We are hiring!

Forum (97323 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Suggesties voor de site > Its all about the money!!

22 berichten

gedo 303 berichten

Beste catwikiërs,

 

Ik vind dat de site steeds meer een pure veilingsite wordt. Het catalogusbeheer loopt dramatisch achter en het enige waarin geinvesteerd word zijn de veilingen. En gezien de laatste nieuwsbrief komen er straks nog meer veilingen en dit terwijl items die 3 weken geleden in de catalogus heb ingevoerd nog steeds niet gereviewd zijn.

Ik vind dit zonde en ik hoop dat de makers en beheerders het belang van een goede, complete en verzorgde catalogus niet uit het oog verliezen. Ik schrijf dit niet om te zeiken maar puur  om even wat aandacht hierop te vestigen.

Misschien sta ik alleen in deze mening? misschien niet? Ik zou zeggen laat maar horen!

 
Morits 2,809 berichten

ik hoop dat je begrijpt dat een achterstand van zo'n 140.000 boeken bijvoorbeeld alleen al niet in 3 weken is weggewerkt...dus nieuwe items komen maar spaarzaam aan bod...

Dus..als jij denkt dat je een kenner bent op een van de CW gebieden, bied je aan als catalogusbeheerder, we kunnen er genoeg gebruiken.

 
Veilingmeester Catawiki Team 454 berichten

@gedo
Het beheer van de catalogus staat geheel buiten de veilingen. In het beheren van de catalogus wordt door vrijwillige beheerders zeer veel werk verricht. Meld je alsjeblieft direct aan als Catalogus beheerder.

 
baronselderie-5 1,008 berichten

@Money?

Ik ben Beheerder van Boeken,Tijdschriften en Dinky Toys en als vrijwiliger heb ik een flink deel van de Site in het Duits vertaald dit alles als een soort Hobby en omdat ik het leuk vindt dit gebeurt alles in mijn vrije tijd naast mijn Werk,

Beloning nooit naar gevraagt wel als leuk presentje ooit onverwacht een Stripenvelop  en voor 20€ korting op een Veiling.

En als ik iets op de  Veiling aanbiedt gaat het niet anders als bij anderen aanbieders het wordt net zo goed afgekeurt, of op Concept en verbeteren gezet, en ook moet ik wachten tot er plaats is  (dit alles geldt ook voor een Beheerder).

en de Veiling sowat met Shop verkoop en Reklame inkomsten was er denk ik geen Catawikki meer in deze vorm Geweest.

 

Mvrg Baron.

 
antonieq 376 berichten

Het mag dan wel niet zo zijn maar ook ik krijg het idee dat het cW gebeuren steeds meer naar de veilingen gaat.

 

Beeld wordt waarschijnlijk gevormd omdat je best veel beheerders in lange threads ziet over artikelen die op de veilingdeel zijn aangeboden.

 

 

 
puurveensboeken 1,176 berichten

heb vandaag de superbeheerder ted gezellig op de koffie gehad

om ea door tespreken

zonder in details tetreden er word aan bepaalde zaken hard gewerkt

als ted meer kwijt wil mag hij het zelf hier plaatsen

@baron leuk je even gesproken tehebben is telefoon nog heel?

het schijnt dat die vreselijke bassie en adriaan niet verweg waren

 

https://www.youtube.com/watch?v=ctXu1igorgY

 
johanlouwet 25 berichten

Als iedereen die items ingeeft dit correct doet en zo volledig mogelijk zouden er geen reviews nodig moeten zijn. Maar de ene is al wat vlijtiger dan de andere daarin.Ikzelf hou van volledigheid al zijn er bij het ingeven (bij DVD's) van velden zoals componist, producer, scenarist dat ik zoiets heb van pffff who cares en die sla ik wel vaker over. Ook bij ingave van acteurs beperk ik me meestal tot diegene die op de DVD case vermeld staan. imdb is er ook nog steeds voor dat soort informatie.Ik gebruik de site enerzijds voor mijn strips en films te beheren, anderzijds om dingen te kopen (vooral strips). Wat ik niet terugvindt, voeg ik zelf toe. Bij strips heb ik dat tot nog toe nog niet moeten doen, bij films wel al regelmatig. Strips is duidelijk één van de populairste categorieën. Ik zou ook wel willen dat de filmrubriek wat populairder was maar er zijn nog tal van andere plaatsen waar ik DVD's kan kopen, voorlopig vind ik het prima voor beheer. Wat beheer betreft vind ik Catawiki zeer goed, veel beter dan al die beheerapplicaties die ik in het verleden heb geprobeerd en veel geld kosten als je iets fatsoenlijks wil.

Ik krijg wel regelmatig mails van bieden op ... veiling is begonnen maar die doe ik meteen in de prullenmand. Dat bieden interesseert me niet. Als ik iets wil kopen doe ik wel zelf een bestelling. De zoeklijst is hierbij een heel handige tool.
 

 
puurveensboeken 1,176 berichten

je kunt mails die je niet wil ook uit zetten

 
Arco Catalogus manager 8,821 berichten

Beeld wordt waarschijnlijk gevormd omdat je best veel beheerders in lange threads ziet over artikelen die op de veilingdeel zijn aangeboden.

Dat heeft er vooral mee te maken dat veilingaanbieders soms helemaal niet geïnteresseerd zijn in de catalogus, maar hun items wel door een beheerder moeten worden beoordeeld. Er is dus een raakvlak waar we mee moeten leven.

 
antonieq 376 berichten

Er is dus een raakvlak waar we mee moeten leven.

 

Snap ik.

Maar dat er steeds vaker in een categorie een veiling is houdt toch

echt wel in dat beheerders steeds meer werk juist daar mee hebben.

 

Of zie ik het nu echt zo verkeerd ?

 

 

 

 

 
Arco Catalogus manager 8,821 berichten

Ik zou niet durven beweren dat het percentage werk dat we aan items van veilingaanbieders hebben hoger ligt dan de reguliere invoer van verzamelaars.

Probleem bij items van veilingaanbieders is vaak dat ze de catalogus niet snappen omdat ze er niet mee werken. Ze willen alleen maar verkopen, terwijl de beheerders er zitten om de catalogus zo optimaal mogelijk te maken en zich vanuit hun beheerdersrol over het algemeen helemaal niet interesseren voor de commerciële kant van de site.

Juist bij veilingaambieders moeten we dus veel tijd steken in uitleggen dat afbeelding 2 veelal voor de achterkant is, dat ze de staat van hun eigen object niet bij Bijzonderheden moeten invullen, etc... En dat dan nog in 4 talen door elkaar. Het is dus wel een groot punt van zorg.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,750 berichten

Mijn ervaring is wel dat het veel veel tijd en mails kost om veilingaanbieders er van te overtuigen dat de catalogus de basis is

aan de andere kant heeft men het door dan is het ook redelijk voor elkaar ook ipv 2 gewoon 3 scans en iedereen weet hoe lastig dit is 

het vervelende is wel dat er invoerders zijn die een A3 scaner gebruiken oogt strak maar je mis toch iets

en de echte liefhebber zou de afbeelding een kwart draaien en dan staat belangrijke info we op de scan 

wat wel irritant is de kopppeling met items vooral als men er een paar items in kavel heeft vind de kavelscans in de regel slecht ook de omschrijvingen.

 

 

 

 
antonieq 376 berichten

Zou het niet beter zijn dat veilingaanbieders een eigen stukje van deze site krijgen aangezien hun " belangen" totaal anders zijn als de meeste CW gebruikers waarbij het om een verzamelhobby gaat ?

 

 

 

 
puurveensboeken 1,176 berichten

alles hangt samen hoor

 

wij verkopers kunnen wel van alles willen maar de verzamelaar betaald ons brood

waar wij dan weer hard voor werken

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,750 berichten

Zonder kopers geen verkopers

geen aanbieders zonder verzamelaars

geen splitsing verkopers verzamelaars

 
antonieq 376 berichten

Had ooit begrepen dat CW een verzamelaarssite was en dat het de bedoeling

was om zo`n groot mogelijke data-base met verzameldingen te maken.

 

Het lijkt er dus steeds meer op dat verzamelen niet zo echt van toepassing is maar meer bekijken hoe je je ding zo goed mogelijk verkopen kan ?

 

 

 
Collectioneur Moderator 1,010 berichten

Het lijkt er dus steeds meer op dat verzamelen niet zo echt van toepassing is maar meer bekijken hoe je je ding zo goed mogelijk verkopen kan

Kun je duidelijk maken welk probleem je nu ondervindt als verzamelaar? Dan kan daar inhoudelijk naar gekeken en/of over gediscussieerd worden.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,750 berichten

Waar ik en dat denk ik ook voor antonieq,

 is dat er items geveild worden zonder dat de catalogus met dit soort items gevuld zijn.

daarnaast kavels met meerdere item waarvan een aantal of niet in catalogus staan of niet gekoppeld zijn

Daarnaast is het natuurlijk gewoon zonde dat items maar soms minimaal in catalogus geplaatst worden tijd kost schijnbaar geld.

en wat ik in het verleden vaker heb aangegeven de verzamelaars en beheerders zijn onbezoldigde mederwerkers!

en dat geld niet voor verkopers en veilingmedewerkers

 
antonieq 376 berichten

Kun je duidelijk maken welk probleem je nu ondervindt als verzamelaar? Dan kan daar inhoudelijk naar gekeken en/of over gediscussieerd worden.

 

Persoonlijk heb ik er niet zo erg veel last van, maar reageerde op deze thread omdat het ook mij opviel dat veilingen steeds meer aandacht krijgen.

 

Als je kijkt in vooral de forum afdelingen , Boeken, Strips, Vinyl en Platen zul je vooral de laatste paar maanden steeds meer posts tegenkomen met vragen hoe iets te veilen of wat is een bepaalde status of dat er artikelen zijn geplaatst in de data-base die absoluut niet aan de norm doen waardoor beheer dus veel ( extra?) werk heeft.

 

 

 
Collectioneur Moderator 1,010 berichten

Als je kijkt in vooral de forum afdelingen , Boeken, Strips, Vinyl en Platen zul je vooral de laatste paar maanden steeds meer posts tegenkomen met vragen hoe iets te veilen of wat is een bepaalde status of dat er artikelen zijn geplaatst in de data-base die absoluut niet aan de norm doen waardoor beheer dus veel ( extra?) werk heeft

Dat gebruikers vragen stellen is een normaal gebruik op het forum. Dat beheerders extra werk kregen door het slecht invoeren van nieuwe (veiling)items in de catalogus is erkend en daarom is die verplichting ook verdwenen.
De indruk werd gewekt dat door de veilingen de verzamelaars een nadeel ondervinden met het werken met de catalogus. Naar die nadelen was ik benieuwd om te kijken/bepraten of daar iets aan gedaan kan worden.

 
Ted Moderator 1,024 berichten

Ik vind dat de site steeds meer een pure veilingsite wordt. Het catalogusbeheer loopt dramatisch achter en het enige waarin geinvesteerd word zijn de veilingen. En gezien de laatste nieuwsbrief komen er straks nog meer veilingen en dit terwijl items die 3 weken geleden in de catalogus heb ingevoerd nog steeds niet gereviewd zijn.

Terwijl de catalogus bij de gebruikers goed ingeburgerd is zijn de veilingen een vrij nieuw fenomeen. Omdat dit een nieuw soort aanbieders aantrekt is het begrijpelijk dat daar veel vragen over zijn die, mede door beheerders, zo duidelijk mogelijk worden beantwoord. De opzet is om ook deze aanbieders de voordelen te laten zien van een goede en uitgebreide catalogus. 

Door deze toename aan vragen en reacties met betrekking tot de veilingen lijkt het er op dat de oorspronkelijke catalogus meer en meer op de achtergrond geraakt. Niets is minder waar. Er wordt momenteel hard gewerkt aan verbetering van de catalogus en wij hopen dat op niet al te lange termijn te presenteren.

De verzamelaar blijft de spil waar alles om draait. Een aantrekkelijke catalogus en aantrekkelijke veilingen. Twee pijlers die samen een solide basis moeten vormen om van Catawiki het beste te maken wat er op dit gebied op het internet te vinden is. 

Bij de catalogus draait dit vooral om de inzet van onze beheerders. Dankzij hun kennis en inzet wordt de catalogus steeds beter en vollediger. Het beheren bestaat niet uit klakkeloos items goedkeuren. Elk nieuw item wordt grondig bekeken en gecontroleerd. Gezien de mate waarin de catalogus elke dag wordt aangevuld is het voor beheerders niet altijd bij te benen. Daar komt nog bij dat we voor een aantal rubrieken nog helemaal geen beheerders hebben. 

Wij zijn daarom naarstig om zoek naar nog meer verzamelaars die zich, vanuit hun verzamelgebied, op willen geven als beheerder. Wie interesse heeft of wat meer wilt weten kan te allen tijde mij een berichtje sturen.

 

 

 

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,750 berichten

De indruk werd gewekt dat door de veilingen de verzamelaars een nadeel ondervinden met het werken met de catalogus. Naar die nadelen was ik benieuwd om te kijken/bepraten of daar iets aan gedaan kan worden.

Ik heb dit nadeel gisteren aangegeven die J Hendrix mini lp welke vermoedelijk groen is

Er staat dus een item in catalogus welke zeer summier omschreven is

Laat ik vooropstellen invoerder is absoluut van goede wil.

Daarnaast wat doe je met vervalsingen, accepteren ?

Hoe herken ik verzamelaar een vervalsing?

Even en stukje mailwisseling Gaat niet over die Hendrix

Een paar dingen moeten wij aub onderscheiden, zodat we zeker weten dat wij over hetzelfde praten. Een bootleg is in het algemeen een live opname, of demos van een muzikant of groep, die op zichzelf staat. Van fans voor fans. Er bestaan geen bootlegs van officiele releases. Dat zijn counterfeits oftewel vervalsingen. Dus hebben we het hier over een vervalsing als het plaatje ooit als origineel heeft bestaan,

Gaat over een item wat officieel? is uitgebracht en een vervalsing!

Stond nog niet in catawiki.

 

Reageer op onderwerp