We are hiring!

Forum (98614 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Verbeteringen in de postzegelcatalogus > Zuid-Korea - dubbele zegel

17 berichten

bompablues 19 berichten

Gelieve na te gaan of de zegels in Zuid-Korea 1990 - Hong Young-sik en deze van Beroemde personen - beiden met waarde 600 - wel degelijk dezelfde zeges zijn en indien wel kunnen deze volgens mij samengevoegd worden tot 1 item.

 
az60 779 berichten

Als je van beide zegels het catawikinummer wilt vermelden (het liefst met een link) dan kunnen de mensen met kennis van het gebied de vraag gemakkelijker beantwoorden.

 
bompablues 19 berichten

Het nr is 3069341 - ondertussen heeft men van de tweede een doublure gemaakt - Kunnen de gegevens samengevoegd worden tot 1 item -- het blijkt hier namelijk over dezelfde zegel te gaan

 
MICHO 1,171 berichten

Miscchien zouden wij doublures via de speciale forum/site  kunnen melden.

Dan kunnen beheerders deze misschien sneller verwijderen.

Hiermee wordt het zoekwerk van een beheerder beperkt.

Doublures blijven wel erg lang in het systeem hangen.

Mvg

Micho Rooseboom , een verzamelaar

 

 
VISION 721 berichten

Dat zou idd beter zijn Micho. Ben nu zo'n 2 weken bezig alle zegels op cw te bekijken en ben nu bij de letter q aangekomen, maar van a tot p heel veel doublures tegen gekomen die er al jaren staan, alleen het schijnt niet zo makkelijk te zijn doublures te verwijderen waar mensen aanhangen, dus of die in hun verzameling, shop of zoeklijst staan. Iedereen die doublures heeft staan in 1 van die 3 zal die eerst moeten verwijderen en de juiste aan 1 van die 3 moeten toevoegen, alvorens een beheerder alle doublures ken verwijderen. Al hoewel er ook doublures staan die aan niemand hangen en er nog steeds in staan. Soms is het ook moeilijk te zien of het een doublure is, soms is een zegel te klein ingevoerd of op zijn kop dat je het verschil haast niet ziet. Vaak wordt het ook verkeerd getypt achter de titel, ipv doublure van .... staat er dan iets heel anders.

 
wilfredb Catalogus beheerder 500 berichten

Een paar tips c.q. regels om beheerders te helpen met doublures :

 • als er nog niemand (of alleen de invoerder) aan het item gekoppeld is (verzameling, shop, zoeklijst) dan graag de doublure melden met vermelding of link naar het Catawiki nummer, het beste in een apart topic 'Doublure meldingen' in het PZ forum. Als er nog niemand aan gekoppeld is, kan een beheerder het item nog afkeuren - hoe eerder hoe beter. Verzamelingen kunnen echter ook 'privé' zijn en dan kan het lijken dat er niemand gekoppeld is, maar afkeuren kan dan niet meer.
   
 • het helpt de beheerders enorm om eventueel meer complete gegevens van de doublure over te nemen naar het originele item. Dat moet anders bij het samenvoegen (zie onder) alsnog gebeuren.
   
 • als er iemand aan het item gekoppeld is (anders dan de invoerder) dan kan een beheerder het item ook niet meer afkeuren. Het item kan alleen nog samengevoegd worden.

  De titel van het item dient dan aangepast worden naar 'Doublure van 1234567', waar '1234567' het Catawiki nummer is van het al bestaande item.

  Bij doublures is het oudste item altijd het item dat blijft bestaan.

  Gebruik altijd de tekst 'Doublure van ..' want op die tekst wordt gezocht door beheerders. Pas niet alleen de NL tekst aan, maar haal de titels van de andere 3 talen leeg en 'tab' daar doorheen vanuit de gevulde NL titel. Ook onze buitenlandse verzamelaars moeten kunnen zien dat het om een 'duplicate' gaat.
   

Het samenvoegen van doublures is alleen voorbehouden aan Catawiki 'super' beheerders, en is een doorlopend secuur proces, dat niet overhaast kan worden. 

 
VISION 721 berichten

Bedankt voor de verdere uitleg Wilfred en helemaal mee eens.

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,306 berichten

Bij doublures is het oudste item altijd het item dat blijft bestaan.

Altijd? Ook als het nieuwere item een veel betere afbeelding heeft?

 
wilfredb Catalogus beheerder 500 berichten

Ja. Een beheerder kan die afbeelding opvragen en bij het oudere item plaatsen. Ik maak héél soms een uitzondering. als aan het oudere item niemand gekoppeld is, en aan het nieuwe item al wel. 

 
Sherpa 58 berichten

[vergissing]

 
az60 779 berichten

Volgens mij was dit de richtlijn:

Bij het oormerken van doublures altijd de meest complete behouden. Oudste is een mooi uitgangspunt richting de oorspronkelijke invoerder, maar niet altijd praktisch en het is al tijdrovend genoeg. Als Collectarom één van de invoerders is, dan altijd die behouden, anders loopt de sortering in de galerijen (nog) mis.

Bij compleet wordt ook gekeken naar het aantal gekoppelde verzamelaars. Bij de eerst ingevoerde met 2 verzamelaars of de nieuwe met 20 verzamelaars, is het echt meer werk om die met 20 te verwijderen. Werk dus efficiënt. Wat kost het minste werk om te verwijderen: dat wordt de doublure. Bij gelijke stand, kies voor de oudste. Maar denk erom: altijd de Collect-a-ROM zegel behouden.

 
wilfredb Catalogus beheerder 500 berichten

Waar komt die vandaan? Deze heb ik dan gemist. Ik baseer me op de stelregels ooit geuit door 'super beheer'.

 
az60 779 berichten

Beheerdersforum: uniformiteit tussen verschillende beheerders.

De een na laatste reactie van Arco.

 
Arco Catalogus manager 9,028 berichten

Az60 verwijst terecht naar een opmerking van mij. Voorkeur is natuurlijk altijd de oudste, behalve als het een berg werk/tijd meebrengt die je beter kunt besteden. En als Collectarom in het spel is, dan gaat die sowieso (nog) altijd voor. Het is dus niet zwart/wit, al zouden jullie dat graag zien. (;-) Het heeft ook met fatsoen te maken richting de eerste invoerder.

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,306 berichten

Als de eerste invoerder niet de moeite heeft genomen om een behoorlijke scan en alle gegevens in te voeren en de tweede wel, dan kiest mijn gevoel voor fatsoen toch voor de laatste. (En zeker bij kleine items zoals postzegels en speldjes geven afbeeldingen bij mij altijd de doorslag.)

 
calibra 21 berichten

Dat kan je ook omdraaien door te zeggen dat invoerder 2 niet de moeite heeft genomen om te kijken of een item er al instaat.

Het is een Wiki, dus afbeeldingen mogen verbeterd worden.

 
Arco Catalogus manager 9,028 berichten

Spijker op z'n kop. Bijvoorbeeld ook altijd laten meewegen hoe de invoerinstructies ongeveer waren ten tijde van de eerste invoer.

Reageer op onderwerp