We are hiring!

Forum (98318 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Afspraken over toevoegen gegevens > invoeren van tracks??

25 berichten

Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Het eenduidig toevoegen van gegevens is lijkt me zeer belangrijk vooral als we ook daar in de toekomst misschien op willen selecteren.
Ik vindt dat bij het opvoeren van singels alleen maar de titel van kant (1of A) en dan spatie Kant (2ofB)
Voorbeeld “407897
Bij EP’s voorbeeld “532517
Bij Lp’s “11125
Dubbel Lp’s “444383
CD “403821
Cd box “375415
Dit is denk ik heel duidelijk zonder de inhoud tekort te doen.
Ik zou daar graag eigenlijk een standaard richtlijn voor zien! Zodat het ook voor iedereen,duidelijk is
(ik ben in mijn eigenverzameling ook niet altijd consequent, geweest maar wil dat aanpassen, de afwijken komen ook wel vaak door het plakken en knippen vanaf internet)
Hoor graag jullie mening en misschien kunnen we er dan wat mee.

 
Bodemjager Catalogus beheerder 140 berichten

lijkt me wel een goed idee, het is nu helaas bij veel mensen erg wisselend.
Als er een richtlijn is, dan is ook alles het zelfde.
echter als ik wil aangeven welke track is geschreven door wie, doe ik dat normaal altijd in bijzonderheden.
Dan schrijf je bijv. de naam
zoals hier bijv.
482573
als je aangeeft kan A en dan nr’s ervoor
kan je in het vak bijzonderheden nog aangeven wie de track geschreven heeft (als je dit bij de track zet wordt het zo vol daar)

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Dat is inderdaad een mogelijkheid,
maar zie CD “403821” of zie Cd box “375415”staat eigelijk alles vermeld

 
FransS Catalogus beheerder 896 berichten

Ik ben het wel eens met Bodemjager als het gaat om tracks. Verdere info over de tracks inderdaad in het vak
bijzonderheden. Met name bij de Harrisonbox vind ik de info in het track-vak erg onoverzichtelijk. Nummers voor de tracks zouden hier wat duidelijkheid kunnen verschaffen.
Ik pleit wel voor A: en B: bij singles en nummers voor de tracks bij lp’s / cd’s.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

ik heb de cd box aangepast althans the tracks om toch de uitgebreide gegevens beschikbaar te houden heb ik de lijst compleet in bijzonderheden geplaatst
geeft in deze orde van grote denk ik een rommelig beeld helaas maar is een mogelijkheid en de nummers heb ik met 00: titel
hoor weer graag

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Cd box “375415
cd 4 en cd 6 beide track 4 geeft nu toch wat rommel vindt ik

 
longtallernie 10 berichten

Het zou mooi zijn als er inderdaad een richtlijn komt voor toevoegen van gegevens, maar dan moet er eerst een richtlijn komen HOE je een item voor het eerst invoert. Ook al worden de gegevens op de muziekdrager perfect weergegeven, daar heb je weinig aan als de naam van de artiest niet goed wordt ingevoerd lees: grote kans op dubbele “entries”).
Er zijn een aantal verzamelaars die consequent (dat dan weer wel) namen invoeren zonder komma’s tussen achternaam en voornaam van een artiest. Of vermelden bij de naam van een band geen “The” terwijl dat wel hoort of omgekeerd (wel vermelden terwijl het niet hoort). Ik denkt dat dit probleem als eerste aangepakt moet worden en pas daarna de “inhoud” van het album of de single. vervolgens kunnen ook alle dubbele of driedubbele eruit gegooid worden!
Maar ik vrees dat het dweilen met de kraan open is….

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten

Ik ben het niet helemaal met je eens,dat dweilen, de pop up geeft het wel vaak weer, dan is het een kwestie van selecteren.
En schonen blijft denk ik altijd nodig.
Typefouten zullen er altijd plaats vinden.
Maar als de muziekdrager als uitgangspunt wordt genomen dan onderschep je al veel mits met afbeelding o.a. de landennamen, serienummers etc maar vaak wordt alleen het plaatje van de hoesvoorkant weergegeven,en zijn veel gegevens niet te herleiden.
Zal me daar zelf ook wel eens aan bezondigd hebben,en natuurlijk kan je als je wat vreemds ziet het herstellen, maar dan moeten daar duidelijke afspraken voor staan.
En het aantal dubbel vermelde items in uitvoering etc. is denk ik te overzien.
Hoewel het aantal items behoorlijk aan het stijgen is.

 
FransS Catalogus beheerder 896 berichten

Okee, ik denk dat het inderdaad tijd wordt om een en ander eens goed af te spreken. Ik wil wel het voortouw nemen en een voorzetje doen. Het handigste en overzichtelijkst lijkt me dat ik voor elk onderdeel een apart draadje start binnen deze rubriek.
Heb je andere ideeën dan ik, aarzel dan niet om te reageren :-)

 
DATOMOON 22 berichten

@Longtallernie

Als de beheerders nu eens zelf artiestennamen aan zouden maken? Als gebruikers dit zelf niet moeten doen zullen doublures veel minder een issue zijn, en problemen met(The)Golden Earring(s)zijn daarmee ook van de baan. Een lijst artiestennamen ? zie www.allmusic.com
It’s a hell of a job, maar MISSCHIEN moet iemand het toch maar doen :-)

 
FransS Catalogus beheerder 896 berichten

De lijst artiestennamen is nu al enorm. Het is ondoenlijk om zelf zo’n lijst te maken. bovendien los je zo het Golden Earring probleem niet op, tenzij je alle variaties in je lijst opneemt. het is nu eenmaal een feit dat ze platen gemaakt hebben als The Golden Earrings, The Golden Earring en golden Earring. Eric Burdon heeft platen opgenomen met The Animals, maar ook als Eric Burdon and the Animals, Eric Burdon and the new Animals, Eric Burdon and War etc. De meeste van dit soort problemen zijn op te vangen met aliasen of naamvariaties, maar niet allemaal. Eric Burdon and War is een heel andere band dan Eric Burdon and The Animals.
Nog leuker is een band als Fleetwood Mac. Je hebt de eerste uitgave, de bluesband en de tweede: de popband met oa. Stevie Nicks. Totaal verschillende bands met dezelfde naam.

Allmusicguide is een goede site, maar ik kom toch regelmatig foutjes tegen :-)

 
Razorblade 11 berichten

Hoi,ik vind geen manier om een door mezelf foutief ingegeven track te verwijderen. Kijk ik misschien totaal naast een simpele oplossing? :)

http://www.catawiki.nl/catalogus/platen-cd-s-en-vinyl/artiesten-bands/briggs-the/2962159-leaving-the-ways

track 00

 
Arco Catalogus manager 8,965 berichten

Vanaf het moment dat je iets hebt toegevoegd aan Catawiki is de informatie niet meer van jou, maar van alle gebruikers. Vandaar dat je ook je eigen invoer niet meer kan verwijderen. Maar een beheerder kan dit wel regelen, hoor.

 
Jilles Catalogus beheerder 2,044 berichten

@Razorblade

Is geregeld, track is weg

 
wiedanwel 27 berichten

@Dick52,

Ik zie nu bij het invoeren van CD's dat er bij Hoofd artiest / band, ALLE artiesten staan. Je mailde mij destijds dat ik daar "Diverse artiesten" in moest vullen op de volgende manier: 3205363

En de artiesten ook bij de behorende track.

(Ziet er naar mijn mening ook netter en overzichtelijk uit)

Als ik het voorbeeld bekijk van u, dan staan de artiesten op 1 hoopje in Hoofd artiest / band en bij de tracks nog een hoopje artiesten, niet bij de behorende track.

Wat is nu de goede manier? 

 

 
kdamme 507 berichten

3205363 Is qua tracks goed ingevoerd.

Bij een dergelijk album horen de losse artiesten niet bij hoofd-artiest.

Als een artiest op elke track meespeelt is hij wel hoofd-artiest.

 
wiedanwel 27 berichten

Dat snap ik, maar het voorbeeld wat Dick52 in zijn eerste bericht als voorbeeld geeft is dan toch niet goed?

CD “403821”   En zo zijn heel veel verzamelalbums ingevuld, en word ook nog steeds zo ingevuld.

Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen.

 

 
kdamme 507 berichten

403821 Is het gevolg van een wijziging vorig jaar en was ten tijde van invoer wel correct. Dat moet nu inderdaad aangepast worden. Door eenieder die daar zin in en tijd voor heeft.

Recente invoer kon ik zo 1-2-3 niet vinden. Kan het gevolg zijn van kopiëren van oude items. 

Het is tijd voor een volledige update van de invoerinstructie, wordt over nagedacht, maar dat kan wel even duren.

 
wiedanwel 27 berichten

Oke bedankt, het is me duidelijk.

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten In het verleden omstreeks 2009 konden we maar 1 artiest weergeven dat lukte dus niet bij dit soort items toen is de optie gemaakt meerdere artiesten en diverse artiesten! Om toch de juiste track bij de artiest te plaatsen deden we dat met behulp van bijzonderheden. Dit hebben we niet mee kunnen nemen tijdens de conversie van de trackvelden. En helaas moeten we dit handmatig doen Zal dit item aanpassen hoop dat het duidelijk is en iedereen zou beheer veel werk uit handen nemen als je dit kan herstellen als je het tegen komt
 
Dick52 Catalogus beheerder 2,751 berichten @wiedanwel dit zijn.dus de gevolgen van de conversie en dus handwerk om te herstellen bij de aanpassing toen werd de laatste invoerder naam die een aanpassing deed weer gebruikt, vandaar dat je heel vaak de naam van FransS en af en toe Dick52 redelijk vaak tegenkomt
 
wiedanwel 27 berichten Dat wist ik niet dat dat eerst niet kon, maar het is me nu duidelijk.De meeste die ik tegen kom heb ik ook hersteld maar het viel me gewoon op.Kwam er zelfs 1 tegen die alle artiesten weer had teruggezet, vandaar mijn vraag.Dacht misschien doe ik het dan verkeerd en dan zou al dat werk voor niets zijn.
 
ronvanderlinden 16 berichten

Is het voor jullie mogelijk om een nieuw genre toe te voegen? Ik heb namelijk nogal veel albums in het genre Synthpop. Nu voer ik ze in onder pop en rock omdat ik geen andere mogelijkheid heb die dichter in de buurt komt. Maar voor een genre waar honderden bands onder vallen is dit iets te algemeen. Denk o.a. aan bands als O.M.D., Ultravox, the Human League, Visage, enz. Maar ook hedendaagse bands als: Ayria, Ladytron, La Roux, enz.

 
kdamme 507 berichten

Synthpop is toegevoegd.

 
ronvanderlinden 16 berichten

Bedankt kdamme. ben ik ook weer helemaal gelukkig ;-)

Reageer op onderwerp