Filosofie; Spinoza - Tractatus Theologico-Politicus & Tractatus Politicus - 1890

Omschrijving
Filosofie; Spinoza - Tractatus Theologico-Politicus & Tractatus Politicus - 1890
Fraai luxe gebonden in halflederen boekband

B. Spinoza - Tractatus Theologico-Politicus & Tractatus Politicus: Translated from the Latin, with an Introduction by R.H.M. Elwes - London, Routledge, 1890 - 1e druk - 388 pp. - Lederen band, ribben op de rug, gemarmerde platten, goud op snee.

Conditie: Goed: Lichte gebruikssporen aan de band, enkele vlekjes op het binnenwerk.

Mooi uitgevoerd boek.

De Tractatus theologico-politicus is een boek van de Joods-Nederlandse filosoof Benedictus de Spinoza. Hij publiceerde het werk anoniem in 1670. De eerste uitgave veroorzaakte een storm van kritiek, zoals hij had verwacht. In het werk betoogt hij achtereenvolgens dat de Bijbel contradicties bevat en derhalve twijfelachtig is, dat de vrijheid van de filosofie noodzakelijk is voor het welzijn van burgers en staat, en dat democratie de beste staatsvorm is.
Het werk is zeer invloedrijk gebleken in de theologie, de filosofie en de politicologie. In de theologie gaf het de aanzet tot de historisch-kritische exegesemethode die in de negentiende eeuw opkwam en tegenwoordig gemeengoed is. In het werk worden de verhoudingen tussen religieus geloof, filosofisch denken en de politieke macht geanalyseerd en voor een nieuwe orde gepleit. Het werk kan gelezen worden als een pleidooi voor vrijheid van meningsuiting en democratie en tegen religieuze intolerantie, als een kritische analyse van het Oude Testament en de zeventiende-eeuwse dogmatiek, als een scherpe analyse van de culturele en politieke context van de joodse staat die in het Oude Testament beschreven wordt, en als een getuigschrift van de macht van de Rede. (Wikipedia)

Voordelige verzending met Kiala is mogelijk. Teveel betaalde verzendkosten worden in dat geval teruggestort.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen