We are hiring!

Forum (98705 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Recente berichten door artdecorations

Toon berichten in de volgende talen

18-09-2014 11:21:03
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuwe homepage!

@rene

"Op dit moment zijn ze geselecteerd op basis van populariteit. Het is echter inderdaad de bedoeling om deze te gaan personaliseren op basis van de interesses van de (ingelogde) gebruiker."

Goed nieuws, dat er wordt gewerkt aan deze door mij gesuggereerde optie.

Dank hiervoor.

 
15-09-2014 12:36:15
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuwe homepage!

@disney

Gewoon een bookmark aanmaken in je browser. Dan is je probleem opgelost.

Overigens ben ik het wel met jou en enkele verzamelaars eens, dat het vooral voor nieuwe Catawiki catalogus en shop gebruikers hoogdrempeliger wordt om zich aan te melden. Dat men ook een shop aan kan maken wordt zelfs niet genoemd op de homepage.

Op het eerste gezicht is het dus voor nieuwe gebruikers een stuk minder duidelijk dat het hart van Catawiki meerdelig is:

Het beeld wat nu op de homepage naar voren komt is dat catawiki vooral een veilingsite is.

Dit kan op korte termijn een negatieve invloed hebben op het aantal aanmeldingen van nieuwe verzamelaars en vooral ook het aantal verkopen in de shops.  En dat kan toch niet de bedoeling zijn? 
Men moet niet vergeten, dat potentieel veilingaanbod en veilingbiedingen niet alleen van nieuwe veilingusers komen maar ook uit de "kweekvijver" van nieuwe verzamelaars en shopeigenaren

Suggestie: Zet een shops link naast de link van het verzamelaarsplatform , maak de link verzamelaarsplatform boven aan de website grafisch prominenter (button) op de homepage en voer deze verandering door op alle pagina's. 

Ik ben benieuwd hoe Catawiki dit zelf inschat. Want wellicht zien we iets over het hoofd

 
15-09-2014 10:45:57
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuwe homepage!

De blauwe link: verzamelaarsplatform verdwijnt als je op een veiling klikt.

Om alle opties op het verzamelaarsplatform te kunnen benaderen moet men dan eerst weer naar de eerste homepage.  Dat werkt nogal omslachtig.

 

 
15-09-2014 08:24:07
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Nieuwe homepage!

 

Beste @rene @marco

Wat een positieve verrassing deze ochtend. De koffie smaakte daardoor extra goed. Als een van de gebruikers van het eerste uur  wil ik jou, Marco en je hardwerkende team feliciteren. Er is een heldere logische en eenduidige keuze gemaakt die de site, haar gebruikers en bezoekers ten goede komt.

Wat positief opvalt is de nieuwe overzichtelijke homepage en bijbehorende navigatie. Wat met name positief in het oog springt is de pinterest-achtige benadering van de pagina bijzondere kavels
Waar ik benieuwd naar ben is hoe deze worden gegenereerd. Ik kan me voorstellen, dat als er vele bieders op een kavel bieden, dat dan vervolgens zo'n kavel bij de bijzondere kavels wordt weergegeven. Ik ben dus benieuwd op welke wijze dit tot stand komt.

 • Bovenaan kan men kiezen uit de keuzeveldjes van de veilingrubrieken kunst - sieraden - postzegels-curiosa - boeken  en automobilia.
  Zijn dit veldjes die steeds veranderen naar gelang populairiteit, hoeveelheid bieders, veilingopbrengsten of is dit een statische keuze?
 • Denkt Catawiki eventueel aan een optie om deze keuzeveldjes meer persoonlijk te maken en af te stemmen op en te relateren aan de individuele keuzes van de gebruiker?

Opmerkingen

Indien men kiest voor de weergave alle veilingen op datum resulteert dit in een uitstekende overzichtelijke lijst met ook de themaveilingen. Dit ziet er ook qua layout heel strak uit. Ik zou dan ook graag zien dat deze pagina verschijnt als je op alle veilingen klikt

Die overzichtelijkheid mist men namelijk enigszins indien men het tabbblad Op veilingcategorie aanklikt. Men zou daar ook alle themaveilingen verwachten die bij de diverse veiling categorieen  worden gehouden. Dat is echter niet het geval. Ook qua layout is deze pagina minder sterk, minder compact en met vooral heel veel witte ruimte, wat dan ook resulteert in onnodig veel scrollen.

Veel zou ook verholpen kunnen worden door aan de veilingpagina alle veilingen het tabblad thema veilingen toe te voegen

Waar ik overigens nog naar uitkijk is een oplossing voor de "kijkdagen" (dat kost nu nog 5 klikken)

 

Nogmaals van harte!

Mede dankzij dit soort verbeteringen steekt Catawiki als Online veilinghuis met kop en schouders boven de rest uit en weet ze het verschil te maken voor de serieuze verzamelaar en de serieuze veilingaanbieder. Het is dan ook een genot om via Catawiki te veilen.
Het is ook fijn om te merken dat Catawiki in positieve zin iets doet met de feedback van haar users.

Dank hiervoor.

 
01-09-2014 19:39:08
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Affiches en posters - Affiches en posters algemeen / Affiche / poster veiling

Inmiddels heeft Catawiki dankzij de sympathieke Veilingmeester Heine Simons een hele aardige Affiche en emaille borden veiling neergezet.

Bedankt voor je attente antwoord

vriendelijke groeten

Artdecorations

 

 
14-07-2014 09:31:38
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Blikken en trommels - Blikken en trommels algemeen / Waarde Côte D'or snoepblik

@Didika

Dit is een relatief jong cote d'or blikje met een waarde tussen de 2,5 - 5 €

Maar je weet soms nooit. Wellicht heeft de juiste Cote d'or verzamelaar er zelfs iets meer voor over. Maar een opbrengst van meer dan 10 € lijkt me onwaarschijnlijk.

 
06-07-2014 13:04:45
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Japans en Chinees hulp gevraagd

@Artiek

Er zijn uitstekende  merkenboeken te koop bij de welbekende sites. Verder is het nodige te vinden op internet.  I.p.v. je dus afhankelijk te maken van experts is een flink stuk zelfstudie op de lange termijn veel zinvoller

Een goed boek t.a.v. Chinees keramiek is o.a. The New and Revised Handbook of Marks on Chinese Ceramics

 

Succes

 
26-06-2014 19:14:20
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Huidige invoer veilingen is deels bewerkelijk

@Elmoronco

 

Jij bedoelt vermoedelijk de mogelijkheid voor de hoogste bieder om de wijze van verzending aan te geven. Dat voert wellicht wat ver denk ik.
 

Ik bedoel echter de dropdown mogelijkheid voor de invoerder van de veilingkavels.

 
26-06-2014 12:31:45
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Huidige invoer veilingen is deels bewerkelijk

@Marco

1. Verzendkosten

Steeds weer loop ik tegen het feit aan, dat ik bij ieder nieuw kavel de TNT cq DHL verzendkosten moet gaan opzoeken en invoeren wat steeds weer tijd kost.
Ik begrijp ook van diverse veilingmeesters dat "foutief ingevoerde verzendkosten" steeds weer een terugkerende issue is waar teveel tijd aan moet worden besteed. Tijd die door veilingmeesters veel beter besteed kan worden, lijkt me.

Een dik jaar geleden heb ik van je begrepen, dat Catawiki bezig is met de ontwikkeling van een wat gebruikelijkvriendelijkere versie van de verzendkosten veilinginvoer.  Ik vroeg me af wat de status hiervan nu is.

Zelf vind ik zoals je weet de verzendprofielen zoals Etsy ze hanteert erg gebruikelijksvriendelijk en subliem in zijn simpelheid:

Je maakt bij Etsy eenmalig (!) de verzendprofielen aan en bij de volgende shopitems of veilingkavels is het een kwestie van een dropdown menu en kost verwerking enkele seconden.
Ik kan me zelfs voorstellen, dat binnen de "veiling CMS" een koppeling gemaakt wordt met de meest actuele verzendkosten van o.a. DHL , TNT e.d. Dat moet technisch zondermeer mogelijk zijn. 
Ik zou je willen uitnodigen eens in te loggen op Etsy om de proef op de som te nemen.
Overigens heb ik je de screenshots in het verleden al enkele malen gemaild. Maar ik kan me voorstellen, dat je hier nog niet aan bent toegekomen.  Als je wilt kan ik ze nog een keer mailen.

Voordelen verzendprofielen 

• Catawiki breed  eenduidige verzendkosten

• gebruikelijksvriendelijke invoer van veilingkavels / shopitems

• Snellere invoer van veilingkavels / shopitems

• Minder tot geen  "wildgroei" van buitenproportionele  verzendkosten (bedoeld en onbedoeld) door veilingaanbieders die via een omweg zo hun winst  opschroeven.

• Veilingmeesters hoeven minder tijd te besteden aan mailtjes betreffende foutieve verzendkosten

• Meer tijd voor het kwalitatief verbeteren van de veilingen.

Voornoemde kan zondermeer omzetverhogend werken, daar het aanbieden nog laagdrempeliger wordt en bieders niet afhaken door te hoge cq onjuiste verzendkosten.

2. Gratis verzending  

Graag zie ik de mogelijkheid om per landencategorie aan te geven of ik een veilingkavel gratis zal verzenden (eventueel gekoppeld aan een bepaalde opbrengst). Dit is een optionele service mogelijkheid die ik als veilingaanbieder graag wil kunnen toepassen bij b.v. de duurdere kavels. Commercieel is dit voor aanbieders een waardevol en goed instrument om meer bieders aan te trekken.

3. Goede doelen

Ik heb als verzamelaar uit ervaring geleerd, dat het goed is om elkaar wat te gunnen. 

De Beatles zongen het heel treffend: "The love you take is equal to the love you make" :-)

Ik zou het dan ook willen toejuichen, dat Catawiki de mogelijkheid aan veilingaanbieders geeft om een percentage te schenken ( binnen Catawiki) aan goede doelen naar keuze (door Catawiki bepaalde goede doelen uiteraard).
Dit draagt ook bij tot een nog positievere beeldvorming van Catawiki en haar gebruikers. 

Ik hoor graag wat het Catawiki team en Catawiki users van voornoemde suggesties vindt.

 

 
11-06-2014 16:11:09
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Status zichtbaar in veilinglijst

Dank Natascha voor de voortvarende actie.

Complimenten trouwens voor de Glossy profielfoto. Vereweg de mooiste van het hele Catawiki team ;-)

Ik heb trouwens nog een toevoeging. Zie graag ook een tabel met titel:
Datum aangeboden. Dat geeft voor zowel aanbieder als veilingmeester een goed beeld hoe lang een kavel al  "in de wacht" staat.

 
11-06-2014 13:12:14
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Status zichtbaar in veilinglijst

Zou het mogelijk zijn een tabel toe te voegen aan de overzichtlijst van je kavels waarin zichtbaar wordt wat de status is van het kavel. (verpakt, verzonden etc.)

Ik kan dat wel in een dropdownmenu veranderen zodat er een automatische mail wordt verstuurd aan de winnaar, maar dat is op de overzichtslijst verder niet zichtbaar.

Indien catawiki dit implementeerr resulteert dit in een beter overzicht voor de aanbieder en voor sommigen een wat vlottere afhandeling van de kavels.

Nu is men genoodzaakt dit bv. bij te houden in een eigen database.

 
26-05-2014 21:55:32
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Kijkdagen veilingen

Paul

Inderdaad het gaat niet altijd om het geld maar als verzamelaar ook om passie.

Het is fijn om te zien, dat Catawiki een aantal signalen heeft opgepikt van zondermeer betrokken gebruikers om de capaciteit en kwaliteit te verhogen.
Je ziet nu dan ook al na twee Zondags veilingen het resultaat. Dankzij de zondagsveilingen is er meer variatie en kwalitatief beter aanbod. Met name de kwaliteit van het antiek is met sprongen vooruit gegaan. Het wordt er dus alleen maar leuker op.

 
26-05-2014 12:25:09
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Kijkdagen veilingen

Na twee Curiosa & antiek veilingen op zondag, wil ik de veilingmeester Job Kwakman en uiteraard ook Tammo feliciteren. De Zondag veilingen zijn tot nu toe een groot succes gebleken. Het aanbod is een stuk gevarieerder en er worden prachtige stukken antiek aangeboden zoals een werkelijk prachtige Pinball machine van Anythingelse. Ook is de veiling veel meer in evenwicht qua aanbieders, daar het aantal kavels zo ongeveer is verdubbeld.  Dit geeft de nodige ruimte voor serieuze en goede aanbieders  om meerdere kavels tegelijk aan te bieden en wordt het steeds aanlokkelijker en interessanter voor serieuze bieders om te bieden.
De looptijd van 2 1/2 dag is vooralsnog geen belemmering voor een mooi veilingresultaat. Een hele fijne verbetering en het is een feest dat we ook Zondag's naar een verrassende Catawiki veiling kunnen uitkijken :-) 

Catawiki....It's getting better all the time!

 
20-05-2014 18:48:05
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Kijkdagen veilingen

@sinbad

Ik weet wel zeker dat de aanbieder erg opgelucht is dat ie 't ding kwijt is.

De veiling van de Big Mouth Prullenbak bewijst maar weer eens dat het belangrijk is de mooie verhaaltjes van aanbieders goed te checken, te cross-checken en niet over één nacht ijs te gaan bij het formuleren van de kavelbeschrijving.

Hopelijk wordt er in de toekomst gekeken naar een mogelijke splitsing in aparte Curiosa en aparte Antiek veilingen. Dit zou veel duidelijkheid scheppen bij zowel bieders als aanbieders. Dan kunnen de pseudo antieke Milo en altdorp beeldjes, pseudo vintage prullenbakken, wandelstokken, gietijzeren spaarpotten e.d.  naar de Curiosa en echte vintage items naar de Antiek veilingen.

Overigens is het al fantastisch, dat Catawiki heeft besloten om een tweede Curiosa & Antiek veiling op zondag te houden. De looptijd van 2 1/2 dag is wat aan de korte kant,  maar het aanbod is daardoor wel een stuk gevarieerder en beter geworden. Daarnaast zijn de wachttijden voor aanbieders een stuk korter geworden. Een prachtige verbetering, waar we lang op hebben moeten wachten.
Complimenten dus aan het Catawiki team.

 
17-05-2014 15:06:33
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Kijkdagen veilingen

@boekenmagazijn  Ik kan je geen ongelijk geven.

Wat de Big Mouth Prullenbak verdacht maakt is het feit dat er vrijwel niets over te vinden is.  Zover ik heb kunnen researchen is zo'n exemplaar ook nooit geveild. 
Ook is het onbekend bij welk amusementspark of circus in Amerika 't zou hebben gestaan, wat op zich al verdacht is. Waarom duikt dit item nu ineens op, en zijn ze in de jaren 60-70-80- 90 nooit gespot? Voor hetgeen wat het item pretendeerd te zijn is dit maar een verdacht  schamele provenance.

De Ebay vraagprijs die bij het kavel stond vermeld (inmiddels uitstekend aangepast door veilingemeester) is niet behaald en het item is dan ook niet verkocht. Opvallend ook dat de aanbieder vraagprijzen noemt op Ebay van 3500 USD en vervolgens het item aanbied voor rond de 450 €.... Dit spreekt boekdelen.

Dit item doet bij mij dan ook de nodige alarmbellen rinkelen.  Het zou me niets verwonderen als dit een zogenaamd Hoax item is. Zoals ook vele gietijzeren prullaria en pseudo art deco "bronzen" beelden met namaak patina die met honderden gelijk op pallets vanuit China naar Europa komen. "Fake is blijkbaar the new fashion"
Een prachtig voorbeeld daarvan is kavel 170: uil gesigneerd altdorp. Kortgeleden sprak ik weer eens een van de toegepaste kunst experts van Kunst en Kitch die me wees op deze signeringen en de wildgroei van dit soort dubieuze beelden. De naam Altdorp verwijst namelijk heel flauw naar altorfZie hier een andere prachtige Altorf uil die geveild is voor 20.000 USD bij Christies. Een andere veel voorkomende signering van dit soort namaak  "art deco stijl"- achtige beelden met opgeschilderde namaak patina is Milo (dit soort beelden zijn verre van uniek, niet apart en allesbehalve origineel).
Zover mijn lesje kunstgeschiedenis en lesje "kunstvervalsing" of liever gezegd kunstmanipulatie ;-)

Ook hier gaat de Engelse zegswijze op: "If it's to good to be true it probably is."

Deze prullenbak valt naar mijn mening ook in dezelfde categorie als de zogenaamd oude,  made in Indonsesia, "Pub borden" die enkele jaren geleden zo populair waren, maar dus absoluut nooit aan de buitenkant van een pub hebben gehangen. 
Waarmee de afvalbak stevig door de mand valt is door de vrijwel ongebruikte en onbeschadigde rand en  binnenkant (plastic?) en de (te) prachtige witte handels (Zie m.n. foto 10).
De gehele prullenbak vertoont verdacht weinig slijtage en leeftijd voor een item wat dik 60 jaar oud zou moeten zijn.
Het materiaal waarvan de afvalbak is gemaakt is ook per definitie ongeschikt en veel te kwetsbaar om "steel and glass" te kunnen slikken. Een metalen emmer aan de binnenzijde zou ook veel meer overeenkomen met het materiaal wat men in de 40 & 50-iger jaren gebruikte. 
De Titel en subtitel | "Mr. Big Mouth Trash can - jaren '40/'50 | Zeer zeldzame prullenbak, USA" | , zijn dus absoluut niet waar te maken en ongeloofwaardig.

Ik durf dan ook te stellen, dat het hier niet gaat om een zeldzaam item uit de 40- 50-iger jaren, maar om een pseudo vintage item uit de 21e eeuw. Ik hoor graag feedback van iedereen die het tegendeel kan bewijzen. Lijkt me een interessante en leerzame discussie.
De kavelbeschrijving lijkt me  gezien voornoemde feiten, eufemistisch uitgedrukt,  toch wat aan de misleidende kant. Wellicht is toch een herziening van de kavelbeschrijving het overwegen waard, om achteraf problemen met de hoogste bieder te voorkomen. Maar dat laat ik uiteraard aan de expertise van de veilingmeester en assistente over. 

Waarde? Wat de gek ervoor geeft. "Anything goes". Maar voor rond de 300 € heb je zeker geen miskoop en heb je een leuke, zij het dure,  prullenbak van maximaal 15 jaar oud. Letterlijk een hele  "dure grap".
De prullenbak is wel zeer motiverend, vooral voor kinderen,  om ervoor te zorgen dat de vloer schoon blijft. Ook erg leuk om regelmatig wedstrijdjes prulletjes gooien mee te houden.  Maar voor 300 € heb je natuurlijk ook een leuke stofzuigerzak-loze ant-allergische Dyson stofzuiger of een prachtige Wesco Kickfox afvalbak. 

De estimate van 450 tot 650 € van de veilingmeester & assistente is dan ook gewaagd, maar commercieel gezien niet  onbegrijpelijk. Wie niet waagt die niet wint. De Titel, subtitel en kavelbeschrijving vind ik wat minder begrijpelijk.

Het zou me verbazen als het item de reserve price van rond de 450 € haalt. Maar indien er twee of meer bieders vallen op dit soort namaak "vintage" en los gaan, zou de prullenbak het wel eens goed kunnen doen. En dat is zowel de inbrenger als Catawiki van harte gegund. 

 
16-05-2014 12:48:58
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Glass auction link doet het niet op Engelse pagina

Hyperlink verwijst naar de homepagina. 

 

Geldt ook voor de nieuwe Ceramics link

 
09-05-2014 21:35:52
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / verzendkosten

@Zwendel

Indien je lange termijn denkt, kun je ook zorgvuldig verpakken en toch de reguliere verzendkosten rekenen. Dat heet in goed Nederlands:  "s e r v i c e".  

 
09-05-2014 21:31:14
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / gratis Reader's Digest boeken

Zeker nooit zaken naar " t' goed" brengen" . Er wordt naar schatting rond de 75% weggegooid. Er lopen allerlei door de gemeente gesubsieerde nitwits rond die nauwelijks weten wat een boek is. 

Ik heb eens een aantal 18e eeuwse historische boeken de container in zien gaan. De " 't goed" verantwoordelijke" voor boeken was een of andere gesubsidieerde figuur uit Afghanistan die volgens mij nog niet eens kon lezen. " 't goed" en andere kringlopen die een graantje willen meepikken zijn al jaren bezig met structurele gesubsidieerde vernietiging van nederlands erfgoed.  Een werkelijk hele domme organisatie die uitblinken in onwetendheid.

Breng het naar de Emmaus of naar een andere non-profit organisiatie. Dan dient het echt een goed doel en zijn ze dikwijls wat zorgvuldiger met uitzoeken. Bedenk ook dat  met name " 't goed" verantwoordelijk is voor de ondergang van vele antiquariaten.

 

 
09-05-2014 21:14:32
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / verzendkosten

@Pedag 

 

Indien  een item beschadigt is tijdens verzending is dat per definitie altijd de schuld van de verzender.

Je dient zelfs glas zodanig in te pakken dat indien een pakket valt, de inhoud onbeschadigd blijft.

een koper betaalt sec voor de verzendkosten. Indien er ook verpakkingskosten worden gerekend dient dat in de algemene voorwaarden te staan.

Zo niet: Geld terug vragen ! Of vraag advies aan de consumentenbond. Die hebben vaker met dit soort praktijken te maken. 
Dan is het zo geregeld.

 
09-05-2014 20:42:36
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / verzendkosten

Ik heb ongeveer een 3 kwart jaar geleden begrepen van Marco dat ze met iets bezig waren, waardoor invoer van verzendkosten wat eenduidiger zou worden.

Zelf vind ik de verzendprofielen zoals Etsy ze hanteert erg gebruikelijksvriendelijk. 

Je maakt bij Etsy eenmalig de verzendprofielen aan en bij de volgende shopitems of veilingkavels is het een kwestie van een dropdown menu en kost verwerking enkele seconden.

Van mij mag er trouwens best een richtlijn komen, dat men correcte verzendkosten dient te hanteren en niet probeert nog wat euro's te pakken door de verzendkosten te manipuleren.

Wat helpt is zowel een klacht bij de veilingmeester als bij de aanbieder in te dienen. Indien je persisteert in het terug vragen van de teveel betaalde verzendkosten, heeft dat meestal wel resultaat.  indien aanbieder daar niet op in gaat en bemiddeling van veilingmeester niet helpt, kun je een flinke negatieve feedback geven. Dat schrikt voor een volgende keer wel af. Want negatieve feedback heeft direct invloed op de inkomsten.

 
05-05-2014 13:17:13
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Mening over de veiling

Complimenten aan de veilingmeester Job Kwakman van Curiosa en Antiek voor het snelle aanpassen van het veilingkavel.

Antieke lasbril met getinte glazen

Zondermeer een leuk en interessant kavel om bij de curiosa en antiekveiling op te bieden

Ik vraag me wel af of er andere glazen in zijn geplaatst waardoor je erdoor kunt kijken. Ze lijken me nogal donker.
Zo ja, dan is het inderdaad erg blits.

 
04-05-2014 23:05:11
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Mening over de veiling

@Sinbad  @dick52  @Tsjip Jongens niet zo cynisch.....

Bekijk het eens door een andere bril:

Kavel 5 Antieke oldtimer autobril met getinte glazen - ca. 1910:

"Authentieke lederen zonnebril - extreem cool! Prachtige oude stofbril van donkerbruin leder, voor zonnige ritjes in de oldtimer of oude motorfiets. Het oorspronkelijke touwtje is aanwezig, maar wel geknapt. Het is eenvoudig om er een ander koordje aan te bevestigen en hier na meer dan 100 jaar opnieuw de blits mee te maken!"

 Er is wel een klein probleem, want ..........je kunt door dit soort bril-modellen normaliter niet kijken.

Dit soort brillen zijn toch wat gevaarlijk voor zelfs "zonnige ritjes", maar wel perfect om zonsverduisteringen te bekijken. 
Dat verklaart wellicht ook het feit dat de veilingmeester van automobilia de bril niet heeft opgenomen in zijn veiling. Die heeft het heel goed begrepen en verstaat zijn vak.

Het is namelijk  helemaal geen "Antieke oldtimer autobril" maar een .................

Antieke Lasbril ( ja, u leest het goed! )

Kwestie van gedegen vakkennis op het gebied van Curiosa en antiek, even wat verder kijken dan je neus lang is en zoeken op google: Antique welding Goggles of vintage welding goggles. Kostte mij als "goede generalist" ongeveer 30 seconden, vanwege een wat langzame internetverbinding.

Tja Catawiki,  veilen blijft inderdaad mensenwerk. Alle respect overigens voor de veilingmeester & assistent; kan gebeuren :-)

Complimenten trouwens want het jaartal klopt ongeveer. Chapeau voor de enorm creatieve en humoristische  kavelbeschrijving. Ik heb er erg om moeten lachen en dat is ook wat waard.
Laten we er met z'n allen de humor van inzien en er gewoonweg wat van leren. Tenslotte lijkt me Job nog steeds een hele aardige (zij het wat eigenwijze :-) kerel. Wellicht hebben we dezelfde karaktereigenschap, want ik heb daar soms ook last van, is mij laatst verteld :-)
Ik heb dan ook gisteren respectvol de veilingmeester al op de hoogte gebracht om hem de mogelijkheid te geven de kavelbeschrijving aan te passen. Dat is wel zo netjes toch?

 
03-05-2014 10:37:30
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Mening over de veiling

@wesfotograaf

Zorg dat je iedere dag weer iets leert over je verzamelgebied. Zelfs top taxateurs en experts uit mijn verzamelaars netwerk (o.a. van Kunst & Kitch) leren nog iedere dag bij.

Ik hoop met jou dat je eens in het Catawikiblad komt. Ik zie ook liever foto's van interessante verzamelaars en kleine veilingaanbieders dan van gepriviligieerde "Catawiki handelaren" met gemiddeld meer dan 15 kavels per week ;-) Alsof dat nog niet genoeg is!
De eerlijke balans qua aanbieders is bij sommige veilingen echt zoek. Een select groepje handelaren domineert sommige veilingen met soms ieder wel 20 kavels  (en soms zelfs 40 kavels) per week. We kunnen inmiddels de gebruikersnamen wel dromen. Dit gaat ten koste van de kleine aanbieder en fris nieuw aanbod. Voor kleine aanbieders betekent dat maanden wachten om een goed kavel geplaatst te krijgen. Dat is namelijk de directe consequentie van dit kortzichtige en naïeve Catawiki beleid.. Dit is ook niet zo netjes naar deze kleine gebruikers toe,  niet echt bevordelijk voor het aantrekken van nieuwe topaanbieders, een enorme bron van irritatie en slecht voor de beeldvorming en reputatie van de Catawiki veilingen.  Daarbij komt nog bij dat dit beleid ervoor zorgt dat we steeds weer dezelfde soort kavels zien opduiken, meestal pseudo antiek of namaak. 
Laat er maar eens een online enquete op los. 

Cito ignominia fit superbi gloriaAudaces fortuna iuvat. 

 
03-05-2014 10:01:42
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Mening over de veiling

@wesfotograaf

Zou graag tips willen of ideeen van jullie om aparte spullen aan te schaffen voor de veiling binnen jullie verzamel catagorie, dan ga ik hier druk naar opzoek

Ik denk dat je vraag een hele goede is maar dat die heel moeilijk te bantwoorden is.

De meeste verzamelaars kunnen dikwijls 100.000 items noemen, die men zoekt.

Mijn advies is dus:

 • Begin met iets te verzamelen waar jezelf een passie voor hebt en wordt dus specialist op jouw verzamelgebied
 • Bouw een netwerk op van specialisten van dat bewuste verzamelgebied en probeer veel van ze te leren.
 • Bezoek musea, verzamelaars en tentoonstellingen die zaken hebben betreffende je verzamelgebied.
 • Koop hier zoveel mogelijk boeken over om je kennis te vergroten
 • Vergroot je kennis ook door veel research te doen op internet (wat doet het goed en wat niet.
 • Pas die kennis toe door markten, beurzen, verzamelwinkels etc af te lopen. Zeker de verzamelaars jaarbeurs is een must als je serieus je kennis wil vergroten
 • Treur niet over miskopen, want zelfs die zijn heel leerzaam.
 • Leg een database aan om als naslagwerk te gebruiken.
 • Bekijk op de catawiki veilingen wat het goed doet en wat niet en leer hiervan; Wat rommel of namaak is en wat hoogwaardig is
 • Gaandeweg de rit zul je door je kennis steeds meer vondsten doen.
 • Breid langzaam je verzamelgebieden uit als je van dat ene gebied genoeg kennis hebt.

Belangrijk om te onthouden is: Verzamel niet omdat iets veel waard is, maar omdat je iets mooi vindt en passie hebt voor het verzamelgebied.

Ikzelf ben begonnen met keramiek en heb me vervolgens gespecialiseerd in toegepaste kunst, puur omdat het me ontzettend aantrok. Om dit moment probeer ik me nog meer te verdiepen in keramiek maar ook glas. Maar heb dus geduld, want zelfs na 30 jaar heeft menig verzamelaar het idee dat men nog maar het topje van de ijsberg weet :-). En dat is dan ook het leuke aan verzamelen. Denk ook niet dat je er rijk van kunt worden. Het kost vooral veel tijd en veel geld. Dat is maar voor weinigen weggelegd. Maar hou de moed erin, want puur volgens kansberekening loopt men, indien men maar bovenstaande leidraad volgt, tegen een fantastische vondst aan. Zoals ik al eerder heb aangegeven: "kennis is macht". Dat geldt voor de verzamelaar, maar dat hoort zeker van toepassing te zijn voor het vak van veilingmeester en accountmanager.

Ipsa scientia potestas est. Beatus homo qui invenit sapientiam

Voorop staat, dat iedere veilingmeester op Catawiki binnen zijn mogelijkheden zijn best doet. Het is een uitdagende taak en veilingmeesters dienen dan ook altijd met respect bejegend te worden. Ook veilen is tenslotte mensenwerk. Maar er moet natuurlijk wel progressie zitten in de veilingen. En die is bij sommige veilingen ver te zoeken.
Men moet daarom ook bij Catawiki en als veilingmeester niet wegkijken voor de consequenties van foute keuzes en daaraan gerelateerde opbouwende kritiek van betrokken gebruikers die bedoeld is om de Catawiki veilingen beter te maken. Want wat je zaait, dat oogst je onherroepelijk.
Over de kwaliteit van sommige veilingen en de wijze waarop deze worden samengesteld  en geleid ga ik verder niet al teveel harde uitspraken meer doen. Hier is ook op het forum al regelmatig genoeg klare taal gesproken door de nodige expert gebruikers die weten waar ze over praten. 

Conscia mens recti, famae mendacia ridet

Het is verder aan Catawiki of ze willen kiezen voor een lange termijn koers van kwaliteit of een korte termijn koers van kwantitatieve content en dus het vullen van sommige veilingen met veelal kringloopspullen en namaak antiek , die je ook genoeg op Marktplaats vindt. (namaak art deco beelden van Milo (China), Fernandez (China), gietijzeren speelgoed (China), immitatie antieke wandelstokken met drankflesje, namaak iconen en ga zo maar door).
Is Catawiki tevreden met een gemiddelde veilingopbrengst van 80 € of durft men een hoger doel te stellen en een gemiddelde van 150 € na te streven? Een doel wat zondermeer haalbaar moet zijn.

Of iedere veilingmeester de bagage heeft om te kiezen voor juist beschreven hoogwaardigere kavels en of dat sommigen door blijven gaan sec te kijken naar de aanbieder; met het uitdelen van privileges aan een select groepje handelaren met dikwijls middelmatig en soms ronduit slecht aanbod, zal de toekomst uitwijzen. Die keuze voor meer kwaliteit en betere veilingen zal simpelweg af te lezen zijn aan een eerlijkere verdeling van de kavels over ook kleinere aanbieders, met daardoor  vele malen kortere wachttijden, de kwaliteit van het aanbod en aan de gemiddelde opbrengst van de veilingkavels. Jouw link hierboven is inderdaad één van de vele grappige voorbeelden zoals het niet moet :-)

Des te meer reden om z.s.m. de Curiosa en Antiek veiling te splitsen in een aparte Curiosa en een antiek veiling.

Een gulden regel in de veilingwereld is namelijk: "kwaliteit trekt kwaliteit aan."

Dat zie je bijvoorbeeld al bij de Catawiki veilingen: Boeken, ansichtkaarten,  Kunst, Keramiek & Glas , Affiches, Aziatica, Enthografica, Cartografie, oude prenten, fotografica, postzegels, Sieraden, Whisky, Wijn en Natural history (en meer). 

 

@wesfotograaf, veel succes met je zoektocht en je mag me altijd een berichtje sturen indien je meer wilt weten over je vondsten

 

 
29-04-2014 19:34:15
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Handtekeningen van ABBA zijn NEP!

Volgens mij is het niet zo moeilijk Raymond:

Bij twijfel gewoonweg niet opnemen in de veiling. Dat voorkomt heel veel ellende. In de veilingwereld is het namelijk toch wel gebruikelijk dat men kan vertrouwen op een correcte kavelbeschrijving en veilingmeesters die hun kavels goed checken.

Voor het feitelijke veilen hoef je niet zoveel arbeid te verrichten. De investering qua tijd en moeite dient gestopt te worden in het voorwerk en de research van je kavels.
Niet content, maar kwaliteit is key !

Een andere mogelijkheid is het om een heldere en eenduidige kavelbeschrijving te maken waarin expliciet wordt vermeld dat het hier gaat om niet geverifieerde handtekeningen. Dit voorkomt ook, dat je achteraf de bieders hun geld moet teruggeven, omdat de kavelbeschrijving misleidend bleek te zijn.

Maar om op een positieve noot te eindigen; de rest van je veiling ziet er prima uit. 

 
29-04-2014 18:42:46
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Handtekeningen van ABBA zijn NEP!

Misschien is het voor toekomstige veilingen een idee om voordat de veiling begint  research te doen en zo'n kavel überhaupt niet op te nemen in de veiling, indien de echtheid van de handtekeningen niet kan worden ge-crosschecked

Op dit moment kan ik onvoldoende doorslaggevend zijn in het beslissen hierover. Heeft iemand voorbeelden die direct zijn afgeleid van ABBA of hun management?

Om de research nu nog  tijdens de veiling te gaan doen is een beetje mosterd na de maaltijd. Dit lijkt me ook niet echt prettig voor de bewuste veilingaanbieders en bieders op de kavels. Lijkt me verstandig om de kavels waarover nu twijfels zijn alsnog te verwijderen. Dit is wel zo geloofwaardig en komt de beeldvorming van de Catawiki veilingen ten goede. Repectievelijk 141 € en 130 € betalen voor potentieel nagemaakte handtekeningen is namelijk niet bevorderlijk voor het vertrouwen.

 
29-04-2014 12:04:14
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Handtekeningen van ABBA zijn NEP!

Overigens is het: "Foto verkeert in uitstekende staat." (alle eer aan Arco;-)

ABBA foto verkeerd

Caveat emptor in Catawiki

 
28-04-2014 11:59:57
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Strip ex-libris en prenten - Strip exlibris en prenten algemeen / Striphoesjes

Zijn die hoesjes ook zuurvrij? 

 
27-04-2014 11:37:21
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Catawiki Café / Compliment aan de fotograaf @bederu

Kijk, dit is nu wat ik bedoel. Zo hoor je veiling kavels te fotograferen

Dit prachtig gefotografeerd kavel verkoopt zichzelf. De belichting is werkelijk prachtig mede versterkt door de donkere  achtergrond. Ik zou bijna alleen al een bod doen vanwege de mooie fotografie. Heel inspirerend.

Rest wel de essentiële vraag: Waaruit bestaat eigenlijk de revisie, genoemd in de subtitel?

 Gero Theeservies

 

 

 
25-04-2014 08:25:53
artdecorations 414 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Low budget veiling

@lollige lezers

Low budget aanbiedingen zijn er al genoeg op het web. Bovendien zijn er die meer dan voldoende binnen de shops. 

Catawiki kan zich maar op één wijze onderscheiden en profileren en dat is door kwaliteit te bieden op de veilingen.

Ik ben dan ook absoluut tegen het voorstel van low budget veilingen.

Ik hoef niet nog een Marktplaats in Nederland.

 

@puurveensboeken zegt het heel mooi: "laten we de veilingen serieus houden."