Old & rare; Isaac Taylor - Merkwaardigheden uit elk land van Europa - 1827

Omschrijving
Old & rare; Isaac Taylor - Merkwaardigheden uit elk land van Europa - 1827
Een veelgelezen jeugdboekje over Europa met 84 plaatjes en 1 uitslaande kaart

Isaac Taylor - Merkwaardigheden uit elk land van Europa, voor hen die, tot eene leerzame uitspanning, in het hoekje van den haard door vreemde landen willen reizen. Naar de 8ste Engelsche uitgave, voor Nederlanders bewerkt, door J. Olivier Jz. - Amsterdam, bij G.J.A. Beijerinck, 1827 - 1e druk - 154 pp. - Halfleren band - 16,2 x 10,9 cm.

In halfleren bandje met leren hoekverstevigingen, vergulde versiering op de rug en rugschildje van rood marokijn. Sierpapier op de platten versleten. Rug en bindwerk wat los. Binnenin redelijk fris, maar wel veel scheurtjes en vlekjes. Compleet!

Met tegenover de titelpagina een uitslaande kaart van Europa, gegraveerd door J.C. Zurcher. Hierop is de denkbeeldige reis aangegeven met de genummerde pleisterplaatsen verbonden door lijnen. Verder bevat het boekje 84 vignetten, die op 28 blaadjes drie aan drie zijn afgedrukt.

Jongeheer Hendrik van Nieuwpoort uit Middelburg gaat met zijn gouverneur een reis maken door de voornaamste landen van Europa. Hendrik heeft aantekeningen gemaakt van de merkwaardigheden die hij op reis tegenkwam. Na een bezoek aan Haarlem en Zaandam neemt Hendrik de stoomboot naar Londen. De omzwervingen eindigen ook weer in Nederland, waar Urk, Marken en Nijmegen worden bekeken.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen