We are hiring!

Forum (98722 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Afspraken over toevoegen gegevens > Wie-Wat-Waar reeks

5 berichten

rvraa 6 berichten

De volgende reeks: https://www.catawiki.nl/catalogus/boeken/boekenreeksen/325633-wie-wat-waar

Is denk ik niet helemaal accuraat ingevoerd. Zoals hier wordt vermeld https://teunisbunt.blogspot.com/2014/05/jaarboek-1942-wie-wat-waar-1.html is het als volgt:

De jaarboeken werden uitgegeven door Sijthoff, die dezelfde boeken op de markt bracht voor het Rotterdamsch Nieuwsblad. In het archief van Sijthoff Pers, dat zich in het Persmuseum bevindt, treffen we onder nummer 64 aan: 'Overeenkomst tussen de C.V. Wie Wat Waar en de Haagsche Courant inzake de uitgave van het Jaarboek Wie Wat Waar. 1956. 1 stuk.'

Ik heb er inderdaad zowel van de Haagsche Courant, als het Utrechts Nieuwsblad, waar ook letterlijk "Uitgave Utrecht Nieuwsblad" in staat. Ik denk dat de boekjes met een algemene inhoud werden aangeboden, waarbij iedere regionale krant haar eigen verpreidingsgebied kon bedienen, met een extra specifiek regionaal deel er aan toegevoegd.

Dus er zijn in ieder geval een Wie-Wat-Waar Rotterdam, een Wie-Wat-Waar Den Haag en een Wie-Wat-Waar Utrecht reeks ... En voeren we nu als Uitgever Sijthoff, of iedere keer de regionale krant op?

 

 

 
enigma 50 berichten

Ik heb even naar die reeks gekeken. Voor zover ik zien kan zijn er geen doublures in jaren. Er is dus mijns inziens geen reden om de reeks op te splitsen.  Als iemand toevallig een boekje heeft van een jaar wat er al instaat, maar met een andere uitgever kan ie dat gewoon invoeren, want dan is het ook volgens de CW definities een ander boek. Het blijft wel dezelfde reeks. Wat voor uitgever er in dat boekje staat, ook die al ingevoerd zijn, weet alleen de invoerder, er is veelal geen scan van een colofon of iets dergelijks.

 
rvraa 6 berichten

Voor zover ik zien kan zijn er geen doublures in jaren.

 

Nee nóg niet nee: zoals aangegeven heb ik zelf veel van het Utrechts nieuwsblad (1962-1968 bijvoorbeeld). Daarnaast: 1958 gezien? 1960? 1966?

Ik zie nu al doublures...

 
Arco Catalogus manager 9,051 berichten

Even een idee: varianten aangeven met nummertoevoegingen a, b, c, ... (zoals bedoeld met dat veld).

 
rvraa 6 berichten

Even een idee: varianten aangeven met nummertoevoegingen a, b, c

 

Prima, maar dan moeten we daar wel eenduidige afspraken over maken denk ik, niet? Het is dan voor voor zover ik nu zie mogelijk dat er zoals al bestaand 4 á 5 varianten zijn:

  1. Rotterdam
  2. Den Haag
  3. Utrecht
  4. Haarlem
  5. Nieuwsblad van het Noorden

Dus dat is het wellicht ook logisch om dezelfde variant dezelfde letter toe te kennen?

Dus dan:

  1. a
  2. b
  3. c
  4. d
  5. e

Bijvoorbeeld.

 

 

Reageer op onderwerp