Verzending en bezorging
Wie is verantwoordelijk voor de invoer van kavels?

Kopers zijn verantwoordelijk voor het verifiëren dat ze een kavel mogen importeren en voor de rechten en belastingen die verschuldigd zijn bij het importeren van een kavel. Daarom moet u als koper controleren of er specifieke regels gelden voor de import van een object in uw land. Het gaat hierbij om invoerverboden en -vergunningen, evenals regels inzake douanerechten, BTW, accijnzen en inklaringskosten.

Normale goederen zoals textiel, duurzame consumptiegoederen, handwerk, elektronische artikelen, enz. mogen over het algemeen door alle landen worden geïmporteerd en geëxporteerd, hoewel sommige landen het aantal goederen van bepaalde categorieën die kunnen worden geïmporteerd beperken (bijvoorbeeld voor textiel). Bepaalde soorten machines en uitrusting, zelfs als ze als verzamelobject worden verkocht, kunnen echter een invoervergunning vereisen.

Wapens
Import van wapens wordt altijd gedekt door specifieke licenties, dus zorg ervoor dat u objecten die zijn verkocht in de wapenveilingen in uw land kunt importeren.

Negatieve lijst
De meeste landen houden een negatieve lijst bij van artikelen die verboden zijn bij import en export, zoals beschermde soorten of items van beschermd cultureel erfgoed. Deze moeten beschikbaar zijn op de website van uw overheid.
Dit is vooral relevant voor items in de categorie archeologie, antiek, taxidermie en Aziatische kunst.

Alcohol
Er kunnen aanvullende nationale import-/exportregelingen voor alcohol gelden, die relevant zijn voor items in onze veilingen voor wijn, whisky en rum en sterke drank.

Was dit artikel nuttig?
Bedankt voor je feedback!
Vertel ons iets meer over het artikel
Selecteer alsjeblieft alles wat van toepassing is
Bedankt voor je feedback!