Bieden
Waarom kan ik niet meer bieden via mijn account?

Als u geen bod kunt uitbrengen, is uw account mogelijk geblokkeerd vanwege uitstaande betalingen.

Dit kan gebeuren als u niet binnen het vastgestelde tijdsbestek betaalt voor een kavel dat u heeft gewonnen. Omdat alle biedingen op Catawiki bindend zijn, bent u verplicht om elk kavel dat u wint te kopen. Wanneer u een kavel wint, sturen we u meerdere betalingsherinneringen en als u niet op tijd betaalt, wordt uw account geblokkeerd en kunt u niet meer bieden en kopen.

Kijk alstublieft op uw 'Mijn gewonnen kavels' pagina onder het tabblad 'Niet betaald'. Hier vindt u eventuele uitstaande onbetaalde bestellingen. Is uw bestelling geannuleerd, dan bent u nog steeds verplicht om de veilingkosten te betalen (9% van het winnende bod).

Zodra uw betaling voor openstaande facturen is verwerkt, kunt u opnieuw bieden in onze veilingen. Als u ervoor kiest om per bankoverschrijving te betalen, houd er dan rekening mee dat het twee werkdagen kan duren om uw betaling te verwerken en uw biedingsrechten te herstellen. We raden u daarom aan om een ​​van de directe betaalopties te gebruiken die beschikbaar zijn op onze online betaalpagina.

Is uw account geblokkeerd en wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?
Bedankt voor je feedback!
Vertel ons iets meer over het artikel
Selecteer alsjeblieft alles wat van toepassing is
Bedankt voor je feedback!
Neem contact met ons op