Geïllustreerd; Oscar Wilde - Salomé - Drame En Un Acte - 1922

Omschrijving
Geïllustreerd; Oscar Wilde - Salomé - Drame En Un Acte - 1922
Eerste uitgave in deze vorm uit 1922 met de platen van Alastair (Baron Hans Henning Voigt).

Oscar Wilde - Salome - Drame En Un Acte - Dessins De Alastair - Paris, Les Editions G. Cres & Cie, 21, Rue Hautefeuille, VI, 1922 - eerste druk - 89 pp. - 19 cm x 14 cm - oplage 100 exemplaren.

Conditie: Goed (op rug bovenaan klein watervlekje en scheurtje, boven en onder op rug licht gebutst).
Om het boek zit vloeipapier en hieronder zit een papieren omslag die bij de rug vast zit aan de dunne kartonnen omslag.

Eerste uitgave in deze vorm uit 1922 met de platen van Alastair (Baron Hans Henning Voigt), gedrukt met een procedé waarbij glimmende en matte delen op geraffineerde wijze zijn toegepast.

Salome is geschreven door Oscar Wilde in het Frans, voor het eerst gepubliceerd in 1893 in de Franse taal en een jaar later uitgegeven in het Engels.

In 1892 is het toneelstuk in de ban gedaan door de autoriteiten omdat het niet toegestaan was om Bijbelse figuren op het toneel uit te beelden.

Alastair is het pseudoniem van Baron Hans Henning Voigt.
Deze Duitse illustrator is sterk beïnvloed is door de zwart-wit tekeningen van Aubrey Beardsley en de decadente beweging en hij is vooral bekend geworden door zijn illustraties uit 1920 voor Oscar Wilde's The Sphinx.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen