Verzending en bezorging
Moet ik douanekosten betalen?

Als u een EU-burger bent, hoeft u geen douanerechten en invoerbelastingen te betalen als u kavels koopt van binnen de EU. Bekijk hier de lijst met EU-landen en de Europese regelgeving. 

Bestellingen die van buiten de EU worden verzonden, kunnen onderworpen zijn aan douanerechten, invoerheffingen en kosten die door het land van de koper worden geheven en worden geheven zodra een zending het land van de ontvanger bereikt. Dergelijke extra kosten moeten door de koper worden voldaan. Catawiki heeft geen controle over deze heffingen, noch kan voorspellen wat ze zijn.

Als u uw kavel koopt in een niet-Europees land, kunt u hier de regels en procedure lezen. 


Verkopers zijn niet verantwoordelijk voor eventuele extra douanekosten of andere kosten zodra hun pakket hun land heeft verlaten. Als u niet bekend bent met douanekosten en heffingen, neem dan contact op met uw lokale post- of douanekantoor voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat u uw kavel niet kunt ontvangen voordat de douanekosten zijn betaald. Als om welke reden dan ook de douanekosten niet worden betaald, keert uw pakket terug naar de verkoper. Als de verkoper akkoord gaat om het kavel naar u terug te sturen, moet u de douanekosten en de verzendkosten betalen.

Was dit artikel nuttig?
Bedankt voor je feedback!
Vertel ons iets meer over het artikel
Selecteer alsjeblieft alles wat van toepassing is
Bedankt voor je feedback!