We are hiring!

Forum (97348 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Suggesties voor de site > suggestie ivm terugkerende items (Afgesloten)

2 berichten

Blauwbloes37 5 berichten

als verkoper is me iets opgevallen, en ik denk dat het de moeite is dat de mensen van catawiki hier bij stil staan:

Ik zal uitgaan van mijn eigen voorbeeld:

concreet: ik bied een item aan op een veiling en dit wordt tegen de prijs X verkocht. Ik ben pro , wat inhoudt dat de koper binnen de 14 dagen teruggaverecht heeft, dus de koper kan na ontvangst als nog beslissen de verkoop te annuleren

 

 

tot zover niets mis

 

maar in de situatie dat tijdens een veiling , die direct naar de vorige valt waar ik mijn item gekocht heb wordt exact het zelfde item aangeboden door iemand anders. Het gaat twee keer om een item met een minimumprijs.

 

Ik bemerk hier een nadelige situatie voor mij, namelijk. Wat houdt de koper van mijn item tegen om ook te bieden op hetzelfde item (dat geveild wordt binnen de 14 dagen termijn), en als de situatie zo is dat de koper van mijn item het andere item kan kopen tegen een lagere prijs. 

In dit geval kan de koper, omdat die geen reden van teruggave moet hebben ,  willekeurig kiezen wel item hij of zij koopt, natuurlijk het goedkoopste.

 

In dit geval zal het item van mij teruggestuurd moeten worden, maar hierbij loop ik kans op schade , verlies tijdens transport , een koper die niet professioneel inpakt zoals ik doe of een koper die de zending niet laat verzekeren, zoals ik doe.

 

 

Dit is dus een situatie die volgens mij de CW wordt gecreeerd door te beslissen om dezelfde items aan te bieden tijdens een veiling die rechtstreeks volgt op de vorige , en nog binnen de 14 dagen termijn valt.

 

Is mogelijk dit de oplossing: CW zorgt er voor dat er geen gelijke items mogen geveild worden in 2 opeenvolgende veilingen. Er wordt een marge gehouden , opdat hetzelfde item niet opnieuw kan geveild worden omwille van bovenstaande reden

 

 

graag jullie mening

 

groetjes

 
Ted Moderator 1,024 berichten

Aangezien dit het forum is van de verzamelsite hebben we afgesproken om hier geen veiling gerelateerde discussies te gaan voeren. 

Reageer op onderwerp