Klantenservice

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

Meest gestelde vragen

 • Is Catawiki gratis?

  Het aanmaken van een account om te kunnen meebieden of aanbieden op de veiling is geheel kosteloos. Kopers en verkopers betalen alleen commissie over de verkoopopbrengst.

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Kopen via Catawiki is veilig omdat u eerst het aankoopbedrag van uw gewonnen kavel betaalt aan Catawiki. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en dient uw gewonnen item dan binnen drie werkdagen naar u te versturen. Korte tijd later betalen wij de verkoper uit.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil bieden op een kavel met een minimumprijs (RP). Wat betekent dit?

  Bij sommige kavels staat vermeld dat er sprake is van een reserve price. Dit is een verborgen minimumprijs die een verkoper kan instellen na overleg met de veilingmeester. Het betreft de prijs die een verkoper minimaal wil krijgen voor zijn kavel.

  Het instellen van een reserve price is alleen mogelijk vanaf een hogere verwachte opbrengst. Als de veiling eindigt zonder dat de reserve price bereikt is, dan blijft het kavel onverkocht. 

 • Kan ik een minimumopbrengst (Reserve Price) opgeven voor mijn kavel?

  Voor kavels met een hoge verwachte opbrengst bestaat de mogelijkheid om een reserve price op te geven. Een Reserve Price is een voor bieders verborgen minimumprijs waarvoor u het item wilt verkopen.

  Als de Reserve Price niet geboden wordt tijdens de veiling, blijft het kavel onverkocht. Onze veilingmeesters beoordelen of het door u opgegeven minimum realistisch is, voordat zij uw kavel in hun veiling opnemen.

 • Ik heb een individueel stuk van waarde. Is het geschikt voor de veiling?

  Onze veilingmeesters zijn altijd op zoek naar interessante stukken voor hun veiling. U kunt een individueel stuk van waarde aan de veilingmeester voorleggen ter beoordeling door een kavel aan te maken voor de veiling van uw keuze. De veilingmeester kan u dan eventueel adviseren welke (thema)veiling het meest geschikt is voor uw kavel. Als u eerst een indicatie wilt van de verwachte opbrengst, kunt u dit bij het aanbieden van uw kavel vermelden in het veld 'Bericht aan de veilingmeester'.

 • Ik heb een kavel aangeboden. Wanneer wordt het beoordeeld?

  Onze veilingmeesters beoordelen de aangeboden kavels zo spoedig mogelijk. Ons streven is om kavels binnen een week te beoordelen. Voor themaveilingen en veilingen waarvoor veel aanbod is, kan de beoordeling echter wat meer tijd in beslag nemen. Op het moment dat uw kavel geaccepteerd wordt, ontvangt u automatisch een bericht.

 • Ik heb een kavel gewonnen. Hoe kan ik betalen?

  Zodra de veiling is gesloten, sturen wij kopers een e-mail met een link naar de betalingspagina. U kunt alleen met credit card of via een overboeking betalen. Als u een Nederlandse bankrekening heeft, is het mogelijk om alternatieve betaalmethodes te selecteren, zoals iDeal. Als u een Belgische bankrekening heeft, kunt u online ook betalen met Bancontact of MrCash.

  Als u het bedrag niet kunt overmaken met behulp van onze online hulpmiddelen, biedt Catawiki u de mogelijkheid om te betalen via een overboeking. In dat geval zult u een e-mail ontvangen met alle relevante informatie over de betaling.

 • Wanneer word ik uitbetaald voor mijn kavel?

  Zodra de koper het gefactureerde bedrag heeft betaald aan Catawiki, dient u het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden of zet u het klaar om te worden opgehaald. Zodra u het kavel heeft verzonden of afgegeven, kunt u de status van uw kavel veranderen in 'verzonden' of 'opgehaald'. U zult vervolgens 14 dagen later worden uitbetaald, op de eerstvolgende woensdag, ervan uitgaande dat de aankoop geen geschil heeft veroorzaakt. De verwachte uitbetalingsdatum kunt u ook vinden in de betalingsbevestiging die we u per e-mail hebben verstuurd.

  Catawiki fungeert als tussenpersoon tussen de koper en de verkoper en houdt de betaling vast totdat de transactie is voltooid. Dit maakt het kopen en verkopen op Catawiki veiliger.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki-nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veiling en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!