Indiening en evaluatie van kavels
Hoe kan ik meerdere (bulk) artikelen tegelijk indienen?

We bieden een online tool waarmee je zoveel kavels uit dezelfde categorie kunt indienen als je wilt met één CSV-bestand.

Een ‘.csv’ -bestand (Comma Separated Values) is een tekstformaat dat kan worden geconverteerd naar een Excel- of Google-spreadsheet en dat wordt gebruikt voor het exporteren en importeren van gegevens in database-software.

Elk van onze verkopers kan deze tool gebruiken, hoewel het specifiek is gericht op verkopers die meerdere kavels uit dezelfde categorie per week indienen.

We merken ook dat dit het beste werkt met verkopers die CSV-bestanden automatisch kunnen genereren op een of meer van de volgende manieren:

• Tools van derde partijen/datafeedmanagers zoals Channable, DataFeedWatch, DiamTrade etc.
  • Online eCommerce shops zoals Shopify, Magento etc.
  • ERP of een andere custom interne software oplossing

Waar kan ik de tool vinden?

Je vindt de tool via deze link

Hoe werkt het?

Elke categorie (bijv. antiek, horloges, postzegels) heeft een andere template, dus zorg ervoor dat je het juiste sjabloon gebruikt voordat je de gegevens van je kavel invoert. Het woordenboek bevat alle mogelijke waarden waaruit je kunt kiezen, zodat je elke kolom van je CSV-bestand nauwkeurig kunt invullen.

Klik hier en zorg ervoor dat je bent aangemeld. Download je categorie-specifieke template en woordenboek. Zorg er alsjeblieft voor dat je het juiste sjabloon gebruikt voordat je de gegevens van je kavel invoert.

Begin met het toevoegen van kaveldetails vanaf rij 2 en zorg ervoor dat de titelrij intact blijft. Je kunt eventueel ook handmatig een kavel aanmaken om te zien wat er in elke kolom moet worden ingevuld. Hieronder vind je een uitleg van de verschillende soorten informatie in het CSV-bestand.

Upload je ingevulde CSV-bestand. Nadat je alle vereiste informatie over je kavels in het bestand hebt ingevuld, kun je deze uploaden. Afhankelijk van het aantal kavels in het CSV-bestand, kan de tijd die nodig is om je kavels te laden en verwerken, variëren. Als we veel bestanden tegelijkertijd ontvangen, kan het een uur duren voordat het bestand is verwerkt.

Controleer of je kavels met succes zijn verwerkt. Om te controleren of het bestand is verwerkt, kun je de pagina vernieuwen. Daarnaast sturen we je een bevestigingsmail zodra alle kavels zijn verwerkt. Alle succesvolle kavels worden automatisch ter beoordeling aangeboden aan onze experts; je hoeft verder niets te doen.

Controleer kavels die fouten bevatten. Kavels die fouten bevatten, worden ter correctie naar je teruggestuurd. Download het foutbestand dat nu aan het einde een extra kolom bevat met de exacte fouten. Nadat je de correcties hebt aangebracht, upload je het gecorrigeerde foutbestand opnieuw. Je hoeft de laatste kolom niet te verwijderen. In beide bovenstaande gevallen sturen we je een e-mail over de status van je kavels.

Volg de voortgang van je kavels. Nadat alle kavels succesvol zijn ingediend, kun je de voortgang van je kavels volgen in het overzicht ‘Aangeboden kavels’.

Wat zijn de gegevensreeksen in het CSV-bestand?

• Extern referentienummer (optioneel). Je hebt de mogelijkheid om een referentielabel toe te voegen aan je kavel. Dit is alleen voor jou zichtbaar en kan worden gebruikt als interne referentie. Het label zal zichtbaar en doorzoekbaar zijn op je pagina met aangeboden kavels en overzicht van bestellingen.
  • Externe referentiekleur (optioneel). Je kunt de kolom ‘Externe referentiekleur’ gebruiken om een kleur toe te voegen aan je kavel. Dit is alleen voor jou zichtbaar en kan worden gebruikt als interne referentie. Het label zal zichtbaar en doorzoekbaar zijn op je pagina met aangeboden kavels en overzicht van bestellingen
  • VeilingtypeDit is de veilingnaam. Raadpleeg het bijbehorende woordenboek voor de juiste naam.
  • Titel (automatisch gegenereerd) & ondertitel (automatisch gegenereerd). Laat deze kolom alsjeblieft leeg. Ons systeem genereert automatisch een titel en subtitel voor je kavel op basis van de kavelgegevens die je hebt ingevuld (je kunt deze kolommen herkennen aan de 'D:' in de kolomnaam).
  • TaalDe taal die je gebruikt voor de kavelbeschrijving.
  • BeschrijvingEen beschrijving van het kavel dat je verkoopt. Raadpleeg onze Richtlijnen per categorie voor tips over het schrijven van een goede beschrijving.
  • Openbare foto-URL. De openbare URL waar alle foto's die van toepassing zijn op het kavel zijn opgeslagen. Raadpleeg de FAQ ‘Hoe moet ik mijn afbeeldingen voorbereiden?’ voor meer informatie. Deel openbare links van alle foto's die van toepassing zijn op een kavel en scheid ze van elkaar met een puntkomma (';').
  • Geschatte kavelwaarde. Een schatting van hoeveel je denkt dat je kavel waard is. Doe een gok als je het niet weet. Alleen onze experts zien dit bedrag bij het beoordelen van je kavel, bieders kunnen dit niet zien. Als je kavel een waarde heeft van meer dan € 200, kun je eventueel een minimumprijs toevoegen.
  • Minimumprijs (optioneel). De minimumprijs waarvoor je bereid bent je kavel te verkopen, vastgesteld in overleg met onze experts. Als de minimumprijs niet gehaald is wanneer de veiling eindigt, zal het kavel niet worden verkocht en heb je de mogelijkheid om het kavel opnieuw aan te bieden of het kavel aan de hoogste bieder aan te bieden.
  • Start het bieden vanaf de minimumprijs (optioneel). Voor kavels met een geschatte waarde van € 200 of meer, kun je ervoor kiezen om te starten vanaf een minimumprijs in plaats van € 1. Deze minimumprijs wordt vastgesteld in overleg met een expert voordat het kavel wordt goedgekeurd voor de veiling. Vul 'ja' in als je wilt dat het bieden begint bij de minimumprijs.
  • Ophalen (optioneel). Vul 'ja' in als je wilt dat de koper het kavel ophaalt. Anders kun je de cel leeg laten.
  • Verzendkosten - Nederland (optioneel). Vul de kosten in voor het verzenden van dit kavel. Raadpleeg deze FAQ voor meer informatie.
  • Verzendkosten - Europa (optioneel). Vul de kosten in voor het verzenden van dit kavel. Raadpleeg deze FAQ voor meer informatie.
  • Verzendkosten - rest van de wereld (optioneel). Vul de kosten in voor het verzenden van dit kavel. Raadpleeg deze FAQ voor meer informatie.
  • Bericht voor de expert (optioneel). Je kunt deze kolom gebruiken om een bericht achter te laten voor de expert.