Betalingen en kosten
Waarom heb ik geen betaling ontvangen voor een aantal objecten die ik heb verkocht?


Als je geen betaling hebt ontvangen voor een object dat je hebt verkocht, is dat meestal omdat iets dat je hebt verkocht is geannuleerd of omdat er een open claim op het object is.

 

Als een object dat je hebt verkocht is geannuleerd, maar je hebt er al een betaling voor ontvangen, trekken we het bedrag dat je hebt ontvangen af van een toekomstige betaling. 

 

Als er geen open claim is op een object dat je hebt verkocht, houden we de betaling vast totdat de claim is opgelost. Je hebt hier een e-mail over ontvangen als dit het geval is.

 

Als geen van beide op u van toepassing is, kan het zijn dat:


- De betalingsgegevens van je account zijn niet voltooid of zijn niet correct. Je kan dit controleren in het ‘Betaling’ gedeelte van je account.

- De koper heeft de bestelling ontvangen, maar je hebt de verzendstatus niet gewijzigd in 'verzonden' of 'opgehaald'. Het is belangrijk dat de verzendstatus correct is, zodat wij en de koper dit kunnen bijhouden.

- Je bent nog niet klaar met het instellen van je betalingen. Onze betalingsprovider Stripe kan om aanvullende documentatie vragen voordat je betalingen kan ontvangen. 


Controleer ten slotte de instellingen van je betalingsfrequentie. Met deze instellingen worden je betalingen gegroepeerd op basis van de frequentie die je hebt gekozen.

Was dit artikel nuttig?
Bedankt voor je feedback!
Vertel ons iets meer over het artikel
Selecteer alsjeblieft alles wat van toepassing is
Bedankt voor je feedback!
Neem contact met ons op