Hoe kan ik de verzendkosten nauwkeurig schatten?

De eerste stap bij het schatten van de verzendkosten is het wegen van uw pakket. Vergeet niet om ook het gewicht van de doos en het verpakkingsmateriaal mee te nemen. Zodra u het gewicht van uw pakket weet, kunt u beginnen met het vergelijken van verzendbedrijven en uw verzendmethode kiezen.

De meeste verzendbedrijven brengen kosten in rekening op basis van het gewicht van het pakket en de afstand die het pakket moet afleggen. De meest betaalbare optie is de verzendmethode over de grond. We raden u aan om aandacht te besteden aan de diensten die u misschien moet missen als u een verzendmethode kiest die goedkoper is, omdat sommige van de goedkope methoden geen track & trace of verzekering bevatten.

Het is handig om verzendtarieven voor verschillende verzendmethoden te bekijken voordat u besluit om uw bestelling te verpakken, omdat u de pakketgrootte kunt optimaliseren om te besparen op verzending. Als u een pakket heeft dat veel ruimte in beslag neemt, moet u misschien rekening houden met 'dimensionaal gewicht'. Sommige verzendbedrijven kunnen meer kosten in rekening brengen als uw pakket een bepaald volume overschrijdt. U kunt online formules vinden die uw pakket een dimensionaal gewicht geven op basis van de lengte, breedte en hoogte. Als het berekende dimensionaal gewicht groter is dan het werkelijke gewicht, worden er kosten in rekening gebracht op basis van het dimensionaal gewicht.