Spiritisme; Berichten uit het hiernamaals van Oscar Wilde - 1924

Omschrijving
Spiritisme; Berichten uit het hiernamaals van Oscar Wilde - 1924
Vermakelijke, zeldzame curiositeit in eerste druk

Oscar Wilde (redactie Hester Travers SMITH, schrijfster van "Voices from the void"):
Psychic Messages from Oscar Wilde. With a preface by Sir William F. Barrett, F.R.S.
Londen, T. Werner Laurie, 1924. Linnen met vitragemotief. XII, 180 p. 1e druk.
Instructieve, posthume berichten uit het hiernamaals van Oscar Wilde, door tussenkomst van nijvere spiritistische mediums verkregen. Ook met facsimiles van verschillende handschriften.

"Being dead is the most boring experience in life. That is, if one excepts being married or dining with a schoolmaster. Do you doubt my identity? I am not surprised, since sometimes I doubt it myself. I might retaliate by doubting yours."

Ook met herinneringen aan Whistler en Ruskin. Wilde blijkt in het hiernamaals de moderne literatuur nog goed bij te houden, hij heeft zich geamuseerd met Ulysses van James Joyce (dat verscheen in 1922), maar Galsworthy leest hij toch liever. Ook heeft hij een Wildeaanse opinie over zijn eigen grafmonument in Parijs, gebeeldhouwd door Jacob Epstein.

Nogal vermakelijk Wilde-curiosum!

Conditie: Redelijk. Rug met gebruikssporen, onderaan ontbreekt een hapje (het is bewaard gebleven en ligt voorin het boek). Boekband geplakt en wat versleten. Schutblad uitgesneden. Voorin een plakkertje en de naam van een vorige eigenaar (uit Chicago). Wat roest.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen