We are hiring!

Forum (96285 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Recente berichten door alkyoto

Toon berichten in de volgende talen

04-07-2012 18:20:05
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuw: gratis Catawiki Stripenveloppen

Hoi Rene, Het ging me in deze niet om een stuk eigen belang, want ik zou als wel heel erg "inactieve" beheerder daarop toch al geen recht hebben. Dus ik zit erzelf niet mee, hoor! En de strip enveloppen gaan dus ook in de zomer gewoon door, dan moet ik snel nog even als prestatie daarvoor iets op een veiling scoren dus! Maar zou je de vraag of er dan van elke strip envelop ook altijd enkele speciale beheerders enveloppen zijn gemaakt (en de betreffende oplage dan ook graag) nog dan wel kunnen beantwoorden misschien .
 
04-07-2012 09:47:47
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuw: gratis Catawiki Stripenveloppen

@Rene Zal er in ivm de vakantieperiode een rustpauze mbt de strip envelop worden ingelast eigenlijk? Of gaat het circus gewoon door in juni en augustus, zo ja wie zullen dan de enveloppen. voor die beide maanden voor hun rehekening nemen eigenlijk? Zijn beide tekenaars al bekend eigenlijk? En wat moet je als beheerder hebben gedan om zo'n beheerders envelop te verdienen eigenlijk? En geldt dan voor alle andere varianten dat er naast de "gewone" versie ook een beheerders variant bestaat? Van de Toonder envelop was het bekend gemaakt dat er 2 exemplaren zouden zijn, dit ivm de speciale "Toondervelong" variant.
 
17-03-2011 11:46:58
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Ex-libris, prenten en portfolio's

Hoi Rene,

Ok, die optie kende ik al, en heb hem ook al bijv. als zodaing toegepast bij de lossen prenten van de Cadillac-Club. Maar het gaat mij in principe om, dat je in 1e instantie aleen maar de vermelding (en dus 1 plaatje) ziet staan van de Cadillac-Club, en dat je pas nadat je dit item hebt aangeklikt, een niveau lager gaat en je dan pas alle prenten en toebehoren behorende bij deze portfoliomap te zien krijgt. Nu staan ze er ze staan nu allemaal al in op hetzelfde niveau zal ik maar zeggen. En dat maakt het overzicht lastiger/moeilijker, snap je? Nu lijken er vele cadiilac-Clubs te bestaan zal ik maar zeggen.

Albert

 
17-03-2011 08:41:55
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Ex-libris, prenten en portfolio's

Hoi Rene,

Prima, die aparte rubrike, dat maakt het weer wat wel sneller en beter qua overzicht. Maar zou dan ook per item de mogelijkheid kunnen komen te bestaan, daaronder nog een extra niveua te krijgen, zodat je niet aleen de de portfoliomap (en misschien 1 of 2 van de prenten, dan wel een collage van de prenten, die de inhoud uitmaken) kunt laten zien, maar ook de mogelijkheid hebt om alle prenten uit de map (soms meer dan 10 of 20 stuks) te kunnen laten zien, zonder dat het een "chaos" wordt bij de betreffende tekenaar. Zolas nu wel het geval is bij bijvoorbeeld henk Kuijpers 9en dat is deels mijn eigen "fout", omdat ik daar alle prenetn van de series bijv. apart heb ingescand, omdat ik persoonlijk vind dat dat de bedoeling moet zijn, en dat je dus niet aleen maar een schutbald kunt laten zien van de portfoliomap, terwijl het natuurlijk toch gaat om de inhoud, dus alle prenten afzonderlijk, toch?

Hopelijk is dit technisch uitvoerbaar, zodat we straks een nog betere, nog overzichtelijker Catawiki hebben/krijgen.

Albert (Alkyoto)

 
10-12-2010 18:33:30
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / De Stripdagen gaat verhuizen

Hoi Puurveensboeken, 

Valkenswaard (of beter "Het Brabants Stripspektakel") gaat ook volgend jaar gewoon door hoor, Alhoewel er een doorstart wordt gemaakt met een andere organisator, maar nog wel met enige ondersteuning van Johan Gerlings (de vorige). 

Dus: Valkenswaard is dood, lang leve Vallenswaard!

 
24-07-2010 11:12:14
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Belangrijke mededelingen!

Nou zoals verwacht heeft dit onderwerp over de 5% veel opschudding en reacties opgewekt (en dat zal nog wel even wat langer aanhouden lijkt me zo), maar ik persoonlijk vind het idee van de 5% commissie bij verkoop boven de 100 euro op zich wel ok (en het was ook al eerder eens aangekondigd dat het er tzt zo zou uit komen te zien, dus het is niet echt een donderslag bij heldere hemel (tenminste niet voor mij als oud gebruiker en deelbeheerder van Catawiki) kunnen gaan worden), alhoewel er natuurlijk nog wel veel zaken besproken en duidelijk vastgesteld en vastgelegd moeten worden mbt de daadwerkelijke uitvoering ervan. Maar ik als pure verzamelaar (en dus niet als pro-verkoper) heb echt zoveel baat bij Catawiki zoals het nu is, dat ik graag zonder probleem een financiële 5% bijdrage mbt mijn eigen shopverkoop zou willen betalen, als daarmee de toekomst van Catawiki verzekerd is en deze nog beter en groter kan worden. Ik kan me voorstellen dat dit voor andere, met name dan de pro/verkopers, (nog) niet of moeilijker te verteren is. Maar daarover moet er dan maar goed en uitvoeriger SERIEUs over gedebateerd worden (dus zonder allerlei stekeligheden, aanvallen op elkaars bijdragen en (wel of niet goedbedoelde)grapjes etc, etc), dan ben ik er van overtuigd dat er zeer zeker iets op termijn zal uitkomen dat voor de meesten acceptabel zal zijn. (Misschien dat daarom dan de invoering van 1 augustus dan ietwat met 1 of 2 maandjes opgeschoven zou kunnen/moeten worden?). Maar laten we met zijn allen als Catawiki belanghebbenden er alles aan doen om Catawiki voort te laten bestaan en om het nog beter en professioneler te laten worden.

@ Rene en Marco, in het D v/h N van vandaag stond een goed en informatief artikel over Catawiki. TOP

 
26-05-2010 00:14:58
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Marco is vader!

Marco,
Van harte met jullie dochter, heel veel sterkte en slaap de komende tijd!

 
24-03-2010 17:14:37
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Overzicht nieuwste items is traag

Hoi Marco,
In elk geval is inderdaad de “nieuwste items” pagina nu weer als vanouds!

 
24-03-2010 16:13:31
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Overzicht nieuwste items is traag

Hoi René, over het algemeen is alles veel langzamer, maar met name het openen van de nieuwste …. pagina’s duurt echt veel langer dan zeg maar een aantal weken geleden. Thuis gebruik ik Google Chrome, maar op het werk gewoon Explorer.
Alkyoto
P.S.Toe maar, weer een nieuwe “mug-shot” laten maken zo te zien? LOL

 
24-03-2010 15:20:51
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Overzicht nieuwste items is traag

Ik heb dit inderdaad ook gemerkt, het duurt allemaal erg lang voordat je een volgende pagina krijgt.
Theokop, je bent dus zeer zeker niet meer de enige.

 
16-03-2010 19:01:30
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nomineer ons s.v.p. even!

Hoi Rene,
Waarom ook niet als 3e nominatie ‘Meest innovatieve concept’ eigenlijk? Heb ik er tenminste wel even bij gedaan, naast de andere 2!
Alkyoto

 
24-01-2010 01:05:16
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Zoeken op Catawiki-nummer

Hoi René,
“Je bedoelt bij de filter-opties in de catalogus? Dat is wel een goed idee ja. Dat je meteen kunt filteren op wat je zelf wek of niet hebt.”
Inderdaad dat bedoelde ik, zodat je snel kunt zien wat zelf al wel en nog niet hebt binnen die serie/held.

 
23-01-2010 12:37:15
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Zoeken op Catawiki-nummer

@ Marco & René,
Is het misschien mogelijk bij de selecteer opties die je nu al hebt bij bepaalde series/helden, ook de optie toe te voegen om te kunnen zien wat jezelf al in de eigen verzameling hebt van die betreffende serie/held misschien? Nu kun je dat alleen maar zien (denk ik tenminste) vanuit het tabblad “Mijn verzamelingen”
Alvast dank voor jullie (re)actie in deze.

 
27-12-2009 14:24:01
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Afspraken over toevoegen gegevens / Invoeren nieuwe albums

@ Arwin en iedereen,
Ik ben het met de onderstaande uitspraak van Arwin voor 1000% mee eens (en ja, voordat ik daar weer een reactie op krijg, LOL, er staat een 0 teveel, maar dat dikt het zo mooi aan vond ikzelf!),en sluit me daar daarom graag daarbij aan dus!
“Maar hoe moeilijk dat ook is, we mogen elkaar nooit voor “freak” uitmaken, ook niet als je dat meteen daarna deels weer terug neemt.Als het normaal wordt dat we elkaar op die manier gaan aanspreken valt wat mij betreft de bodem onder Catawiki weg en trek ik me helemaal terug”.

 
26-12-2009 14:45:07
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Vertalen / Afspraken over vertalen

@ Arwin & Iedereen
Ben het met Arwin eens dat we daar waar mogelijk altijd een en dezelfde vertaling gebruiken. Bijv. “edition” i.p.v. “print”. Dit zou ik dan zelf graag overlaten aan een native speaker, die als laatste controleur de vertalingen zal nagaan. Ik ga ervan uit dat hij/zij dan ook de opdracht meekrijgt daar waar nodig de boel te synchroniseren? (vraag met name aan Rene en Marco).
Daarnaast kan ik me inderdaad wel vinden in een aanpassing van het veld dat nu nog “Bijzonderheden” heet in “Aanvullende info” (UK “Additional info”)

 
25-12-2009 12:49:39
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Vertalen / Afspraken over vertalen

@ iedereen en AvdP in het bijzonder:
“Hij die zonder fouten is werpe de eerste steen” Ik heb soms wel eens veel last van plaatsvervangende schaamte als er wat laatdunkende opmerkingen geplaatst worden zoals bijvoorbeeld “Leer eerst Nederlands” terwijl de schrijver in deze zelf ook (trouwens heel menselijk) niet foutloos in zijn Nederlands is. Bijv. “krome (i.pv. kromme)vertalingen”, dan wel “Niet ingevult”(i.p.v. ingevuld).
Dus laten we ons s.v.p. concentreren op de inhoudelijke kant van de commentaren, en laat ons in het vervolg wat minder primair reageren. Alhoewel ik daar echter zelf(gezien recente gebeurtenissen) ook niet altijd geheel aan ontkomen ben en dit forum voor een eigen “vete met Arco” heb misbruikt, waarvoor nogmaals mijn verontschuldigingen aan iedereen (ook dus aan Arco).
Maar laat ik afsluiten met de beste wensen voor iedereen, en moge 2010 het beste Catawiki jaar ooit worden!
Alkyoto

 
24-12-2009 10:58:40
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Vertalen / Afspraken over vertalen

Hoi Rene,
Ok, duidelijk “edition” dus! Ik heb daarom de 2e en 3e druk dus ook maar aangepast en veranderd in ‘edition”, ok?

 
23-12-2009 18:00:11
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Vertalen / Afspraken over vertalen

Hallo “vertalers”,
Hierbij even een opmerking mbt het gebruik van verschillende vertalingen voor hetzelfde begrip. Ik had zelf bij de rubriek “druk” de vertaling van de 1e druk (en dus ook 1e druk van een heruitgave”) aangepast in “print” ipv “edition”. Dit dus als gelijkschakeling naar mbt de volgende drukken vanaf de 2e en de herdruk, hier werd nl. ok al “print” gebruikt ipv “edition”. Maar nu zie ik dat de vertaling van “edition” weer terug zijn bij de 1e druk. Mijn voorstel nu is dan om dan toch overal “edition” dan overal “print” te gebruiken, want eenduidigheid lijkt me toch echt een eerste vereiste.
Alloto

 
23-12-2009 13:30:47
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Algemeen - Vertalen / Afspraken over vertalen

Hoi allemaal,
Ik heb een lijst opgesteld van veel gebruikte begrippen, zoals ze al in het Engels al als vertaling binnen de striprubriek gebruikt werden, dan wel heb ik zelf een aantal toegevoegd. Ik heb daar waar mogelijk al wel alle begrippen gelijkgeschakeld, zodat er nu nog maar 1 vertaling gehanteerd wordt. Mocht ik er toch nog 1 vergeten hebben, dan hoor ik dat graag, dan wel kan die natuurlijk ook aangepast worden. Mij lijkt het nl. erg verstandig te komen tot 1 uniforme vertaling van de verschillende begrippen, om nog meer onnodige verwarring te voorkomen. Uiteraard heb ik niet de waarheid in pacht, dus evt. veranderingen en/of aanpassingen in die lijst zijn natuurlijk altijd mogelijk. Maar dan wel svp altijd na en in overleg en met een duidelijk beleid daarin dan graag. Wie neemt daarin overigens het voortouw vraag ik me af? Rene dan neem ik aan?
Voor wie dat wil kan ik de lijst uiteraard even opsturen via de mail. Of is er misschien een mogelijkheid deze ergens op een plek te zetten, waar iedereen er dan zonder problemen bij kan, en evt. aanpassingen kan doorvoeren en zo?
Wil je de lijst echter nu zsm dan stuur me daartoe even een mailtje svp, ok? Mijn e-mail is aeykenaar@home.nl
Albert (Alkyoto)

 
16-12-2009 22:13:53
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Afspraken over toevoegen gegevens / De achtercover van comics

Hoi Willem,
Eigenlijk is de vraag stellen ook al gelijk de vraag beantwoorden in deze, nl. de achterkant dus! Mijn inziens is dit gewoon een principe dat bij alles (ook al is het niet leuk, niet interessant) gehanteerd zal moeten worden. Eigen persoonlijke waardeoordelen moeten dan maar even voor dit principe uitgeschakeld worden lijkt me.

 
11-12-2009 13:32:40
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Hoi Arwin, AvdP (en mogelijk andere stille “volgers” van deze catawiki-soap),
Ik heb inderdaad wel, vanwege deze aanvaring met Arco, even heel kort overwogen als beheerder te stoppen. maar na enige zelfreflectie en wat bemoedigende woorden van anderen binnen Catawiki, dat ook zij als beheerders niet altijd feilloos zijn geweest(dank daarvoor o.a. Arwin, want wie is dat tenslotte wel?) in hun doen en laten. Het gaat tenslotte om Catawiki en niet om mij, dan wel Arco (of wie dan ook). Dus ik zal daarom dan toch maar aanblijven, maar ik zal uiteraard de onderlinge wrevel nog wel persoonlijk met Arco tzt uitspreken. Maar dan wel ( helaas ;-) voor jou, AvdP) buiten dit Forum om), want daar hoort dit allemaal helemaal niet thuis natuurlijk!
Met de beste stripgroeten,
Albert (Alkyoto)

 
10-12-2009 16:34:21
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Hoi Verzamelfrank,
Ik leef met je mee, maar je ziet dat er wel razend snel binnen Catawiki gewerkt kan worden! Maar gelukkig ben jezelf degene die dit probleem terecht aan de kaak heeft gesteld. Helaas was het mij (en Arco zal dat zeker beamen) tot mijn eigen schande (de schade zijn we momenteel nog aan het opnemen :-( dus) geheel ontgaan!
Albert (Alkyoto)

 
10-12-2009 14:37:04
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Hoi Rene,
Ok, prima ik wacht jouw mailtje in deze dan wel nog even af. Ik heb jullie (jouw en Marco) hierover echter ook eerder zelf al via de interne Catawiki mail (aan jouw adres) een persoonlijk bericht gestuurd, ok?
Trouwens is het geen ruzie om alleen maar dit vriendelijke Donald Duck topic helaas. Was dat maar zo, het zit wel een flink stuk dieper dus!
Albert

 
10-12-2009 08:36:35
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Hoi Arco,
Inderdaad weet ik nu genoeg en ik zal daaruit mijn eigen conclusies trekken, je wordt dus uitermate bedankt! Ik zal je overigens even nog persoonlijk via de prive-mailing een ander meer gepast antwoord sturen over jouw “bull-houding” in deze, o blijkbaar alwetende. almachtige, overingenomen opperbeheerder Arco, want daar hoeft de rest uiteraard via dit Forum niet van mee te genieten. Echter moet ik nog wel dit voor iedereen even kwijt, over onwetendheid gesproken, dat het ook U opperwezen niet ontslaat van een gezonde mening/dan wel actie mbt een herdruk die wordt ingevoerd met prijs, die ongeveer op een 10-voud lag van de 1e druk. Dan kom je mijn inziens toch ook wat te simpel en te makkelijk weg, met jouw opmerking: “En inderdaad: ik review zeker zo goed als nooit prijzen, omdat ik me op dat gebied geen kennis toedicht” Dat heeft dan mijn inziens ook iets in zich van gemakzucht (misschien naast lichtvaardigheid en onwetenheid ook nog 1 van de 7 grote Stripdoodzonden!?). Maar je houdt de rest van het ongecensuureerde commentaar nog van me, te goed, ok?
Albert (Alkyoto)

 
09-12-2009 22:48:16
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Arco,
Het spijt me wel, maar ik vind het persoonlijk onacceptabel dat je je zo in termen als “bull” zou moeten uitlaten, vooral gezien het feit dat ik jou niets kwalijk neem, en dacht ik toch ook nog duidelijk te hebben uitgelegd dat het mijn eigen fout (en dus niet jouw iets te verwijten valt) in deze geweest is. Dus ik zou het zeker gepast vinden, dat jij dat “bull” zou willen terugnemen. Zo niet dan weet ik genoeg!

 
09-12-2009 16:11:30
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Donald Duck en Disney / Donald Duck 1952

Hoi Rene en Verzamelfrank,
Eerlijk gezegd weet ik niet meer zo precies hoe en wanneer ik dit goed gekeurd heb eigenlijk, maar als Rene dit zegt dat zal dat zeer zeker kloppen. Ik heb trouwens bij mijn weten de cataloguswaarde niet zozeer goedgekeurd, als wel enkele laatste wijzigingen door Arco dacht ik zelf zo. Geen goed excuus natuurlijk, maar wel waar. Ik ben er eigenlijk waarschijnlijk (te) automatisch vanuit gegaan dat Arco eerdere wijzigingen al gecheckt zou hebben, en heb met name gelet op zijn (Arco) allerlaatste aanpassing(en), waarmee ik wel akkoord kon gaan. Misschien dat Arco, dan wel Janie Meiburg een verklaring hebben voor dit grote prijsverschil. Het zou natuurlijk kunnen komen dat dit een zeer bijzondere, zeldzame herdruk is, maar dan zou misschien nog als bijzonderheid toegevoegd kunnen/moeten worden? Ik zal hieruit de les trekken, alvorens iets goed te keuren sowieso ook alle andere wijzigingen door eerdere, andere gebruikers ook mee te menen, ok?

 
25-11-2009 23:20:00
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Dig en dag op Stap

Hello Anni,
In the catawiki catalog there are (as you yourself can see under “Series/Helden” Dig en Dag op stap (or under the serie “Dikkerdaks”) there are 9 known albums so far. And only 1 until now for sale, see catawiki item number 607081. I’m not sure i you wanted this information, as it is just plain t see in the digital catlog allready. If not sorry, if so you’re welcome, ok?
Alkyoto

 
15-11-2009 09:01:40
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Onterecht gebruik nieuwstaat in shops

Hoi allemaal,
Ik heb me allereerst een beetje afzijdig gehouden van de al langer lopende discussie rondom de verschillende vermeldingen van de itemstaat, maar nu wil ik dan toch even Experiment626 bijvallen, want de term stockstaat(als zijnde niet gelezen) vind ikzelf beter dan de toch wel verwarrende term “nieuw”, die wel heel erg lijkt op de vermelding nieuwstaat. Misschien dat zelfs de term “mintstaat” zoals bij de comics gebruikt zou kunnen worden,als er maar een duidelijk verschil is. Bij nieuw en nieuwstaat is dit verschil nauwelijks aanwezig!

 
19-10-2009 15:43:05
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / foutjes?

Hoi Willem,
De 2e link met nummer 91124 is trouwens wel een ander album, nl. “de zwarte tijger” van Pits en Kaliber”, dus geen Vrouwen in’t wit! Je bedoelde denk ik 91129?

 
19-10-2009 15:38:20
alkyoto 71 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / foutjes?

Hoi Willem,
helemaal mee eens! Dat lijkt mij ook wel logisch. het album is tenslotte gelijk aan het al aanwezige item. Laat men dan zelf als bijzonderheid in de eigen verzameling aangeven, dat het album incompleet. dus zonder bijlage is oid.
Alkyoto