Porsche - 911 - 1977

Omschrijving
Porsche - 911 - 1977
Kan worden opgehaald in: Nederland - met Nederlands kenteken - 195000 km - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

Bewonderende blikken. Duimen omhoog. Als je het niet leuk vindt om bij het tanken complimenten in ontvangst te nemen dan moet je deze auto echt laten staan. Cooler en sympathieker wordt het niet! Deze Grand Prix Witte 911S is van 1977. Het laatste jaar van de felbegeerde small body. Bouwjaar 1977 is ook meteen het meest gewilde jaar omdat de 911 vanaf dat jaar niet alleen verzinkt is maar ook voorzien werd van ventilatie openingen in het dashboard, hydraulische rembekrachtiging, een verbeterde ophanging en getint warmtewerend glas. Deze 911S is bovendien ook nog eens uitgerust met de zeldzame M402 Koni optie. Het hele onderstel is aangepakt door Erwin Jansen van Rebel Engineering. Onder andere door de juiste combinatie van schokbrekers, banden, balanceren, nieuwe stuurinrichting en uitlijnen rijdt deze auto als nieuw. Geen gezwabber of getril. Ook niet bij hogere snelheden. Mede door het compleet gereviseerde pedalencluster is de auto opvallend lenig. Koppelen en schakelen door de 5 bak gaat soepel. De 2.7 motor is voorzien van hydraulische kettingspanners en vertoont absoluut geen kuren. Hij start meteen, draait prachtig stationair en reageert zonder dralen op het gaspedaal. Ik heb met veel plezier en zonder problemen lange afstanden gereden naar ondermeer Le Mans en Het Zwarte Woud.
In 2015 is deze auto door een handelaar/verzamelaar in Oregon gekocht van de eerste eigenaar. Ondanks het gebrek aan historie is aan deze auto te zien dat er in de basis goed voor hem is gezorgd. De auto is bij aankomst in Nederland professioneel voorzien van een nieuwe zeer dunne laklaag en zeer veel nieuwe onderdelen. In 2016 kocht ik deze auto en ook sinds de aflevering heb ik kosten nog moeite gespaard om de auto in ‘daily driver’ conditie te krijgen en houden. De uitgebreide documentatie getuigt daarvan. De auto is inmiddels voorzien van een Momo Prototipo stuur met nieuwe excentrische stuurnaaf. In combinatie met de aangepaste BF-Torino Le Mans stoelen geeft dit de perfecte zit voor de langere bestuurder. In Juni 2018 heb ik de Miles teller omgeruild tegen een Kilometer teller bij een befaamde teller en instrumentenspecialist. Kilometerteller is gedocumenteerd op '0' gezet. Laatste APK in Augustus 2018. De originele stoelen en het originele stuur zijn ook nog aanwezig. Ik verkoop deze auto omdat ik wil overstappen naar een cabrio of targa.
De auto is recent door Maikel de Munnik Taxaties getaxeerd via de stringente Duitse Classic-Data normering. De taxatiewaarde is bepaald op 57.500 Euro.

De auto is van een liefhebber die al 25 jaar klassieke Porsches rijdt. Zie voor een verslag van de auto RS Porsche Magazine 5 van 2018 voor een uitgebreid interview.

Voor de volledigheid nog een paar specificaties en opties:

Matching numbers
Fuchs velgen
Lederstuur
Electrisch schuifdak
Electrische ramen
Blaupunkt radio (moet worden aangesloten)
Koni onderstel (nieuwe dempers)
Frontspoiler
Mistlampen voor
Middenconsole
Dansk einddemper
Momo Prototipo
Excentrische stuurnaaf (EZPowersteering)
BF Torino Le Mans stoelen
Nieuwe Kilometerteller (In 2018 gedocumenteerd omgewisseld bij teller en instrumentenspecialist)
Duizenden euro's aan vernieuwing, verbetering en onderhoud gespendeerd

Te bezichtigen in Amsterdam of Steenwijk.

Kavelgegevens
Merk
Porsche
Model Type
911
Jaar
1977
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Coupé
Kilometerstand
195000 km
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen