Simca - Aronde P60 Montlhéry Spéciale - 1962

Omschrijving
Simca - Aronde P60 Montlhéry Spéciale - 1962
In uitzonderlijke staat - Rush 57 pk motor - Franse registratie

Met de presentatie van de Simca Aronde 9 (zwaluw in het oude Frans) bij de Parijs-show van 1951 maakte de Franse fabrikant duidelijk dat ze bevrijd was van haar Italiaanse roots. Dit gloednieuwe voertuig deelde geen enkel onderdeel van de carrosserie met een Fiat-model en was gebaseerd op de eerste unibody geproduceerd door Simca. Een ware revolutie! Technisch gezien kreeg dit model twee typen motoren: de 1,221 cc (van 1951 tot 1955) erfgenamen van de Simca 8 en daarna de Flash en Rush motoren met 1,290 cc met 45 tot 57 pk. Tot en met 1963 werden zo‘n 1,4 miljoen exemplaren gebouwd.

Dit schitterende model is een P60 Montlhéry Spéciale sedan uit 1962, voorzien van een 1290 cm3 Rush-motor met 57 pk en een transmissie met 4 versnellingen. Een ongewone versie in een uitzonderlijke staat: carrosserie, metallic grijze lak en interieur zijn in zeer goede staat, perfecte motor.

Deze wagen werd nieuw verkocht in Rome en de huidige eigenaar heeft nog steeds de originele documenten en registratie. Hij kan zelfs de oude Italiaanse nummerplaten leveren die gemonteerd waren op het voertuig toen het nieuw was in 1962. Hij heeft ook een bestand met oude facturen waarmee de geschiedenis van het voertuig opgespoord zou kunnen worden en waarmee de lage kilometerstand bevestigd wordt. Het voertuig heeft een Franse oldtimer-registratie met een Franse APK geldig tot 22 maart, 2022.

Recent is onder andere de brandstoftank volledig gereinigd en gerenoveerd. Een voertuig in een echt zeldzame staat, geen deuken, geen corrosie. Het voertuig kan worden bezichtigd en opgehaald in Sainte-Croix-en-Plaine, in Elzas, Frankrijk.

Kavelgegevens
Merk
Simca
Model Type
Aronde P60 Monthléry Spéciale
Jaar
1962
Bevindt zich in
Frankrijk
Body stijl
Sedan
Kilometerstand
39000 km
Registratiepapieren
Met Frans kenteken
Staat
In zeer goede staat
Certificaat beschikbaar
Ja
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen