioneur Moderator 1,025 berichten

dit is toch hopelijk niet gedaan voor items met status Nieuw, want daar is het natuurlijk klinklare onzin om iets dat van de plank gepakt wordt en je 10 keer in de winkel hebt staan een foto van te plaatsen

Het gaat er niet alleen om te laten zien in welke staat dat een item verkeert, maar ook of het inderdaad om die uitgave (druk) gaat die wordt aangegeven. Vaak staan nu bij eerste drukken items te koop die helemaal geen eerste druk blijken te zijn.

Van mij had de eis nog wat scherper gemogen. Bijvoorbeeld vanaf een lagere waarde en bij items met een bijlage deze ook verplicht laten zien.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten dit juich ik toe! Bedrag had lager gemogen Nu bij vinyl 3 scans gaan verplichten uiteindelijk, zijn hoes en vinyl 2 waarde in 1 item een album met slechte hoes kan nooit mint zijn maar een bekraste lp ook niet al is de hoes perfect voer de verplicht 3 scan in deze rubriek maar in
 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten grraag versnelde verplichting 3 scans bij lp's en CD's derde scan drager mag gewoon vanaf gisteren!
 
Bruichke 35 berichten

Ben het eens met Morits.  De foto van een nieuwstaat is overbodig.  Alle online winkels gebruiken 1 en dezelfde afbeelding voor nieuwstaten, dat is efficiënter en minder belastend voor de computers.  Een koper van nieuwe strips loopt wel het risico dat een bijlage niet wordt meeegeleverd, bijv. een prent of verantwoordingspagina.  Dat wordt niet opgelost met een foto van voor- en achterzijde.

De nieuwe fotoregeling geldt alleen voor losse items, neem ik aan, niet voor combinatie-aanbiedingen?

 
rikMooren Moderator 1,533 berichten

Ben het eens met Morits.  De foto van een nieuwstaat is overbodig. 

Dat ligt er aan Tom, zou jij een nieuwstaat Piet Pienter/Bert Bibber uit 1964 kopen zonder foto?

Jullie bedoelen een nieuwstaat die net uitgebracht is, maar waar trek je dan de grens? Het lopend jaar? 2 jaar ?

 
Bruichke 35 berichten

Een nieuwstaat RIk?  Zeker!  Al ligt het een beetje aan de prijs ook ;-)

 
Morits 2,809 berichten

daarom ook vind ik het absolute kul om dit te verplichten. Het is en blijft een zaak tussen verkoper en koper en geen zaak waar Catawiki zich mee moet bemoeien. De catalogus, dat is iets anders...maar daar hebben we het hier niet over.

Een herdruk bij een 1e druk aanbieden kun je ook niet herkennen. Als ik een herdruk Bob Evers aanbiedt bij een 1e druk en ik zet er een foto bij, dan nog zie je niet of het een herdruk betreft, de herdruk gegevens staan namelijk in het colofon en dat is niet verplicht...

 
postmaster Catalogus beheerder 392 berichten

Wat moet je doen als je bijv. 5 stuks op de plank hebt liggen? 5 afbeeldingen toevoegen waaruit de koper moet kiezen of 5 aparte aanbiedingen maken?

 
Zwendel 1,579 berichten

Besef toch eens even dat de limiet bij 75 Euro ligt (een verzamelaar die zijn Sus en Wis van 2 Euro in Catawiki wil plaatsen moet verplicht 2 afbeeldingen leveren en krijgt daar exact 0,00000000 Euro voor terug).
Voor mij had het bedrag lager mogen liggen.

Het toevoegen van afbeeldingen heeft niets dan voordelen, behalve dan voor de verkoper die 2 minuten moet spenderen voor inscannen van 2 afbeeldingen. Dat maakt 75x30 = 2250 Euro/uur opbrengst (mooi megenomen dacht ik).

En de verkoper gaat zelfs meer verkopen (en dat realiseert niet idereen zich blijkbaar). Als je een mooi album te koop hebt en je plaatst duidelijke scans, dan verkoopt dat zichzelf.
En het bespaart rotzooi achteraf.

 
puurveensboeken 1,179 berichten

wil graag meer afbeeldingen kunnen toevoegen

heb net een combi aanbieding van bommel er op gezet

had er graag minimaal 10 foto's bij willen zetten

had een stel leuke bijzaken

maar helaas kon er maar 3 bij zetten

 
Boekenmagazijn 3,124 berichten

Als je al die "bijzaken" eerst toevoegt aan de catalogus (die Vrij Nederland van 3 mei 1986 staat er bijvoorbeeld nog niet in), dan kun je alles combineren in 1 aanbieding. De foto's die je in de catalogus hebt geplaatst komen er dan automatisch bij te staan.

Als je een dergelijke partij zou inbrengen voor de veiling zou die werkwijze ook verplicht zijn.

 

P.S. Het is wat misleidend om deel 0 wel op te nemen in de comibinatie, maar in de tekst te vermelden dat hij er niet bij zit.

 
puurveensboeken 1,179 berichten

die vrij nederland wil ik wel toevoegen

maar om nou elk kranten artikel intevoeren iet wat overdreven

zijn gewoon leuke extra's

 
Bruichke 35 berichten

Besef toch eens even dat de limiet bij 75 Euro ligt (een verzamelaar die zijn Sus en Wis van 2 Euro in Catawiki wil plaatsen moet verplicht 2 afbeeldingen leveren en krijgt daar exact 0,00000000 Euro voor terug).
Voor mij had het bedrag lager mogen liggen.

Ja, om een item in de cataloog in te voeren zijn 2 of meer foto's perfect normaal.  Een eenmalige investering.  Vijf jaar geleden is Catawiki gestart met het briljante idee dat 1 zo'n catalogus item daarna heel eenvoudig met enkele muisklikken in zowel een verzameling, een zoeklijst als een winkel kan.  Laten we daar niet te veel van afwijken.

Ik heb mijn shop eens bekeken.  Van de 62 items boven 75 euro zijn er 46 in nieuwstaat.  Foto's ervan nemen en uploaden heeft nul meerwaarde want die zijn identiek als die in de cataloog.

Neem nu item 2259323, de box van XIII.  Hij staat in 6 shops.  Wat voor zin hebben extra foto's?

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Ik begrijp nog steeds iets niet,

Als eerste zou ik zodra een item te koop wordt aangeboden, de verplichting willen zien dat elk item volledig en ik bedoel dan ook volledig zijn toegoegd in de catalogus.

Ik noem maar iets bij ansichtkaarten, suikerzakjes, etc. scan achterzijde, formaat, afmetingen, tekst, al de dingen die gewoon standaard van een item te halen zijn, moeten ingevoerd zijn.

Eerder kan je het niet in je shop plaatsen!

Uiteindelijk mag je verwachten dat de verkoper het item bezit.

Dan kom je op het verhaal van Morits het is uiteindelijk een zaak tussen verkoper en koper en dat klopt.

Maar de verkoper kan dan bij zijn te koop staande item verwijzen na de catalogus, desnoods zet hij er bij dat hij het item compleet heeft gemaakt in de catalogus.

Wat ook gewoon te zien is via historie.

Maar een tweede eis een item moet goedgekeurd zijn door beheer.

Dat  zoals Morits ook al wel eens heeft aangegeven, door middel van een kader kunnen worden aangegeven.

Het probleem komt natuurlijk om de hoek kijken als iemand een item aanpast,dat is inderdaad lastig! maar daar moet toch ook een oplossing voor te vinden te zijn.

En natuurlijk heeft Zwendel gelijk goede invoer, juiste scans zal de verkoop doen toenemen

 
Collectioneur Moderator 1,025 berichten

Ik heb mijn shop eens bekeken. Van de 62 items boven 75 euro zijn er 46 in nieuwstaat. Foto's ervan nemen en uploaden heeft nul meerwaarde want die zijn identiek als die in de cataloog.

Het gaat niet om de directe meerwaarde voor jou, maar voor de potentiële koper van een dergelijk duur item.

Ten eerste bewijs je met eigen foto's dat je het boek ook daadwerkelijk hebt. Ten tweede bij oudere boeken die in Nieuwstaat worden aangeboden zou ik dat als koper willen zien m.b.v. de eigen foto's. Intussen al een redelijk aantal aankopen terug moeten sturen, omdat ze simpelweg niet voldeden aan de Catawikinormen.

Als verkoper sta ik er wat dubbel in: Bijna al mijn items zijn voorzien van eigen scans (ongeacht de prijs) en daarmee onderscheid ik me van mijn collegaverkopers. Maar aan de andere kant ben ik ook een verzamelaar die items koopt en dan vind ik het erg jammer dat verkopers geen foto's bij hun items plaatsen.

 
Zwendel 1,579 berichten

Ik heb mijn shop eens bekeken.  Van de 62 items boven 75 euro zijn er 46 in nieuwstaat.  Foto's ervan nemen en uploaden heeft nul meerwaarde want die zijn identiek als die in de cataloog.

Eigenlijk zit je daar met een andere discussie: de verkoop van 'Nieuwe items'. 'Nieuw/Ongebruikt' is eigenlijk niet hetzelfde als 'Nieuwstaat'.

Als er 10 items uit 2011 te koop staan aan dezelfde prijs dan kijk ik eerst naar de verzendkosten EN als er iemand scans/foto's bijzet is dat voor mij een pluspunt.

Als het gaat om dure antieke strips dan wil ik ze toch wel even zien, om het even of de verkoper er al dan niet 'Nieuwstaat' bijzet en ik wil de eerste handelaar wel eens zien die zulke items blindelings koopt.

Voor wat mij betreft mag er ook een categorie 'Nieuw' komen, maar hoe ga je dat definiëren.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Nieuw is nieuw daar is geen speld tussen te krijgen. Ik denk dat je nog heel wat winkeliers over je heen gaat krijgen...

Dit is natuurlijk onzin ten eerste een nieuw item kan ook volledig ingevoerd worden.

En daardoor ook compleet in je shop. En stel dat je er 20 hebt plaats je het item 1x

en hoef je maar 1x de gegevens in te voeren.

Stel dat het in het cellofaan zit kan je een voorkant en achterzijde weergeven dat je een item niet uit de verpakking neemt. neemt niemand je kwalijk, maar de gegevens kan je toevoegen compleet. De meeste, vooral pro zullen informatie over het item reeds bezitten, vul daar dan ook de catalogus mee.

En dat klein beetje moeite, (en dan zo een grote doelgroep bereiken zonder noemenswaardige investering, tel je zegeningen!

Als verkoper sta ik er wat dubbel in: Bijna al mijn items zijn voorzien van eigen scans (ongeacht de prijs) en daarmee onderscheid ik me van mijn collegaverkopers. 

 En met dat onderscheid trek je de potentiële klant toch mooi over de streep!

 

 
Nick4u 245 berichten

Ok, nieuwstaat, prima.  

Een foto is wel degelijk erg belangrijk.  Als ik momenteel zie wat voor wrakken van stripverhalen er aangeboden worden onder de noemer (goede/zeer) goede staat, dan is een foto essentieel.

Ik vraag regelmatig foto's van strips die te koop staan, daar wordt in maximum 50% van de gevallen op gereageerd.  Dat zijn ook mensen die hun shop niet serieus nemen.  Voor mij ook graag een aanbieding beperkt in de tijd om de nestvervuilers eruit te halen.  Daarmee bedoel ik natuurlijk niet de mensen die serieus met hun shop bezig zijn.

Vorig jaar heb ik zo een strip gekocht in een shop.  Ben hem persoonlijk gaan afhalen, heb toen alle items die die man te koop had staan gekocht.  Die strips die ik toen heb gekocht staan nog steeds te koop op Catawiki.

Dus, aanbiedingen (en ik stap daarmee natuurlijk wel op de nodige teentjes) beperken in de tijd.

Groet,

Nick

 

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,520 berichten

Ik ben helaas ook al een paar keer het omgekeerde tegengekomen. Mensen die in hun shop wel aan de verplichting voldoen (vaak 3 afbeeldingen), maar niet de moeite nemen om de ontbrekende afbeeldingen (daar staat er dan maar 1) aan te vullen.

Verder is het bijvoorbeeld bij platen een moeilijke discussie over de definitie van nieuwstaat. Zo heb ik een tijdje geleden een box van Beatles-singles ingevoerd, maar wilde deze niet uit het folie halen, want daarop zat ook een sticker. Dat is dan dus nieuwstaat/ongebruikt. Als ik de box geopend heb, maar er erg voorzichtig mee ben, dan vind ik de conditie wel nieuwstaat, maar niet ongebruikt.

Maar even terzijde, als ik naar de Uitleg Condities kijk bij de platen-rubriek, dan is alleen de uitleg van de mint-conditie in het Nederlands. Gaat dat ook nog eens vertaald worden? Ik kijk tenslotte op de Nederlandse CataWiki.

daar wordt in maximum 50% van de gevallen op gereageerd

Ja, daar zul je helaas mee moeten leven, want niet ieder verkoper is zo netjes om zijn shop zo goed mogelijk te presenteren.

 
BigBadWolf Catalogus beheerder 453 berichten @Nick4u: Dat de items die je gekocht hebt er mog op staan komt waarschijnlijk doordat de verkoper en niet bij stil staat dat items alleen automatisch verdwijnen uit je shop als ze via de shop verkocht worden.
Vergeet overigens niet dat er veel verkopers zijn die het een eenvoudige manier vinden om hun dubbele materiaal te verkopen. Het zijn lang niet allemaal (semi)handelaren.
 
Nick4u 245 berichten

@BigBadWolf.  Ik heb ook niet gereageerd op handelaren.  Ik stel enkel vast dat er veel zaken buiten Catawiki worden verkocht en die nog als te koop staan op Catawiki.  Het is een kleine moeite om die zaken te verwijderen.

Daarom, stel een tijdslimiet in en een eenvoudige functie om de verwijderde (afgelopen) objecten terug opnieuw te activeren.

Dat is mijn oordeel.  Het is een eenvoudige oplossing om Catawiki van ballast te verlossen.  Niet te vergeten, die zaken nemen ook serverruimte in.

Groet,

Nick.

 
Rene Catawiki Team 3,698 berichten

@Nick4u, het speelt vooral bij minder actieve verkopers c.q. wat kleinere shops. Die gaan we periodiek vragen om actief hun shop-aanbod te controleren en te bevestigen. Doen ze dat dan niet, dan vervalt het. Dat zal veel helpen denk ik.

 
Nick4u 245 berichten

Dag Rene,

dat is voor mij prima.  Ben al verschillende keren tegen het bordje "Verkocht" gebotst bij Catawiki, ook bij professionele verkopers.  Besef ook goed dat die mensen hun zaken meenemen naar beurzen en dat het stockbeheer dan vrij omslachtig is.

Groet,

Nick.

 
BigBadWolf Catalogus beheerder 453 berichten @Nick: Hetzelfde wat je nu aangeeft voor beurshandelaren kunnen kleinere verkopers ook last van hebben. Het is nu eenmaal iets waar je wel net even aan moet denken als je buiten CW om een stapel strips verkoopt. Weet niet of je dat zomaar oplost. En een ‘timer’ op items in een shop is ook niet echt gebruikersvriendelijk. Eén van de meest irritante functies van Marktplaats is dat je iedere zoveel maanden opnieuw alles moet aanbieden. Veel werk wat niet nodig zou moeten zijn. Speurders doet het beter, maar is ook niet ideaal.

@René: als het maar niet teveel werk is vind ik het prima, anders haak ik af en ga wel weer terug naar Marktplaats. Ik ben geen grote aanbieder, maar zit ook niet op extra werk te wachten. Dit was nu juist een reden om voornamelijk Catawiki te gebruiken.
 
puurveensboeken 1,179 berichten

verwijderen gaat met bulk verwijderaar prima tegen woordig

cw shop is heel handig

 
Nick4u 245 berichten

@BigBadWolf.  Dat is nu eenmaal de kern van handel drijven, op kleine of grote schaal. Daar kruipt de nodige energie in.  Het is niet van één keer een actie ondernemen en dan ik je zetel te gaan zitten en wachten tot het geld binnenstroomt.

Als ik kijk op marktplaats, dan ben ik ook echt niet geïnteresseerd in de zaken die er al maanden op staan.  Als ze er al maanden opstaan is er gewoon geen kip in geïnteresseerd. Daarom doet Ebay het momenteel zo slecht.  Het gros van de items staat er al maanden of jaren op.  Aan zeer hoge prijzen.  Ze zullen er nog wel een endje staan.

Groet,

Nick.

ps. de discussie ging eigenlijk over foto's toevoegen. Gisteren nog op Catawiki aan het zoeken geweest naar een aantal zeldzame strips.  Hoe ik zoek: op titel zoeken, foto's bekijken, geen foto = geen interesse.  Doe zelfs niet meer de moeite om een vraag te stellen.  Zoals ik lopen er momenteel wel meer geïnteresseerde kopers rond.

 
Collectioneur Moderator 1,025 berichten

Hoe ik zoek: op titel zoeken, foto's bekijken, geen foto = geen interesse. Doe zelfs niet meer de moeite om een vraag te stellen. Zoals ik lopen er momenteel wel meer geïnteresseerde kopers rond

De afweging die moet worden gemaakt tussen het verplicht stellen van foto's door alle verkopers - daardoor mogelijk aanzienlijk minder actieve verkopers - en het alleen verplicht stellen bij duurdere items - daardoor dus aanzienlijk minder echte verkopen - wordt hiermee nog eens zeer goed onderschreven.

De verkopers die (bijna) geen foto's bij hun items zetten, zullen dat steeds heviger voelen in hun omzet.

 
puurveensboeken 1,179 berichten

luie verkopers verkopen niks hebben ze alleen hub eigen mee

vind het een goede regel duurdere items eigen foto verplicht

Reageer op onderwerp